Ποιος ήταν ο Έλληνας που καταράστηκε τους Cubs το 1945; (pics)

Ποιος ήταν ο Έλληνας που καταράστηκε τους Cubs το 1945; (pics)

bet365

Οι Chicago Cubs κατάκτησαν τον τίτλο ύστερα από 108 χρόνια, ξορκίζοντας παράλληλα την κατάρα που... ξεστόμισε ο Ελληνας εστιάτορας από την Αρκαδία, Βασίλης Σιάνης, όταν του ζήτησαν να φύγει από το γήπεδο μαζί με τον τράγο του, τον Μέρφι το 1945!

Ακόμη δεν έχει στεγνώσει η σαμπάνια από τα πατώματα των αποδυτηρίων όπου οι Cubs Chicago κατέκτησαν το World Series κόντρα στους Indians και στη μνήμη των φίλων της ομάδας (και όχι μόνο) επανέρχεται ο περίφημος θρύλος «Curse of the Billy Goat».

Ας πιάσουμε την... κατάρα από την αρχή της. Από την πολύ αρχής, πιο συγκεκριμένα και από τον Παλαιόπυργο Αρκαδίας. Στο ξεκίνημα του 20ού αιώνα, ο Βασίλης Σιανής φεύγει από τον τόπο του και μετακομίζει στην Αμερική για να αλλάξει τη ζωή του. Το 1934 ανοίγει το, διάσημο πλέον, εστιατόριο «Billy Goat Tavern», εμπνευσμένος από τον αγαπημένο του τράγο.

Τα 205 δολάρια που μάζεψε τον βοήθησαν για να προβεί στο εγχείρημα αυτό, έχοντας το αγαπημένο ζώο ως μασκότ στο μαγαζί του.

Ο Μέρφι, ο τράγος, είναι αγαπητός σε όλους και αφού έμεινε στη ζωή χάρη στον Βασίλη Σιάνη, όταν έπεσε από ένα φορτηγό η ζωή του στη συνέχεια έμελε να στιγματιστεί από μια... κατάρα.

Ο Μέρφι λοιπόν, όπως είπαμε ήταν αγαπητός σε όλο το Σικάγο. Μάλιστα, πήγαινε μαζί τον Ουίλιαμ Σιάνη (άλλαξε το Βασίλης), στα ματς των αγαπημένων του Chicago Cubs, όπου πριν από κάθε ματς έκανε το γύρο του «Ρίνγκλεϊ Φιλντ».

Τα πάντα όμως άλλαξαν τον Οκτώβριο του 1945. Στον 16ο τελικό της ιστορία τους κόντρα στους Detroit Tigers, διεκδικούσαν τον τρίτο τους τίτλο ύστερα από το 1907 και το 1908 που είχαν κατακτήσει τους προηγούμενους δύο!

Κατά τη διάρκεια του ματς, λοιπόν και μάλιστα στο 7ο inning (περίοδο) οι αντίπαλοι των Cubs ήταν μπροστά στο σκορ με 4-1. Ο κόσμος ήταν στην... τσίτα αλλά ο Μέρφι ο τράγος είχε... χαλαρώσει σε βαθμό που έκανε την ανάγκη του. Η δυσάρεστη οσμή, σε συνδυασμό με τα νεύρα άρχισαν να κάνουν τον κόσμο να διαμαρτύρεται και ο πρόεδρος της ομάδας, Φίλιπ Ρίνγκλεϊ ζήτησε από τους σεκιούριτι της εποχής να πάρουν τον τράγο από το γήπεδο.

Ο Σιάνης, προσβεβλημένος αποχώρησε από το γήπεδο και αφού έβρισε τον ισχυρό άντρα της ομάδας, καταράστηκε να μην φτάσει ξανά η ομάδα σε τελικό!

Πέρα από το ότι έχασαν οι Cubs εκείνον τον τελικό, αργότερα δεν κατάφεραν να ανέβουν ξανά στην κορυφή. Δεν τα κατάφεραν ακόμη κι όταν ο Σαμ Σιάνης, ο ανιψιός του πήγαινε στο γήπεδο με τράγο και έκανε βόλτες γύρω από το στάδιο.

Ο Ουίλιαμ, πάντως, δεν πάτησε ποτέ ξανά το πόδι του στο στάδιο και εν τέλει πέθανε στις 22 Οκτωβρίου του 1970.

A! Και κάτι τελευταίο. Στις 22/10 του 2016, οι Cubs νίκησαν τους Dodgers με 5-0 στο 6ο Game και πήραν το εισιτήριο για τους τελικούς με τους Indians. Στις 22/10 του 1970 ποιος πέθανε; Ο άνθρωπος που καταράστηκε την ομάδα. Στις 22/10 λοιπόν, δύο διαφορετιών, φυσικά, εποχών η κατάρα γεννήθηκε και πέθανε!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα