Βασιλόπουλος: «Άξιζαν οι θυσίες κι ο κόπος μου»

Βασιλόπουλος: «Άξιζαν οι θυσίες κι ο κόπος μου»

Gazzetta team
Βασιλόπουλος: «Άξιζαν οι θυσίες κι ο κόπος μου»

bet365

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή για την δεύτερη παρουσία του στην εθνική Ελλάδας.

Ο φόργουορντ του Άρη μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ για την παρουσία του στην εθνική ομάδα και τα προκριματικά του παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παναγιώτη Βασιλόπουλου...

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα και δικαίωση», είναι τα πρώτα του λόγια: «Βλέπω πως όλες οι θυσίες και ο κόπος τελικά άξιζαν! Και χαίρομαι που κάποια άτομα το εκτίμησαν και είμαι εδώ σήμερα».

Του έλειπε... Και το παραδέχεται με ύφος που τα λέει όλα: «Αυτό που έλεγα πάντα είναι πως αυτό που μου έλειπε ήταν αυτά τα καλοκαίρια με την Εθνική Ομάδα. Μου έλειπε να παίξω σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, σε μια δοργάνωση. Να παίζω το καλοκαίρι... Το να φοράω το εθνόσημο είναι για μένα πάνω απ’ όλα».

Ο Βασιλόπουλος παρά την απουσία του γνωρίζει καλά τι σημαίνει Εθνική Ομάδα και η αγάπη του γι’ αυτή διακρίνεται σε κάθε λέξη. Είναι από τους «παλιούς» που θα πρέπει ίσως να κάνουν τους νεότερους να νιώσουν αυτή την αγάπη. Ο διεθνής φόργουορντ κάπου διαφωνεί: «Όλοι ξέρουν τι σημαίνει Εθνική Ομάδα. Όλα αυτά τα παιδιά. Το να το ζεις από κοντά, από μέσα είναι κάτι τελείως διαφορετικός. Σίγουρα ο ρόλος μας εμάς των πιο... παλιών θα είναι να σταθούμε δίπλα στα παιδιά αυτά και να τα βοηθήσουμε γιατί θέλει προσπάθεια και συγκέντρωση όλη αυτή η προσπάθεια. Ο στόχος υπάρχει, αναγνωρίζοντας όλοι πόσο δύσκολο είναι να φτιαχτεί σε σύντομο χρονικό διάστημα η ομάδα, με τόσα νέα πρόσωπα. Γι’ αυτό ακριβώς πρέπει να λειτουργήσουμε όλοι ως ομάδα. Γιατί αυτό είναι πάνω απ’ όλα: Η ομάδα».

Επιστρέφει ξανά και ξανά στη λέξη «ομάδα» όσο προχωρά στο σκεπτικό του: «Είναι πρωτόγνωρο για όλους μας αυτό που γίνεται. Γι’ αυτό ακριβώς επιμένω πως το βασικότερο είναι να γίνουμε ομάδα όσο γίνεται πιο γρήγορα και να παρουσιαστούμε έτοιμοι».

Η Εθνική Ανδρών ταξιδεύει για τον πρώτο της αγώνα στο Λέστερ, για την αναμέτρηση με την Μεγάλη Βρετανία, ενώ τον δεύτερο αγώνα της θα τον δώσει εντός συνόρων, στο Ηράκλειο. Στην ερώτηση τι θα σήμαινε γι’ αυτόν ένα γεμάτο γήπεδο στην αναμέτρηση αυτή με το Ισραήλ, η απάντησή του είναι –ας πούμε- διαφορετική... «Τιμή! Θα ήταν πολύ μεγάλη τιμή να καταφέρουμε να γεμίσουμε το γήπεδο και να έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα