Ζέκα: «Περήφανοι για την Εθνική Ελλάδας!»

Δημήτρης Ρούσσος
Ζέκα: «Περήφανοι για την Εθνική Ελλάδας!»

bet365

Χαρούμενος που αποτελεί μέλος της Εθνικής και περήφανος για την προσπάθειά της στα προκριματικά του Μουντιάλ της Ρωσίας εμφανίστηκε μετά το τέλος της ρεβάνς με την Κροατία, μιλώντας στο gazzetta.gr, ο Κάρλος Ζέκα.

Bwin Sports App – Εύχρηστη εφαρμογή για iphone και Android κινητά. (21+)!

Έπαιξε στον Παναθηναϊκό για έξι σεζόν, αλλά χρειάστηκε σχεδόν μηδενικό χρόνο προσαρμογής. Έγινε κατευθείαν μέλος της οικογένειας του «τριφυλλιού», αγάπησε κι αγαπήθηκε από τον σύλλογο και όταν έφυγε, όλοι κατάλαβαν τη διαφορά.

Ο Κάρλος Ζέκα δεν ήταν ένας ακόμη ξένος (Πορτογάλος), που βρέθηκε στην Ελλάδα και στη Superleague για να συνεχίσει την καριέρα του και να καταγραφεί στη μακρά λίστα των παικτών που αγωνίστηκαν στα ελληνικά γήπεδα. Η χώρα του φάνηκε οικεία, απολάμβανε τη ζωή και πιθανότατα, αν οι «πράσινοι» δεν έπεφταν στη «μαύρη τρύπα» της οικονομικής ανισορροπίας και των προβλημάτων, δεν θα έφευγε ποτέ, παρά μόνο όταν θα κρέμαγε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Άλλωστε, στον Παναθηναϊκό έφτασε μέχρι το «Έβερεστ» της ιεραρχίας, φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού από το 2013 κι έπειτα, όταν αποχώρησε ο Λουκάς Βύντρα! Οι οπαδοί της ομάδας τον εκτίμησαν ιδιαιτέρως, λόγω του ψυχωμένου παιχνιδιού του και του πάθους που επεδείκνυε σε κάθε αγώνα.

Όλα όσα κατάλαβαν για εκείνον επιβεβαιώθηκαν όταν εξέφρασε την επιθυμία να πολιτογραφηθεί ως Έλληνας και να παίξει με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας! Τον Μάρτιο του 2017 πήρε στα χέρια του το ελληνικό διαβατήριο κι έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Μίκαελ Σκίμπε, που αμέσως τον κάλεσε για τον εκτός έδρας αγώνα με το Βέλγιο. Όπως και στον Παναθηναϊκό, έτσι και στη «γαλανόλευκη», ο χρόνος προσαρμογής περιορίστηκε στον ελάχιστο!

Πλέον αποτελεί βασικό μέλος της ομάδας, μετρώντας 8 συμμετοχές, στον όμιλο και στα μπαράζ των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, ενώ σκόραρε και για πρώτη φορά απέναντι στους «κόκκινους διαβόλους», στην ήττα με 1-2, στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Απέναντι στην Κροατία προσπάθησε, έτρεξε, μόχθησε, αλλά δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει με τους συμπαίκτες του μια μεγάλη πρόκριση. Μιλώντας στο gazzetta.gr μετά το τέλος του αγώνα, δεν έκρυψε τη στεναχώρια του, αλλά υπογράμμισε πως θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται με τα χρώματα της Εθνικής, αφού «μόνο υπερηφάνεια αισθάνομαι γι' αυτή την ομάδα»!

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο gazzetta.gr:

- Ποιο παιχνίδι ήταν πιο αντιπροσωπευτικό της διαφοράς της Ελλάδας με την Κροατία, το αποψινό (σ.σ χθεσινό) ή αυτό του Ζάγκρεμπ;

«Παίξαμε άσχημα στην Κροατία, δεν κάναμε καθόλου καλό παιχνίδι. Αυτά όμως συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Απόψε (σ.σ χθες) παίξαμε με πάθος, είχαμε τελείως διαφορετική εικόνα και τα δώσαμε όλα για να ανατρέψουμε την κατάσταση. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε, όμως πλέον πρέπει να το αφήσουμε πίσω μας. Μόνο δουλειά από δω και πέρα και να είμαστε περήφανοι γι' αυτή την ομάδα».

- Ποιο ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ομάδα, η άμυνα στο πρώτο παιχνίδι ή η επίθεση στη ρεβάνς;

«Το παιχνίδι στο Ζάγκρεμπ ήταν κακό από κάθε άποψη για μας, δεν μας πήγε τίποτα καλά. Εκεί ήταν το πρόβλημα, θα μπορούσαμε να τα αποδώσουμε πολύ καλύτερα. Έχει περάσει όμως εκείνο το ματς, ό,τι έγινε έγινε, πλέον πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά».

- Φαντάζεσαι το μέλλον σου στην Εθνική ομάδα, σε μεγάλες διοργανώσεις;

«Θέλω φυσικά να παίξω, να παίξουμε στο EURO, στο Μουντιάλ. Θέλω πολύ να βοηθήσω, ώστε η ομάδα να πετύχει όλους τους στόχους της!»

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα