«Γιατί καλούνται οι παίκτες της Euroleague και όχι οι NBAers»;

«Γιατί καλούνται οι παίκτες της Euroleague και όχι οι NBAers»;

bet365

Ο προπονητής της Γκραν Κανάρια, Λουίς Κασιμίρο, τάσσεται ενάντια στα παράθυρα της FIBA αφού οι εθνικές ομάδες ομάδες δεν θα έχουν στα ρόστερ τους καλύτερους παίκτες τους.

Η ισπανική ομοσπονδία έδωσε στη δημοσιότητα τις κλήσεις των 24 διεθνών για τα «παράθυρα» των εθνικών ομάδων και οι 11 εξ αυτών αγωνίζονται στην Euroleague. Από την πλευρά του ο γκαρντ της Βαλένθια και μέλος της εθνικής Ισπανίας που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο πρόσφατο Eurobasket, Γκιγιέμ Βίβες, ξεκαθάρισε ότι οι παίκτες της Euroleague δεν μπορούν να παίξουν με τις εθνικές ομάδες.

Ο προπονητής της Γκραν Κανάρια, Λουίς Κασιμίρο, σχολίασε το γεγονός ότι τέσσερις παίκτες του κλήθηκαν στην εθνική ομάδα (σ.σ. Άλμπερτ Όλιβερ, Τσάβι Ραμπασέδα, Οριόλ Παουλί, Πάμπλο Αγκιλάρ), εξηγώντας πως «δεν μπορώ να καταλάβω το νόημα αυτών των διοργανώσεων όταν οι εθνικές ομάδες δεν μπορούν να υπολογίζουν στους καλύτερους παίκτες τους! Οι εθνικές ομάδες που εκπροσωπούν μια χώρα θα εμφανιστούν αλλοιωμένες. Θα ήταν υπέροχο αν είχαμε μαζί μας τους Γκασόλ, τους Ερνανγκόμεθ, τον Ρίκι Ρούμπιο. Είναι τιμή μας το γεγονός ότι τέσσερις παίκτες μας επιλέχτηκαν στην εθνική όμως γιατί καλούνται οι παίκτες της Euroleague και του Eurocup και όχι οι NBAers; Όλοι ή κανείς! Αυτό θα έπρεπε να είναι το σωστό. Οι παίκτες δεν πρέπει να χωρίζονται σε κατηγορίες».

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα