Ο απολογισμός της FIBA για τα «παράθυρα»

Ο απολογισμός της FIBA για τα «παράθυρα»

Ο απολογισμός της FIBA για τα «παράθυρα»

Το Κεντρικό Συμβούλιο της FIBA συνεδρίασε για τρίτη και τελευταία φορά στο Σπίτι του Μπάσκετ στην Ελβετία, κάνοντας τον απολογισμό των προκριματικών αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου.  

Όπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση της FIBA, «ο δρόμος για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 άρχισε με τη συμμετοχή 72 ομάδων σε 76 αγώνες στο "παράθυρο" Νοεμβρίου. Το Κεντρικό Συμβούλιο εκφράζει την ικανοποίησή του για την επιτυχημένη προώθηση της διαδικασίας των προκριματικών αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η συγκεκριμένη επιτυχία ήλθε χάρη στην εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των εθνικών ομοσπονδιών, των Γραφείων της FIBA ανά τον κόσμο και τη FIBA. Η συνολική προσέλευση ξεπέρασε τους 300.000 θεατές ενώ στα περισσότερα από τα μισά γήπεδα, η πληρότητα άγγιξε το 80% ή παραπάνω. Επίσης, 312 εκατομμύρια φίλαθλοι παρακολούθησαν τους αγώνες μέσω των digital channels».

Αναφέρεται, επίσης, πως «παρά τις γραπτές διαβεβαιώσεις της ECA στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι δεν θα αποτρέψει ή δεν θα εμποδίσει με οποιονδήποτε τρόπο τη δέσμευση των παικτών στις εθνικές ομάδες, πολλοί παίκτες βρέθηκαν στη δύσκολη θέση να επιλέξουν ανάμεσα στο κλαμπ ή την εθνική ομάδα λόγω του προγράμματος της Euroleague. Μια κατάσταση που οι ευρωπαϊκές ομοσπονδίες έχουν ήδη καταδικάσει. Έχοντας λάβει ενημέρωση ότι συγκεκριμένες ομάδες πίεσαν τους παίκτες τους ώστε να μην αγωνιστούν στις εθνικές ομάδες τον Νοέμβριο, το Κεντρικό Συμβούλιο διαβεβαιώνει ότι η FIBA δεν θα μπει στη διαδικασία διαλόγου με την ECA πριν η Ένωση των ομάδων και τα 16 κλαμπ της Euroleague άρουν όλα τα εμπόδια για την δέσμευση των παικτών στις εθνικές ομάδες τους».

Best of internet