Πώς ζήσαμε το Spetsathlon με την ομάδα της bwin (pics & vid)

Πώς ζήσαμε το Spetsathlon με την ομάδα της bwin (pics & vid)

Gazzetta team

Οι Σπέτσες είναι μάλλον το καλύτερο μέρος για να διοργανώσεις ένα event. Ειδικά αν ξέρεις να το κάνεις σωστά.

Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι το Spetsathlon για έβδομη συνεχή χρονιά τράβηξε όλον τον αθλητικό κόσμο –τριαθλητές και μη– στο νησί και γέμισε τους δρόμους με μουσική, κέφι και χαμόγελα.

Ο κορυφαίος αγώνας τριάθλου της χώρας έδειξε ότι δικαίως υπερηφανεύεται για τη δράση και τα happenings που περιλαμβάνει και περισσότεροι από 1000 αθλητές (ο αριθμός των συμμετοχών που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο) έζησαν ένα μοναδικό Σαββατοκύριακο στις 10-12 Μαΐου γεμάτο συγκινήσεις σε ένα άκρως «παρεΐστικο» κλίμα.

Η bwin, ο Μεγάλος Χορηγός του 7ου Spetsathlon, έδωσε για πρώτη χρονιά το πιο δυναμικό «παρών» και κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις –το επιβλητικό περίπτερο μπροστά στο Ποσειδώνιο έδειχνε τις διαθέσεις της.

Με δυνατούς αθλητές και πολυμελή ομάδα, η bwin στήριξε το Spetsathlon και του έδωσε ακόμη μεγαλύτερη δύναμη.

Ημέρα πρώτη

Το Σάββατο το πρωί ξεκίνησαν στην παραλία του Αγίου Μάμα οι κολυμβητικοί αγώνες 1k & 3k και οι πρώτες «μάχες» των αθλητών της bwin!

Ο Στέφανος Δημητριάδης, που συνεχίζει την προετοιμασία του προκειμένου να πετύχει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αγωνίστηκε στο 1k εκτός συναγωνισμού μαζί με τον master κολυμβητή Γιάννη Δρυμωνάκο και ενθουσίασαν το κοινό.

Από το νερό βγήκε πρώτος ο Δημητριάδης, αλλά κοντά του ήταν και ο Δρυμωνάκος, ο οποίος το κυνήγησε μέχρι το τέλος.

Το μεσημέρι του Σαββάτου η δράση μεταφέρθηκε στην πλατεία του Ποσειδωνίου με την εκκίνηση του ποδηλατικού αγώνα των 25 χλμ., δηλαδή τον διάσημο γύρο του νησιού.

Στη γραμμή της εκκίνησης, δίπλα στους πρωταθλητές Χρήστο και Ζαφείρη Βολικάκη και Γιάννη Ταμουρίδη, βρέθηκε ο Βύρων Κοκκαλάνης, ο 5ος Ολυμπιονίκης του Ρίο στην Ιστοσανίδα.

Ο αθλητής από το πρόγραμμα της bwin «Στηρίζουμε τη νέα Γενιά Ολυμπιονικών», που στόχο έχει τη στήριξη αθλητών στο δύσκολο και επίπονο αγώνα τους για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, αγωνίστηκε εκτός συναγωνισμού και απέδειξε ότι και εκτός νερού μπορεί να τα πάει περίφημα.

Μετά την ποδηλασία ήταν η σειρά του φιλανθρωπικού αγώνα τρεξίματος 5Κ #charity4sports Run.

Από αθλητές μέχρι οικογένειες με καρότσια, ο κόσμος έτρεξε και το χάρηκε χωρίς ίχνος ανταγωνιστικής διάθεσης.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο παγκόσμιος πρωταθλητής νέων στην ιστιοπλοΐα, που επίσης συμμετέχει στο πρόγραμμα της bwin «Στηρίζουμε τη νέα Γενιά Ολυμπιονικών», αγωνίστηκε με το υπόλοιπο δυνατό running team της bwin και τερμάτισε με το μεγαλύτερο χαμόγελο στα χείλη.

Η ομάδα των 40 ατόμων της bwin αγωνίστηκε με διάθεση και πάθος για καλό σκοπό στα 5k, ένα αγώνισμα που προστέθηκε για πρώτη χρονιά στο Spetsathlon και έδειξε ότι μπορεί να γίνει από τα πιο αγαπητά.

Η μέρα ολοκληρώθηκε με τις απονομές στους νικητές των πρώτων αγώνων στην Πλατεία Ποσειδωνίου.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να δείτε το βίντεο για να πάρετε μια γεύση από τη γιορτή που έγινε στις Σπέτσες, αλλά και να ακούσετε τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Ημέρα δεύτερη

Την Κυριακή το πρωί όλοι βρέθηκαν στην Πλατεία Ποσειδωνίου για την εκκίνηση του Spetses Triathlon Sprint και του Spetses Triathlon Endurance, με τη συμμετοχή των σούπερ σταρ του ελληνικού τριάθλου.

Η Τελετή των Απονομών ακολούθησε στο ίδιο μέρος με όλους τους αθλητές να ανανεώνουν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.

Πριν από το Spetsathlon, όμως, όλοι θα βρεθούν στο ίδιο μέρος τον Οκτώβριο για τον αγώνα-θεσμό Spetses Mini Marathon!

H bwin θα είναι και πάλι στη γραμμή της εκκίνησης. Εσείς;