Σκουρτόπουλος: «Δεν μπορούμε να υποτιμάμε τον αρχηγό της ΑΕΚ ή του ΠΑΟΚ»

Σκουρτόπουλος: «Δεν μπορούμε να υποτιμάμε τον αρχηγό της ΑΕΚ ή του ΠΑΟΚ»

Κάτια Πετροπούλου
Σκουρτόπουλος: «Δεν μπορούμε να υποτιμάμε τον αρχηγό της ΑΕΚ ή του ΠΑΟΚ»

bet365

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος στάθηκε στη σημαντική συνεισφορά όλων των παικτών του στην Εθνική Ομάδα και τόνισε πως το ελληνικό μπάσκετ έχει βάθος.

Ο προπονητής της «επίσημης αγαπημένης» είπε μετά τη νίκη επί του Ισραήλ: «Αυτή τη φορά είχαμε εικόνα. Δουλέψαμε κι ετοιμαστήκαμε σωστά. Μπήκαμε λίγο νωθρά. Κάποια παιδιά ήθελαν να δείξουν κάτι παραπάνω και ίσως αυτό να δημιούργησε ένα θέμα. Αλλά ισορρόπησαν τα σχήματα. Είναι καθαρά θέμα διάθεσης και προσήλωσης. Σίγουρα μπορούσαν να το κάνουν. Εστιάσαμε στα επιθετικά ριμπάουντ και το τρανζίσιον. Δεν είχαμε θέμα στην επίθεση. Δεν είμαστε σταθερή ομάδα, αλλάζαμε σχήματα συνέχεια. Όλα πήγαν καλά. Χτυπήσαμε τα πικ εν ρολ, βάλαμε εύκολα καλάθια και στο τέλος προσφέραμε και θέαμα».

Για το βάθος του ελληνικού μπάσκετ ανέφερε: «Αυτό μπορούμε να το διαβεβαιώσουμε. Το ελληνικό μπάσκετ έχει και θα συνεχίσει να έχει βάθος. Στους νέους, βάζουμε κι ενδιάμεσους, λόγω της καλής ηλικίας. Η δεξαμένη είναι μεγάλη και αξιολόγη. Δεν μπορεί να υποτιμάμε τον αρχηγό της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, όλοι είναι έτοιμοι να βοηθήσουν. Πέρασα μια ωραία εβδομάδα μαζί τους. Τους ευχαριστώ ιδιαίτερα».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής υποστήριξε λίγο αργότερα στην Συνέντευξη Τύπου:

«Ολοκληρώσαμε πετυχημένα τα πρώτα δύο ματς. Το Ισραήλ έπαιξε ματς απ ζώνες και είχαμε χρόνο για να προετοιμαστούμε σε κάποιες λεπτομέρειες. Στα πρώτα 3-4 λεπτά είχαμε νευρικότητα, αλλά μετά βρήκαμε ισορροπία και δεν είχαμε πρόβλημα.

Δεν ήμασταν καλοί στο αμυντικό τρανζίσιον, αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη πως είναι μια νέα ομάδα, με λίγο χρόνο προετοιμασίας και ένα ταξίδι 12 ωρών από την Αγγλία. Ήταν ένα πολύ ωραίο απόγευμα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες μας, χρησιμοποιήσαμε 16 παίκτες και τα καταφέραμε. Ήταν απόλαυση για μένα. Από την πρώτη μέρα είδα στα πρόσωπα των παιδιών τη χαρά και τη θέληση. Το αποτέλεσμα των δύο αγώνων ήταν πολύ θετικό. Η νίκη επί της Μ. Βρετανίας ήταν πολύ σημαντική.

Πιστεύω πως στο δεύτερο παράθυρο θα ανταποκριθούμε καλύτερα, άσχετα ποιος θα έρθει, γιατί ο βασικός κορμός υπάρχει. Περιμέναμε ότι θα υπήρχε καλή ατμόσφαιρα στο γήπεδο και ευχαριστούμε τον κόσμο. Μακάρι και τα δύο επόμενα ματς να γίνουν στην Κρήτη. Αν το παιχνίδι ήταν 1-2 ώρες αργότερα, είμαι βέβαιος πως θα ήταν κατάμεστο το γήπεδο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα