Πώς έζησα το Navarino Challenge

Πώς έζησα το Navarino Challenge

Gazzetta team

Η επιτακτική ανάγκη του να γίνουμε όλοι αθλητικοί τύποι. Η φαντασμαγορία του να νιώθεις ότι είσαι κομμάτι ενός συνόλου που θέλει και θέτει ως προτεραιότητα την υγεία και την ευεξία του. Η ικανοποίηση του να καταφέρνεις αυτό το έστω και ένα μικρό βήμα μπροστά και να απαντάς στην πρόκληση που ο ίδιος έβαλες στον εαυτό σου.

Χάρη στην bwin περάσαμε το τριήμερο του Navarino Challenge διδασκόμενοι τη σημαντικότητα του να ξεπερνάς τα όριά σου αθλούμενος δίπλα σε αγαπημένα σου πρόσωπα.

image

Day 1

Όλα ξεκίνησαν μία Παρασκευή πρωί.

Επιβιβαστήκαμε στο πούλμαν της Bwin που ήταν και ο Μεγάλος χορηγός του αθλητικού event και ξεκινήσαμε το ταξίδι μας για την Πύλο. Πρώτη φορά στην Costa Navarino ανάμεσα σε περισσότερους από 2.500 επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές και αθλήτριες, πρώτη φορά στο Navarino Challenge με τις 28 δράσεις του, πρώτη φορά στην Πύλο. Πολλές πρώτες φορές μαζεμένες και ο ενθουσιασμός, αμείωτος.

Στηρίξαμε την ομάδα του Gazzetta στο μπάσκετ και να αποθανατίσαμε τα καλάθια του Τζο Αρλάουκας. Ρίξαμε τις κλωτσιές μας υπό την καθοδήγηση του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη παρακολουθώντας τα μαθήματά του στο τάεκβοντο. Χαλαρώσαμε και πήραμε μερικές -απαραίτητες- παραπάνω ανάσες με φόντο τον ήλιο να δύει στο πιλάτες της Μάντης Περσάκη. Οι δραστηριότητες γύρω μας έτρεχαν σε διάφορα σημεία του The Westin Resort Costa Navarino και η χαρά του να μην ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις για να δοκιμάσεις τις αθλητικές σου ικανότητες είναι τέτοια, που σε κάνει να νιώθεις ότι σκας από ενέργεια.

Το βράδυ της Παρασκευής είχε χορό. Η Bwin, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο του online gaming παγκοσμίως στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της και με βασικούς στόχους την ενημέρωση για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας και την προώθηση της Μεσογειακής Διατροφής, στήριξε το Navarino Challenge ως Μεγάλος χορηγός και έστησε για όλους τους συμμετέχοντες του event ένα πάρτι καλωσορίσματος που τα είχε κυριολεκτικά όλα.

Την φωνή της Πέννυ Μπαλτατζή να μας ταξιδεύει σε παλιούς ρετρό καιρούς, διάθεση, χορό και τραγούδι. Όλα αυτά που χρειαζόμασταν για να χαλαρώσουμε και να προετοιμαστούμε ψυχολογικά για τη μεγάλη επόμενη ημέρα. Για την ημέρα του αγώνα κολύμβησης.

image

Day 2

Στο λιμάνι της Πύλου ο κόσμος άρχισε να συρρέει λίγο πριν τις 9.30 το πρωί.

Ο καιρός ήταν κάτι παραπάνω από ιδανικός. Σε τέτοιο βαθμό που σχεδόν στεναχωρήθηκα που δεν είχα προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε να βουτήξω και εγώ στον κολυμβητικό αγώνα των 2,8 χιλιομέτρων. Ενός αγώνα που παρεμπιπτόντως, διεξήχθη για πρώτη χρονιά με χρονομέτρηση και ολοκληρώθηκε με απόλυτη ασφάλεια με την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και σύμφωνα με τους κανονισμούς του open water της FINA.

Σημαντικοί αθλητές της εθνικής ομάδας κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης όπως οι Γιώργος Αρνιακός, Δημήτρης Νέγρης, Ντέγιαν Γιοβάνοβιτς, Αναστασία Κυριλή, Στελλίνα Απλαντή, Κωνσταντίνος Κωνσταντινέσκου, Μαρία Κηρύκου καθώς και Γιώργος και Τίμος Σκοτάδης στα χρώματα της Ολλανδίας ήταν εκεί. Το ίδιο και εμείς για να τους χειροκροτήσουμε και να θέλουμε του χρόνου να κολυμπήσουμε μαζί τους. Εντάξει, λίγο πιο πίσω τους.

