Ρενέσες: «Η FIBA θέλει να καταστρέψει τους άλλους»!

Ρενέσες: «Η FIBA θέλει να καταστρέψει τους άλλους»!

bet365

Ο Αΐτο Γκαρθία Ρενέσες κλήθηκε να σχολιάσει τη διαδικασία των προκριματικών αγώνων, κάνοντας λόγο τον απόλυτο παραλογισμό.

Τo περίφημο «σύνδρομο Ρενέσες» ταυτίστηκε με την Μπαρτσελόνα των '90s και τις αποτυχημένες προσπάθειες των Καταλανών να φτάσουν ως το τέλος της διαδρομής στο Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Στα 70 χρόνια του χρόνια, ο Αΐτο Γκαρσία Ρενέσες κοουτσάρει την Άλμπα Βερολίνου ενώ στο μεσοδιάστημα έκατσε στον πάγκο των Καταλανών σε τρεις… δόσεις (1985-'90, 1992-'97 και 1998-'01), κατακτώντας εννέα πρωταθλήματα, πέντε Copa del Rey, ένα Κύπελλο Κυπελλούχων και δύο Κόρατς με τους «μπλαουγκράνα».

Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι ο θρυλικός κόουτς έχει κατακτήσει όλους τους ευρωπαϊκούς τίτλους εκτός από την Euroleague αφού στο παλμαρέ του δεσπόζουν ακόμα το EuroCup (2006) και το Uleb Cup (2008) με την Μπανταλόνα! Ο Ρενέσες παραχώρησε συνέντευξη στη Marca όπου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο ζήτημα με τα «παράθυρα» της FIBA και τους προκριματικούς αγώνες των εθνικών ομάδων μεσούσης της σεζόν.

«Είναι μια πολύ άσχημη κατάσταση... Ο απόλυτος παραλογισμός! Ένας πόλεμος ανάμεσα στην Euroleague, τις εθνικές λίγκες και τη FIBA. Μια μάχη όπου ο καθένας ενδιαφέρεται για το δικό του "κομμάτι". Αυτό που θέλει η FIBA περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι να καταστρέψει τους άλλους! Είναι κάτι άσχημο που πληγώνει το μπάσκετ».

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα