Μπάουμαν: «Δεν υπάρχουν wild cards για το Παγκόσμιο Κύπελλο»

Μπάουμαν: «Δεν υπάρχουν wild cards για το Παγκόσμιο Κύπελλο»

Μπάουμαν: «Δεν υπάρχουν wild cards για το Παγκόσμιο Κύπελλο»

Ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν, αναφέρθηκε στη διαδικασία των προκριματικών αγώνων και ξεκαθάρισε ότι δεν θα δοθούν wild cards για τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019.  

Ο ιθύνων νους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας παραχώρησε συνέντευξη στο γαλλικό AFP όπως αναφέρθηκε στα «παράθυρα» και τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων μεσούσης της σεζόν, εξηγώντας ότι δεν προβλέπονται wild cards ούτε για το Παγκόσμιο Κύπελλο, ούτε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Δεν υπάρχουν wild cards για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019. Για παράδειγμα, αντίθετα με το παρελθόν, ακόμα και οι ΗΠΑ πρέπει επίσης να παίξουν για να προκριθούν. Υπάρχει σαφής διαδικασία πρόκρισης και εκτός από την Κίνα, η οποία συμμετέχει αυτομάτως ως διοργανωτής του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όλες οι ομάδες θα πρέπει να περάσουν από τα προκριματικά. 

Όσον αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι 16 καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου που δεν είναι προκριθούν απευθείας στο Τόκιο, θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία μέσω τεσσάρων Ολυμπιακών Προκριματικών Τουρνουά. Για να βεβαιωθούμε ότι έχουμε ομάδες που εκπροσωπούν κάθε ήπειρο, κάθε Περιφερειακό Γραφείο της FIBA έχει την ευκαιρία να προσθέσει δύο ομάδες στα τουρνουά πρόκρισης με βάση τα αθλητικά αποτελέσματα: δεν υπάρχουν wild cards» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπάουμαν.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο περιθώριο διαπραγμάτευσης με την Euroleague, τονίζοντας: «Τα προκριματικά θα ξεκινήσουν, αλλά η πόρτα μας παραμένει πάντα ανοιχτή. Στην πραγματικότητα, ο κ. Μπερτομέου μου είπε στη Βαλένθια ότι θέλει να υποβάλει νέες σκέψεις για να εξετάσουμε».

Best of internet