Στην επιστροφή μας στο The Westin Resort Costa Navarino οι δραστηριότητες διαδέχονταν η μία την άλλη και εμείς, θέλαμε να συμμετάσχουμε σε όσες περισσότερες μπορούμε (και αντέχουμε). Δοκιμάσαμε το crossfit του Δημήτρη Μώρου, κάναμε spinning με την κόρη του Τζο Αρλάουκας, Τες, παίξαμε τένις. Σε αυτό το σημείο ας κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή για το δάσκαλο του τένις που μας άντεξε (εμένα και την Κατερίνα Καλού να παίζουμε ως ομάδα) και ας πούμε ότι είναι ένα από τα πιο τέλεια αθλήματα στον κόσμο (ναι, είμαι ενθουσιασμένη).

Το βράδυ, ένα ακόμα πάρτι, αυτή τη φορά αυτό της απονομής, όπου παρακολουθήσαμε στη μεγάλη οθόνη του προτζέκτορα να βραβεύονται σημαντικοί άνθρωποι του αθλητισμού όπως ο Παναγιώτης Γιαννάκης αλλά και οι συμμετέχοντες ως δάσκαλοι, Ολυμπιονίκες του Navarino Challenge.

Υψώσαμε τα ποτήρια και χαζεύοντας τα τόσα πιτσιρίκια που ακολούθησαν τους γονείς τους στο αθλητικό τριήμερο κάνοντας και εκείνα τη δική τους προσπάθεια μέσα στις δραστηριότητας όπως το kids athletics που ήταν φτιαγμένες αποκλειστικά και μόνο γι αυτά και ευχηθήκαμε οι επόμενες γενιές να χαρακτηρίζονται από αντίστοιχα ή ακόμα μεγαλύτερα επιτεύγματα.

image

Day 3

Επαγγελματίες και ερασιτέχνες δρομείς δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στις πανέμορφες διαδρομές των 5χλμ. (τρέξιμο & δυναμικό βάδισμα) των 10χλμ. και του Ford Go Further Ημιμαραθωνίου (21,1χλμ.).

Με αφετηρία το Navarino Dunes της Costa Navarino, οι συμμετέχοντες αθλητές έτρεξαν παραλιακά προς την Πύλο, διασχίζοντας την πανέμορφη παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, ακολουθώντας το μονοπάτι που χάραξε ο Τηλέμαχος αναζητώντας τον Οδυσσέα σύμφωνα με την Ομηρική παράδοση. Στο ‘Navarino Challenge’ που συμπεριλήφθηκε στην παγκόσμια κοινότητα του World’s Marathons συμμετείχαν και δρομείς από τον Αθλητικό Σύλλογο ΑμεΑ της Καλαμάτας, ‘ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ’, γιορτάζοντας με αυτό τον τρόπο την συμμετοχή τους στο ‘Navarino Challenge’ μια ημέρα πριν την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού (15 Οκτωβρίου).

Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε και η παιδική διαδρομή του 1χλμ (με την υποστήριξη της εταιρείας ΒΙΚΟΣ), με τη δυναμική παρουσία παιδιών της ευρύτερης περιοχής καθώς και συλλόγων όπως του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου, του ΓΣ Ακρίτας 2016 και του Ναυταθλητικού Ομίλου Πύλου.

Ο λόγος που έκανα το παραπάνω είναι γιατί πρέπει να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου και με όλους: Εκείνη την ημέρα ξύπνησα μόνο για να κάνω τη διαδρομή των 10 χιλιομέτρων. Ήταν η πρώτη φορά που θα τολμούσα την εν λόγω απόσταση και η προσμονή μου ήταν τέτοια που εγώ, ο άνθρωπος που δεν ξυπνάει πριν τις 9 το πρωί ακόμα και αν του τάξουν ταξίδι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού (με αυτά είμαι λίγο ευαίσθητη και συνήθως, πέφτω) εκείνη την ημέρα σηκώθηκα από μόνη μου στις 7.30 περιμένοντας πώς και πώς να ακούσω τον ήχο της έναρξης.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να πω ότι τα 10 χιλιόμετρα δεν τα έτρεξα, τα περπάτησα. Δυναμικό βάδισμα μεν, αλλά όχι τρέξιμο. Και ο λόγος που το γράφω αυτό είναι γιατί αν έστω και ένας εκεί έξω σκέφτεται ακόμα ότι «δεν θα αντέξει» να τρέξει τόσα χιλιόμετρα αλλά θέλει πολύ να δει αυτήν την πραγματικά υπέροχη διαδρομή, τότε έχει τον τρόπο να το κάνει. Γιατί πραγματικά, στον τερματισμό είναι που καταλαβαίνεις πόσο πραγματικά υπέροχο είναι αυτό που έχεις καταφέρει. Είναι μία εμπειρία ζωής σε μία διαδρομή που σίγουρα μπορεί να ανταγωνιστεί τις καλύτερες του κόσμου.

Γι αυτό του χρόνου, εύχομαι να σε δω δίπλα μου να τρεχοπερπατάμε μαζί!

Photo Credits: Elias Lefas, Mike Tsolis, Vassilis Sfakianopoulos, Navarino Challenge