Όταν η Γιουβέντους υποκλίθηκε στον Ολυμπιακό! (vid&pics)

Gazzetta team
Όταν η Γιουβέντους υποκλίθηκε στον Ολυμπιακό! (vid&pics)

bet365

Σαν σήμερα το 1999, ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 στο Παλέρμο τη Γιουβέντους, σε μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές του νίκες. Το gazzetta.gr θυμίζει.

Ο όμιλος στο Champions League με Ρεάλ Μαδρίτης, Πόρτο και Μόλντε δίνει στον Ολυμπιακό την ευκαρία να διεκδικήσει κάτι καλό στο UEFA. Στό δρόμο του όμως έρχεται η Γιουβέντους του Αντσελότι, του Ιντζάγκι, του Ντελ Πιέρο.

Στο πρώτο ματς στο «Καραϊσκάκης» όλα ξεκινούν ιδανικά με τον Γιαννακόπουλο να ανοίγει το σκορ μόλις στο 15'. Τούντορ, Κοβάσεβιτς και Ιντζάγκι όμως δίνουν τη νίκη στη «βέκια σινιόρα» και κάνουν το έργο των πρωταθλητών Ελλάδας... βουνό ενόψει του επαναληπτικού στο Τορίνο.

Στις 7/12, η ομάδα του Αλμπέρτο Μπιγκόν πηγαίνει στο Παλέρμο και παρά του ότι ο Κοβάσεβιτς άνοιξε το σκορ στο 1', ο Τζόρτζεβιτς πήρε την ομάδα στις πλάτες του και με δύο γκολ οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» σε μια αξιομνημόνευτη νίκη με 2-1. Δυστυχώς, για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτή δεν συνδυάστηκε με πρόκριση αλλά ποιος μπορεί να ξεχάσει εκείνο το βράδυ!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γιουβέντους: Ραμπούλα, Μπιριντέλι, Φεράρα, Μίρκοβιτς, Τούντορ, Μπατσίνι (74' Ζαμπρότα), Ολίσε, Τακινάρντι (46' Πεσότο), Ντελ Πιέρο (62' Μοντέρο), Εσνάιντερ, Κοβάσεβιτς

Ολυμπιακός: Ελευθερόπουλος, Αμανατίδης, Άντζας, Κωστούλας, Μαυρογενίδης (46' Γιαννακόπουλος), Πουρσαϊτίδης, Τζόρτζεβιτς, Καραπιάλης (61΄Νινιάδης), Πασσαλής, Πουρσανίδης, Γκόγκιτς (73' Αλεξανδρής)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα