Βασιλειάδης: «Να μην τιμωρηθούν οι παίκτες, που είναι στη μέση της διαμάχης FIBA-Euroleague»

Gazzetta team
Βασιλειάδης: «Να μην τιμωρηθούν οι παίκτες, που είναι στη μέση της διαμάχης FIBA-Euroleague»

bet365

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, παρευρέθη στη σύνοδο υπουργών αρμόδιων για τα θέματα Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες κι έθιξε την κόντρα μεταξύ FIBA και Euroleague.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, βρέθηκε στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο υπουργών αρμόδιων για τα θέματα Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα «Καταπολέμηση ντόπινγκ - Διαφάνεια - Ακεραιότητα», καθώς και σε άτυπο γεύμα εργασίας που προηγήθηκε της συνόδου.

Ο κ. Βασιλειάδης έθιξε το ζήτημα της διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ της FIBA και της Euroleague, αλλά και την ανάγκη θέσπισης ενιαίων κανόνων για τη διαφάνεια στο χώρο του αθλητισμού στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Σχετικά με την κόντρα FIBA και Euroleague είναι πολύ σημαντικό να έχουμε θέση. Σήμερα αυτό συμβαίνει στο μπάσκετ, αύριο θα συμβεί στο ποδόσφαιρο και ενδεχόμενα σε κάποιο άλλο άθλημα. Χαιρετίζω την πρωτοβουλία του Επιτρόπου (Τίμπορ Νάβρατσιτς) για τη συνάντηση που έχει προγραμματίσει να κάνει σε δύο εβδομάδες με τη FIBA. Θα πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα. Ταυτόχρονα είναι σημαντικό να μην υπάρξουν τιμωρίες των παικτών, οι οποίοι ως εργαζόμενοι έχουν βρεθεί στη μέση αυτής της διαμάχης», ήταν τα λόγια του Υφυπουργού.

Τις ελληνικές θέσεις σχετικά με το ζήτημα, υποστήριξαν οι ομόλογοί του Γιώργου Βασιλειάδη από την Ισπανία και τη Λιθουανία, ενώ σαφή θέση υπέρ πήρε και ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, ο οποίος παρευρισκόταν τόσο στο γεύμα εργασίας όσο και στη σύνοδο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα