Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας: Μια... αδελφική «μάχη»! (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας: Μια... αδελφική «μάχη»! (pics & vids)
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα για την 13η αγωνιστική της Euroleague και η Ευρώπη στρέφει το ενδιαφέρον της στην πιο ιδιαίτερη «μάχη» των ευρωπαϊκών παρκέ.

Ο Ολυμπιακός για την 13η αγωνιστική της Euroleague υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα και το ενδιαφέρον χτυπάει... κόκκινο στην μπασκετική Ευρώπη.

Ένα παιχνίδι που είναι από τα πιο ιδιαίτερα ολόκληρης της Euroleague είναι προ των πυλών και οι ομάδες, όπως κάθε φορά, καλούνται να ξεπεράσουν εκτός από τις καταστάσεις που τους εμφανίζονται εντός παρκέ και τις ιδιαιτερότητες της κερκίδας.

Τα αγωνιστικά δεδομένα δεν αφήνουν καμία από τις δύο ομάδες να χαλαρώσει εντός παρκέ.

Η εβδομάδα που ακολουθεί πριν τα Χριστούγεννα είναι, για ακόμα μια φορά, «Γολγοθάς» καθώς δύο «μάχες» μέσα σε 3 ημέρες έχουν να δώσουν οι παίκτες και καιρός για χαλάρωση ή ξεκούραση δεν υπάρχει.

Μέσα σε ελάχιστο χρόνο οι ομάδες πρέπει να «επουλώσουν» τυχόν... πληγές που έχουν και να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν πιο έτοιμες στα παιχνίδια της Euroleague.

Με τον «Μαραθώνιο» να συνεχίζεται οι δύο αντίπαλοι καλούνται να ριχτούν στην πιο... περίεργη «μάχη» που θα δώσουν στην φετινή Euroleague.

Ο Ολυμπιακός μέσα στο... φιλικό, μόνο για αυτή την φορά ΣΕΦ, θα πρέπει να μάθει να ζει χωρίς τον Γιώργο Πρίντεζη, έστω και για λίγο, και να βρει λύσεις απέναντι σε μια ομάδα που όχι μόνο ισοπέδωσε την Μακάμπι την προηγούμενη αγωνιστική,

αλλά μέχρι τώρα έχει εξαιρετική παρουσία στην διοργάνωση κοιτώντας τους περισσότερους αντιπάλους της στα μάτια.

Τα πράγματα γίνονται περίεργα από την πρώτη φορά που οι παίκτες πατούν το πόδι τους στο παρκέ.

Είτε βρίσκονται στην Ελλάδα, είτε στην Σερβία η κατάσταση είναι... θεότρελη.

Οπαδοί να φωνάζουν κοινά συνθήματα σε ελληνικά και σέρβικα αντίστοιχα, οι αποδοκιμασίες λείπουν και το παιχνίδι αποτελεί μια γιορτή για τον κόσμο και μια πρωτοφανή κατάσταση για τους παίκτες που το βιώνουν.

Όλα τα παραπάνω όμως ξεπερνούν τις ομάδες και έχουν τον πυρήνα τους πολύ βαθιά στην αγάπη και την αμοιβαία εκτίμηση των φανατικών οπαδών των δύο ομάδων.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΛΑ...

Η σχέση των οπαδών του Ολυμπιακού με αυτούς του Ερυθρού Αστέρα είναι από τις πιο μοναδικές μέσα στα χρόνια.

Αυτή ξεκίνησε το 1986 όταν σε έναν αγώνα για το Κύπελλο UEFA μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ερυθρού Αστέρα όπου οι οπαδοί του Ερυθρού είχαν έρθει στην Ελλάδα για να υποστηρίξουν την ομάδα τους.

Τότε τους επισκέφτηκαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού με σκοπό να πάρουν εισιτήρια και να τους στηρίξουν στην «μάχη» της εξέδρας εξαιτίας της έχθρας με τους «πράσινους»...

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού βρέθηκαν στην εξέδρα μαζί με εκείνους του Ερυθρού Αστέρα και κάπου εκεί μια δυνατή φιλία ξεκίνησε.

Πανό συμπαράστασης και ταξίδια μεταξύ Σερβίας και Ελλάδας, coreo αφιερωμένα στην άλλη ομάδα, στήριξη και σεβασμός για τους νεκρούς της Θύρας 7 και γενικά μια σχέση μοναδική μεταξύ οπαδών, που για εκείνους είναι ιδιαίτερα σημαντική και την συντηρούν εδώ και 30 χρόνια.

Το κοινό σύνθημα που μοιράζονται οι δύο ομάδες και είναι μεταφρασμένο και στα ελληνικά (Είσαι στο μυαλό) και στα σέρβικα (Zvezda Mi Je Sve ) είναι ακόμα κάτι μοναδικό για τις δύο ομάδες που έχουν προσφέρει εντυπωσιακές σκηνές στους μεταξύ τους αγώνες.

ΤΑ ΠΙΟ... ΤΡΕΛΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Ο Ερυθρός Αστέρας πήρε μέρος στην Euroleague την σεζόν 2013-14 όπου αποκλείστηκε στην κανονική περίοδο και και συνέχισε στο Eurocup με τις δύο ομάδες να μην έρχονται αντιμέτωπες.

Η σεζόν που συναντήθηκαν μεταξύ τους ήταν την περίοδο 2014/15 που έτυχε να βρεθούν αντίπαλοι και να δημιουργήσουν αίσθηση με αυτά που είχαν ετοιμάσει οι οπαδοί τους στις κερκίδες.

Το πρώτο από τα δύο παιχνίδια έγινε στην Σερβία με τους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα να δημιουργούν... ανατριχιαστική ατμόσφαιρα.

Οι Σέρβοι που εκτός των άλλων και φέτος βρίσκονται στην κορυφή με τα περισσότερα εισιτήρια στην Euroleague, γέμισαν το γήπεδο και φρόντισαν να υποδεχτούν τους παίκτες του Ολυμπιακού με τον καλύτερο τρόπο.

Περίπου 24.000 Σέρβοι οπαδοί τραγούδησαν στα ελληνικά το κοινό σύνθημα των δύο ομάδων και αποθέωσαν όλους τους παίκτες γεμίζοντας τους με περίεργα συναισθήματα κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.

Εκείνο το ματς βρήκε τελικά νικήτρια την ελληνική ομάδα με 62 – 57 με τον Σπανούλη να είναι πρώτος σκόρερ για την ομάδα του με 14 πόντους.

Η φιλοξενία έπρεπε να επιστραφεί και έτσι έγινε.

Στις 12 Σεπτεμβρίου του 2014 ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε, με την σειρά του, τον Ερυθρό Αστέρα και στις εξέδρες του ΣΕΦ στήθηκε ερυθρόλευκο πάρτι.

Για ακόμα μια φορά η τρέλα επικράτησε της λογικής με τους παίκτες και των δύο ομάδων να αποθεώνονται και τα συνθήματα να μεταφράζονται στα σέρβικα για τις ανάγκες του συγκεκριμένου αγώνα.

Για την ιστορία και σε αυτό το παιχνίδι επικράτησαν οι ερυθρόλευκοι του Ολυμπιακού με 64 – 59 με τον Σπανούλη να είναι πάλι εκείνος που δεν επηρεάστηκε από την ατμόσφαιρα και βγήκε μπροστά για την ομάδα του.

Το πιο περίεργο παιχνίδι της Ευρώπης είναι και πάλι προ των πυλών καθώς Ολυμπιακός και Ερυθρός Αστέρας δίνουν το πιο σημαντικό παιχνίδι που έχουν χρειαστεί να δώσουν στην μεταξύ τους ευρωπαϊκή ιστορία, με τους δύο αντιπάλους να καίγονται για τους βαθμού της νίκης.

Η κερκίδα σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να έχει ανταγωνισμό και όλη η Ευρώπη περιμένει να απολαύσει την «μάχη» εντός παρκέ μεταξύ δύο πολύ δυνατών ομάδων, αλλά και την εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού με τις εικόνες για ακόμα μια φορά να αναμένεται να κάνουν τον γύρο της Ευρώπης.