4 πράγματα που ξεχωρίσαμε φέτος στο Spetsathlon (pics & vid)

4 πράγματα που ξεχωρίσαμε φέτος στο Spetsathlon (pics & vid)

Gazzetta team

Είναι Μάιος, το καλοκαίρι πλησιάζει και φτάνεις με το βαρκάκι στις Σπέτσες.

Με το που πατάς το πόδι σου στην Ντάπια, αντιλαμβάνεσαι ότι το νησί είναι γεμάτο από χαμογελαστούς επισκέπτες που έχουν ανεξάντλητη ενέργεια και όρεξη για άθληση. Υπάρχει κάτι καλύτερο;

Το Spetsathlon για έβδομη συνεχή χρονιά τράβηξε όλον τον αθλητικό κόσμο –τριαθλητές και μη– στον Αργοσαρωνικό και γέμισε τις Σπέτσες με μουσική, κέφι και αθλητικά δρώμενα.

Ο κορυφαίος αγώνας τριάθλου της χώρας απέδειξε ότι δικαίως υπερηφανεύεται για τη δράση και τα happenings που περιλαμβάνει και κατάφερε να προσφέρει ένα Σαββατοκύριακο (10-12 Μαΐου) γεμάτο συγκινήσεις και διασκέδαση σε όλους τους συμμετέχοντες, αλλά και στους επισκέπτες.

Το Gazzetta φυσικά ήταν εκεί και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των αναγνωστών με τις φωτογραφίες και τα γεμάτα δράση βίντεο που δημοσίευε στα social media.

Μετά τη διασκεδαστική εμπειρία, όμως, έρχεται και ο απολογισμός.

Πάμε να δούμε τα 4 πράγματα που ξεχωρίσαμε από αυτό το συναρπαστικό διήμερο.

Το ρεκόρ συμμετοχών

Είναι τα έβδομα γενέθλια του Spetsathlon και οι συμμετοχές εξακολουθούν να αυξάνονται. Ο αριθμός ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και περισσότεροι από 1000 αθλητές έζησαν αξέχαστες στιγμές.

Αθλητές και θεατές έσπευσαν στις Σπέτσες για να απολαύσουν τον ήλιο και να καλωσορίσουν το καλοκαίρι όπως του αξίζει. Από την πλατεία μπροστά στο Ποσειδώνιο μέχρι τα δρομάκια, τα μπαράκια και τα μαγαζιά, το νησί γέμισε με κόσμο σε κάθε γωνιά του.

Όσο για το κλίμα; Δεν υπήρχε ίχνος ανταγωνιστικής διάθεσης και τα χαμόγελα ήταν μόνιμα ζωγραφισμένα στα πρόσωπα όλων. Πώς να μην κλείσεις από τώρα θέση για την επόμενη χρονιά;

Τα μεγάλα ονόματα

Υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να κολυμπάς δίπλα σε τεράστια ονόματα και να κάνες πετάλι πίσω από παγκόσμιους πρωταθλητές;

Το Σάββατο το πρωί στην παραλία του Αγίου Μάμα ο Στέφανος Δημητριάδης, που συνεχίζει την προετοιμασία του προκειμένου να πετύχει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αγωνίστηκε με την ομάδα της bwin στο 1k εκτός συναγωνισμού μαζί με τον master κολυμβητή Γιάννη Δρυμωνάκο (bwin). Από το νερό βγήκε πρώτος ο Δημητριάδης, αλλά κοντά του ήταν και ο Δρυμωνάκος, ο οποίος το κυνήγησε μέχρι το τέλος. Παρούσα ήταν και η πρωταθλήτρια κολύμβησης Νόρα Δράκου, που υποστηρίζεται από την Herbalife Nutrition, επίσημο υποστηρικτή διατροφής της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκκίνηση έδωσε ο σπουδαίος Παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης.

Στον αγώνα ποδηλασίας 25k στη γραμμή της εκκίνησης, δίπλα στους πρωταθλητές Χρήστο και Ζαφείρη Βολικάκη και Γιάννη Ταμουρίδη (φωτό), βρέθηκε ο Βύρων Κοκκαλάνης, ο 5ος Ολυμπιονίκης του Ρίο στην Ιστοσανίδα και πολλοί ακόμη γνωστά ονόματα.

Η Κυριακή ξημέρωσε με όλους τους αθλητές να δίνουν ραντεβού στην Πλατεία Ποσειδωνίου για την εκκίνηση του Spetses Triathlon Sprint και του Spetses Triathlon Endurance, με τη συμμετοχή των σούπερ σταρ του ελληνικού τριάθλου Γρηγόρη Σουβατζόγλου από την Ομάδα της Arla Protein, καθώς και των Τζένης Μπουλμέτη, Χρήστου Γαρέφη της SKODA Team Greece 2019, αλλά και του Κύπριου Γιάννη Χριστοδούλου που αγωνίζεται διεθνώς με τα χρώματα της Βρετανίας.

Δυνατές ομάδες είχαμε και στη σκυταλοδρομία, καθώς ο Στέφανος Δημητριάδης, ο Χρήστος Βολικάκης και η Αναστασία Μαρινάκου της Τeam Garmin Greece αλλά και ο Γιάννης Δρυμωνάκος, η Γιούλικα Σκαφιδά και ο Γιάννης Δερμιτζάκης αγωνίστηκαν για την MKO Charity4Sports!

Στο Spetses Triathlon Sprint νικητής στους άνδρες αναδείχθηκε ο νεαρός Παναγιώτης Μπιτάδος. Στις γυναίκες, νικήτρια αναδείχθηκε η Νάντια Συντζανάκη. Στο Spetses Triathlon Endurance, πρώτη θέση για τον Γρηγόρη Σουβατζόγλου και για την Τζένη Μπουλμέτη.

Όπως και να το κάνουμε τα μεγάλα ονόματα δίνουν άλλο κύρος σε μια διοργάνωση και το Spetsathlon ξεχώρισε και σε αυτό το κομμάτι.

Το καινούργιο αγώνισμα

Ένα μεγάλο πάρτι έμοιαζε να γίνεται και στην εκκίνηση του φιλανθρωπικού αγώνα τρεξίματος 5Κ #charity4sports Run. Με τις Ολυμπιονίκες Κλέλια και Αννυ Πανταζή, τον πρωταθλητή ιστιοπλοΐας Δημήτρη Παπαδημητρίου που έτρεξε με την ομάδα της bwin και πολλούς ακόμη αθλητές δόθηκε ο πιο όμορφος αγώνας στο φως του ηλιοβασιλέματος.

Οικογένειες με καρότσια, δρομείς, διάσημοι, ambassadors, άνθρωποι από τον χώρο των media κ.ά. έδωσαν τον καλύτερο εαυτό σου και τερμάτισαν με τη χαρά ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους.

Η τεράστια συμμετοχή απέδειξε ότι ήταν πολύ έξυπνη η κίνηση της ένταξης ενός τέτοιου αγωνίσματος στο διήμερο, αφού έδωσε την ευκαιρία σε εκείνους που δεν ήταν έτοιμοι για το πρώτο τους τρίαθλο να πάρουν το βάπτισμα του πυρός συμμετέχοντας στο Spetsathlon.

Η άψογη διοργάνωση

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η κ. Μαρίνα Κουταρέλλη και η ομάδα της έκαναν το καλύτερο δυνατό και κανείς δεν έμεινε παραπομενένος.

Από την τέλεια διεξαγωγή των αγώνων χωρίς καθυστερήσεις και απρόοπτα μέχρι το welcome dinner στην εντυπωσιακή βεράντα του Ποσειδωνίου αλλά και τις τελετές απονομής μεταλλίων στην πλατεία μπροστά, το Spetsathlon ήταν το καλύτερο που έχει γίνει. Μέχρι το επόμενο.

Δείτε το βίντεο για να πάρετε μια γεύση και να κλείσετε τη συμμετοχή σας για το 2020!