To ντέρμπι «αιωνίων» και τα «παράθυρα» του Φεβρουαρίου

To ντέρμπι «αιωνίων» και τα «παράθυρα» του Φεβρουαρίου

To ντέρμπι «αιωνίων» και τα «παράθυρα» του Φεβρουαρίου

bet365

Η Εθνική ολοκλήρωσε ανώδυνα τις υποχρεώσεις της στο πρώτο «παράθυρο» της FIBA και το gazzetta.gr καταγράφει τα δεδομένα σε ό,τι αφορά τα ματς του Φεβρουαρίου, βάζοντας στην εξίσωση το ντέρμπι «αιωνίων», τη Χίμκι και τη Βαλένθια.

Η Εθνική... ειδικών συνθηκών που διαμορφώθηκε για να συμμετάσχει στο ιδιαίτερα ενδιαφέρον και, συγχρόνως, αμφιλεγόμενο εγχείρημα των προκριματικών αγώνων ολοκλήρωσε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στο πρώτο από τα «παράθυρα» της FIBA με στόχο τη συμμετοχή στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019. Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου πέρασε αρχικώς νικηφόρα από το Λέστερ και σήμερα (27/11) ξεπέρασε το εμπόδιο του Ισραήλ. Στο μεσοδιάστημα ενισχύθηκε με τις προσθήκες των Καλάθη, Βουγιούκα, Θανάση Αντετοκούνμπο ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης επέστρεψε στην Κίνα αφού πρώτα έκανε το... χρέος του απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία.

Έτσι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα φιγουράρει στην κορυφή του Group H με ρεκόρ 2-0 βάζοντας τη βάση πάνω στην οποία θα «οικοδομηθεί» η προσπάθεια για να βρεθεί στο μεγάλο ραντεβού της Κίνας και πλέον ακολουθούν οι εντός έδρας αγώνες με την Εσθονία και τη Μεγάλη Βρετανία στα «παράθυρα» του Φεβρουαρίου 2018. Η αναμέτρηση με τους Εσθονούς είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 23/2 ενώ η ελληνική ομάδα θα υποδεχθεί τους Βρετανούς την Κυριακή 25/2.

«Τον Φεβρουάριο, στο επόμενο "παράθυρο", οι καταστάσεις θα είναι διαφορετικές. Θα συνειδητοποιήσουν όλοι τις ευθύνες τους και θα είναι συνεπείς» τόνισε μεταξύ άλλων στην κάμερα της ΕΡΤ ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος μετά τη νίκη επί των Ισραηλινών, αναφερόμενος στους απόντες. Τι θα γίνει όμως με τους παίκτες των «αιωνίων» εκείνη την περίοδο; Στις 23 Φεβρουαρίου, ανήμερα του αγώνα με την Εσθονία, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Χίμκι στη Ρωσία. Σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό, οι Πειραιώτες υποδέχονται τη Βαλένθια στις 22 Φεβρουαρίου ενώ τις προηγούμενες ημέρες οι διεθνείς ανακοίνωσαν πως δεν θα συμμετάσχουν στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «είναι πραγματικά αδύνατον και άκρως αντιεπαγγελματικό να απουσιάσουμε από τις ιδιαίτερα σημαντικές αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας μας στην Euroleague».

Η επόμενη υποχρέωσή τους στην Euroleague είναι το μεταξύ τους παιχνίδι στο ΟΑΚΑ την Παρασκευή 2 Μαρτίου. Μένει λοιπόν να αποδειχθεί αν η Εθνική θα μπορέσει να υπολογίζει στις υπηρεσίες των διεθνών του Παναθηναϊκού τουλάχιστον για το δεύτερο παιχνίδι του Φεβρουαρίου με τη Μεγάλη Βρετανία, από τη στιγμή που δεν μπαίνει στην εξίσωση κάποιο ταξίδι εκτός Ελλάδας ωστόσο ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος των τραυματισμών.

Οι επόμενες υποχρεώσεις της Ελλάδας στα προκριματικά

23/2/18
Ισραήλ - Μεγάλη Βρετανία
Ελλάδα - Εσθονία
25/2/18
Εσθονία - Ισραήλ
Ελλάδα - Μεγάλη Βρετανία
29/6/18
Μεγάλη Βρετανία - Εσθονία
Ισραήλ - Ελλάδα
2/7/18
Μεγάλη Βρετανία - Ισραήλ
Εσθονία - Ελλάδα

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα