Να τον ξαναδούν μεγάλο!

Να τον ξαναδούν μεγάλο!

Αν το βράδυ του έπους της Μαδρίτης κάποιος έλεγε ότι ο Άρης θα βρίσκονταν 4 χρόνια μετά στην Γ΄ εθνική, σίγουρα θα θεωρούνταν τρελός.

Η πικρή όμως αλήθεια είναι ότι όχι μόνο έφτασε να παίζει στην Γ εθνική, αλλά πέρσι δεν κατάφερε και να ανέβει.

Βέβαια ο Άρης από την μία έδωσε δικαίωμα αφού βγήκε δεύτερος πίσω από τον Πανσερραικό, αλλά την ίδια στιγμή...κόπηκε σκανδαλωδώς από την ΕΠΟ με την περίφημη αλλαγή του ΚΑΠ, που τον κράτησε στην ερασιτεχνική κατηγορία, ενώ δικαιούταν έστω και από το παράθυρο να βρεθεί στην football league.

Μετά τα περσινά...εγκλήματα χρειάστηκε ο κόσμος του Άρη να περάσει ένα εφιαλτικό καλοκαίρι μέχρι να δει την ανάληψη της ομάδας από τον κ. Καρυπίδη.

Για μία ακόμα φορά πέτυχε να έχει άλλη διοίκηση για 48 ώρες (τον υιό Αρβανιτίδη) και για περίπου ένα δίωρο προπονητή τον Όλεγκ Προτάσοφ!

image

ΑΛΕΝΑΤΟΡΕ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

Τελικά τα ηνία της ομάδας στο αγωνιστικό ανέλαβε ένας εκ των μεγαλύτερων φορ του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο "μουστάκιας" και παράλληλα "Αλενατόρε" του Ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Νίκος Αναστόπουλος.

Ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών για τον Άρη που και την προηγούμενη φορά στα πλαίσια της Β εθνικής είχε αναλάβει τους κίτρινους μετά την έναρξη του πρωταθλήματος με 9 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών στο...κεφάλι, αλλά τους οδήγησε στην επάνοδο στην Α εθνική.

Εκεί δεν του δόθηκε η ευκαιρία να κοουτσάρει τον Άρη στο... φυσικό του περιβάλλον και είναι αλήθεια ότι ήταν ο καυμός του. Ήταν από τους βασικούς λόγους... συμφωνίας με τον κ. Καρυπίδη, οι εγγυήσεις για πλάνο τριετίας.

Ο Καρυπίδης φάνηκε απόλυτα συνεπής στις υποσχέσεις για ομάδα-τρένο. Μεταγραφές παικτών που δεν έχουν ομάδες στην μεγάλη κατηγορία και επιστροφή παικτών όπως ο Κοκε, ο Τάτος, ο Ρόβας, ο Τσουμάνης, έστειλαν από νωρίς το μήνυμα ότι στον πρώτο όμιλο θα είναι το μεγάλο φαβορί.

Ανασταλτικοι παράγοντες; Η ομάδα δεν έκανε προετοιμασία, οι παίκτες μαζεύτηκαν μία εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και ο Αλενατόρε ανέλαβε να τους κάνει ομάδα.

Και ξεκάθαρα οι «κίτρινοι» έδειξαν από το πρώτο παιχνίδι ότι την φετινή σεζόν θα βγουν από τον πρώτο γύρο.

image

"ΑΝΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ..."

Στην πραγματικότητα βέβαια ο Αναστόπουλος δεν ήταν απόλυτα συνεπής. Ειχε δηλώσει "να εξασφαλίσουμε την άνοδο μέχρι τον Γενάρη" και τελικά το... έκανε νωρίτερα! Μαθηματικά εξασφαλίστηκε η άνοδος 6 αγωνιστικές πριν το τέλος κόντρα στον Εορδαικό, αλλά όλοι γνώριζαν ότι όταν ο Άρης ξέφυγε 10+ βαθμούς στον πρώτο γύρο και είχε στον δευτερο στο Βικελίδης Νέστο, Καβάλα και Δόξα που ακολουθούσαν δεν υπήρχε περίπτωση να χαθεί η άνοδος.

Ο Αναστόπουλος ως...γνήσιος ατακαδόρος το πέταξε: "Από του Αγίου Νικολάου ανεβήκαμε" και για όσους δεν το ξέρουν στις 6 Δεκέμβρη-μεγάλη η χάρη του- γιορτάζουμε τον Προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού!

Ο Άρης ξεκάθαρα-τουλάχιστον- στο αγωνιστικό κομμάτι άφησε πίσω τις φορτούνες και ο Αλενατόρε τον οδήγησε σε ήρεμα νερά και νίκες. 5 ματς ως το τέλος και έχει απώλεια 7 βαθμών στο σύνολο του πρωταθλήματος! Άφησε τα... τρακτέρ και ανέβηκε στο τρένο!

image

"ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ"

Ήδη Καρυπίδης και Αναστόπουλος βολιδοσκοπούν παίκτες για τη νέα σεζόν. Μάλιστα ήδη έχουν πάρει θετικές απαντησεις από ποδοσφαιριστές που με ευκολία μπορούν να βρουν συμβόλαια στην Λίγκα.

Ο Άρης όμως ακόμα και στην football league είναι πολύ βαρύτερο όνομα από το 80% των ομάδων στην Λίγκα. Και προοπτική και... λαό, αλλά και καλά συμβόλαια αν κρίνει κανείς από τα ιδιωτικά συμφωνητικά που έχουν υπογράψει φέτος οι παίκτες στην Γ εθνική και μέχρι τώρα πληρώνονται μέχρι ευρώ.

Το θέμα είναι ο Άρης που αναμένεται να τερματίσει με 20 βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο, θα μπορέσει να αγωνιστεί χωρίς προβλήματα... από το παρελθόν; Η τοποθέτηση του κ. Καρυπίδη είναι απόλυτη: "100%". Μάλιστα την τελευταία εβδομάδα υπάρχει τριπλή του δημόσια και επίσημη τοποθέτηση. Η αισιοδοξία προκύπτει προφανώς και από τις τοποθετήσεις για το νέο αθλητικό νόμο, αλλά και τις κινήσεις-που με καθυστέρηση είναι αλήθεια- έχουν πλέον δρομολογηθεί για την εκκαθάριση. Καθυστέρησεις...εγκληματικές από πέρσι.

Μόνο θετικό; Η έναρξη της εκκαθάρισης έχει καταχυρωθεί στο ΓΕΜΗ στις 7 Μάιου του 2015. Πλέον έχει αναρτηθεί κιόλας. Για το Ρύσιο το δικαστήριο έγινε και απαιτούνται ορισμένες ακόμα κινήσεις για να...πεισθούν και οι τελευταίοι.

Βέβαια εδώ να σημειώσουμε κάτι. Πέρσι δεν ανέβηκε άδικα γιατί άλλαξε ο ΚΑΠ. Φέτος συγκεκριμένα μέλη στην ΕΕΑ ερμηνεύουν διαφορετικά από ότι ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΛΗ ερμήνευσαν με Λάρισα και Πανσερραικό πέρσι. Ο νέος αθλητικός νόμος λέγεται ότι και αυτά τα εμπόδια θα τα εκμηδενίσει.

Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί κανείς να μην επιτρέψει στον Αρη να παίξει στηνfootball league με...ερμηνείες.

Η τελευταία δημόσια τοποθέτηση Καρυπίδη πέρα από την επανάληψη της σιγουριάς του για άνοδο, σημειώνει και την συνδρομή του νομικού επιτελείου του Νίκου Λάσκαρη. Και η αναφορά αυτή μόνο τυχαία δεν έγινε. Ούτε και η φράση "Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά...".

image
image

ΣΤΟΧΟΣ ΕΝΑ ΚΥΠΕΛΛΟ

Σε κάθε περίπτωση όμως ο Άρης δεν έχει επιστρέψει ακόμα. Πρέπει να δρομολογήσει διάφορα ζητήματα για να... καθαρίσει από το παρελθόν. Από πρόσωπα, παθογένειες και εσωστρέφεια πέρα για πέρα καταστροφικές.

Απαιτείται εγρήγορση, αλλά και προετοιμασία για μία ομάδα Λίγκας που θα περάσει τρένο μετά την Γ εθνική και από την Β εθνική. Ο Καρυπίδης δήλωσε ότι απόλυτο αφεντικό στο αγωνιστικό θα είναι ο Νίκος Αναστόπουλος και πάλι.

Ο Αλενατόρε έχει τον τρόπο του με τις...ανόδους. Το έχει δείξει σε όλη του την καριέρα. Φυσικά ξέρει καλά ότι τη νέα σεζόν τα πράγματα θα είναι ποιο δύσκολα. Ότι του... Αγίου Νικολάου θα είναι στην μέση της προσπάθειας εκπλήρωσης στόχου.

Όποιος έχει την ευκαιρία να μιλήσει μαζί του, γνωρίζει ότι από την μία θέλει να ζήσει την εμπειρία του να κοουτσάρει τον Άρη στην Λίγκα σε γεμάτο Βικελίδης στα μεγάλα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος. Αλλά ο μεγάλος στόχος είναι ένα τρόπαιο, ένα κύπελλο.

Και όσοι και αν κάποιοι μπορεί να σκέφτονται το σήμερα, διοίκηση και προπονητής για να υλοποιήσουν ένα πλάνο πρέπει να το προγραμματίσουν σε βάθος χρόνου. Καρυπίδης και Αναστόπουλος συμφώνησαν για ένα πλάνο τριετίας και στον πρώτο χρόνο πέτυχαν- το αυτονόητο βέβαια.

Απαιτείται όμως ο Θεός του Πολέμου να συνεχίσει να κερδίζει τις μάχες του. Και έχει πολλές ακόμα μέχρι να καθίσει αναπαυτικά στον θρόνο του...

image
image