Πφαντ: «Θα επέλεγαν τον Φώτση οι Χιτ»

Gazzetta team
Πφαντ: «Θα επέλεγαν τον Φώτση οι Χιτ»

bet365

Ο πολύπειρος προπονητής του ΝΒΑ, Ράντι Πφαντ αποκάλυψε πως όταν ήταν τζένεραλ μάνατζερ στους Χιτ ήταν πολύ κοντά στο να επιλέξουν στα ντραφτ τον Αντώνη Φώτση και μίλησε τόσο για τις εμπειρίες του όσο και για το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ο Ράντι Πφαντ, από τους βασικούς ομιλητές στο 3ο Διεθνές Σεμινάριο του ACS (20-22 Απριλίου) μίλησε στο sepk.gr: «Ανυπομονώ να επιστρέψω στην Ελλάδα και να μιλήσει σε αυτό το Σεμινάριο. Πιστεύω ξεκάθαρα ότι οι ατομικές ικανότητες των παικτών είναι αυτές που κάνουν μια ομάδα επιτυχημένη. Το πως κατανοεί ο παίκτης τον τρόπο εκτέλεσης των συστημάτων, του επιτρέπουν να κάνει το καλύτερο για την ομάδα. Όταν επιτίθεται με ντρίμπλα, ποια είναι τα πράγματα που πρέπει να κάνει; Αν πρέπει να κάνει μια πάσα, ποιο είδος πάσας είναι το πλέον κατάλληλο; Αν είναι ανοιχτός για ένα σουτ είναι αυτό το σουτ που θέλει ο προπονητής; Η διδασκαλία κι η εξάσκηση των βασικών είναι το κλειδί προκειμένου οι παίκτες να βγάλουν τη σωστή φάση».

... για το αν πιστεύει ότι η επίθεση έχει αλλάξει αυτά τα χρόνια και την άποψη του για τον τρόπο που παίζουν τώρα οι ομάδες του ΝΒΑ: «Κάποια από τα plays που χρησιμοποιούσαμε το '90 τα βλέπουμε ακόμη και σήμερα, αλλά γενικά ο τρόπος επίθεσης έχει αλλάξει, επειδή έχουν βελτιωθεί οι άμυνες. Πιστεύω ότι τα παιχνίδια "screen and roll" από την κορυφή είναι η μεγαλύτερη διαφορά. Το Detroit είχε αρχίσει να χρησιμοποιεί αυτό το στυλ στις αρχές του '90 οταν πήρε τα πρωταθλήματα. Πλέον οι ομάδες χρησιμοποιούν δύο screeners και δυσκολεύουν έτσι την άμυνα. Είναι επίσης της ομάδας τα baseline reverse cuts στο καλάθι. Θα μιλήσω άλλωστε για "τρία νέα επιθετικά όπλα" που βοηθήσουν την επίθεση του κάθε προπονητή!».

Η γνώμη του για το Ευρωπαϊκό μπάσκετ και για τον Αντώνη Φώτση που θα μπορούσε να είχε επιλεχθεί από τους Χιτ κι όχι από τους Γκρίζλις το 2001: «Πάντα παρακολουθώ το ελληνικό μπάσκετ. Έχω έρθει πολλές φορές στην Αθήνα για να παρακολουθήσω διεθνείς διοργανώσεις και φυσικά τους Ολυμπιακούς αγώνες. Το ΝΒΑ είχε μια διεθνή επίδραση χάρις στους Μπουλς και τον Τόνι Κούκοτς. Μου άρεσε επίσης να κοουτσάρω τον Βλάντε Ντίβατς, όταν ήμουν head-coach στους Λέικερς. Βελτιώθηκε πάρα πολύ μέσα σε μικρό διάστημα και τον θεωρώ έναν από τους πιο υποτιμημένους σέντερ στην ιστορία του ΝΒΑ. Επίσης ήμασταν κοντά στο να επιλέξουμε στο ντραφτ τον Φώτση όταν ήμουν Τζένεραλ μάνατζερ στους Μαϊάμι Χιτ. Θα έπρεπε να έχω ακούσει τον επί σειρά ετών φίλο μου και ατζέντη Τζορτζ Άντριους και όλους τους υπόλοιπους Έλληνες φίλους μου! ».

Έχει δουλέψει με μεγάλους παίκτες όπως ο Μάτζικ Τζόνσον, o Καρίμ Αμπτούλ Τζαμπάρ, ο Ντουέιν Γουέιντ, ο Σακίλ Ο' Νιλ και μίλησε για τις αναμνήσεις ή εμπειρίες από το υψηλότερο επίπεδο του μπάσκετ που θεωρεί σημαντικές για να τις μοιραστεί με τους νεότερους προπονητές:

«Φυσικά οι καλύτεροι από τους καλύτερους παίζουν στο ΝΒΑ κι είναι επιτυχημένοι επειδή συνδυάζουν το ταλέντο με τη σκληρή δουλειά. Θα μιλήσω στους νεότερους προπονητές για τις αξίες που πιστεύω ότι πρέπει να έχουν για να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας τους και τις αξίες που χρειάζεται να δώσουν οι ίδιοι στους παίκτες που κοουτσαρουν!»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα