«55-45 υπέρ της Κροατίας η πρόκριση, έχουμε μαριονέτες στην ομοσπονδία!»

«55-45 υπέρ της Κροατίας η πρόκριση, έχουμε μαριονέτες στην ομοσπονδία!»

bet365

Ο Κροάτης δημοσιογράφος Βέντραν Μπούμπλε αρθρογραφεί στο gazzetta.gr για την Εθνική Κροατίας και εξηγεί γιατί η ομοσπονδία της χώρας έχει χάσει την αξιοπιστία της με συνέπεια να υπάρχουν παρενέργειες στην απόδοση των διεθνών.

Το Μουντιάλ παίζει εδώ! (21+)

Ο Βέντραν Μπούμπλε ρεπόρτερ του κροατικού portal index.hr καταθέτει την άποψη του για την εθνική ομάδα της χώρας του λίγες ώρες πριν την διεξαγωγή του πρώτου κρίσιμου μπαράζ μεταξύ Κροατίας και Ελλάδας.

Ο Κροάτης δημοσιογράφος εξηγεί γιατί το κλίμα στα αποδυτήρια των Κροατών ήταν τεταμένο, ενώ αναφέρεται στην καχυποψία που υπάρχει σε ότι αφορά την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας χαρακτηρίζοντας μαριονέτες τα στελέχη της.

Ο Μπούμπλε θεωρεί ως «αχίλλειο πτέρνα» της «Χρβάτσκα» την θέση του αριστερού μπακ, το αργό τρανζίσιον, ενώ εκθειάζει την αμυντική συμπεριφορά της Ελλάδας.

Παράλληλα καταθέτει τα προγνωστικά του, ενώ μεταδίδει το κλίμα που υπάρχει για το συγκρότημα του Μίχαελ Σκίμπε στην Κροατία.

Αναλυτικά το άρθρο του στο gazzetta.gr:

«Πρώτα απ' όλα, οι περισσότεροι άνθρωποι στην Κροατία θεωρούν πως δεν ήμασταν τυχεροί στην κλήρωση.

H Ελλάδα είναι ένας υπολογίσιμος αντίπαλος. Πρόκειται για μια ομάδα την οποία η Κροατία δυσκολεύεται παραδοσιακά.

Όπως όλοι έτσι και εγώ αναμένω 180 δύσκολα λεπτά ή ακόμη περισσότερα, όπου πιθανότητα η πρόκριση στο τέλος θα κριθεί στο γκολ.

Παρόλα αυτά οι Κροάτες περιμένουν πως η εθνική μας ομάδα θα προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Διαθέτουμε μια σπουδαία γενιά παικτών, οι οποίοι αγωνίζονται σε μερικές από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου και θα είναι κρίμα για παίκτες όπως οι Μόντριτς, Ράκιτιτς, Πέρισιτς και Μάντζουκιτς να μην πάνε στη Ρωσία.

Είναι δύσκολο να αναφερθώ στα ατού αλλά και στα μειονεκτήματα αυτής της ομάδας. Όταν πιάνουν υψηλά στάνταρ απόδοσης δεν εμφανίζουν πολλές αδυναμίες, εκτός ίσως από την θέση του αριστερού μπακ που μοιάζει με τον αδύναμο κρίκο στην αλυσίδα.

Από την εποχή του Ρόμπερτ Γιάρνι εδώ και 20 χρόνια ψάχνουμε για τον αντικαταστάτη του και ακόμη δεν έχουμε βρει τον κατάλληλο. Οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί έχουν δοκιμάσει διάφορες λύσεις με τους Στρίνιτς, Λέοβατς, Πίβαριτς κτλ. αλλά ουδείς από τους προαναφερόμενους αποδείχθηκε καλή λύση.

Όπως θα γνωρίζετε η ατμόσφαιρα στην εθνική Κροατίας το τελευταίο διάστημα δεν είναι καλή και παίκτες δεν αποδίδουν αυτό που πραγματικά μπορούν.

Αυτή η ομάδα έχει πολλές αδυναμίες. Υστερεί σε δύναμη, το τρανζίσιον είναι πολύ αργό με την μπάλα και τα τελειώματα των φάσεων άσχημα.

Σε ότι αφορά τα δυνατά σημεία, εάν η Κροατία πιάσει ρυθμό δείχνει ασταμάτητη. Με δύο παγκόσμιας κλάσης μέσους, γρήγορους και επικίνδυνους εξτρέμ, τον μαχητή Μάντζουκιτς και ενδεχομένως έναν από τους πιο ικανούς επιθετικούς της Μπουντεσλίγκα αυτή τη στιγμή, τον Αντρέι Κράμαριτς ο κίνδυνος για την αντίπαλη άμυνα μπορεί να προέλθει από παντού.

Όταν δώσουν τον μάξιμουμ της απόδοσης τους δεν υπάρχει ομάδα στον κόσμο που μπορεί να τους νικήσεις. Το γιατί η Κροατία έφτασε στα μπαράζ χάνοντας την απευθείας πρόκριση είναι μια άλλη ιστορία.

Πολύς κόσμος στην Κροατία πιστεύει πως η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας βρίσκεται υπό τον έλεγχο του αφεντικού της ποδοσφαιρικής μαφίας Ζντράβκο Μάμιτς εδώ και δέκα χρόνια και πως όλα τα στελέχη, ακόμη και ο πρόεδρος Νταβόρ Σούκερ είναι οι μαριονέτες του.

Αυτοί οι άνθρωποι έκαναν την εθνική προσωπική τους υπόθεση εξυπηρετώντας τα συμφέροντα τους και όσο τα χρόνια περνούσαν ο κόσμος άρχισε να χάνει το ενδιαφέρον του για την εθνική ομάδας.

Πρόσφατα παραλίγο να γίνει η έκρηξη, αλλά τίποτα δεν άλλαξε. Κάποιοι μάλιστα ήλπιζαν πως θα αποκλειστούμε από το Μουντιάλ γιατί έτσι θα συσσωρεύονταν η πίεση στην ομοσπονδία και θα αναγκάζονταν να παραιτηθούν. Μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα οι Κροάτες διεθνείς δεν αντιμετωπίζοντας ως ήρωες, αλλά ως συνεργάτες αυτής της κατάστασης χάνοντας κατά κάποιο τρόπο το κίνητρο τους.

Ίσως ακούγονται όλα αυτά υπερβολικά, αλλά προσπαθώ να σας περιγράψω τον τρόπο σκέψης σε μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης στην Κροατία. Ασφαλώς υπάρχει και τουλάχιστον ένα 30% του κόσμου που έχουν τα κεφάλια τους μέσα στην άμμο. Δεν θέλουν να δεχθούν τι συμβαίνει γύρω τους και συνεχίζουν να αποθεώνουν την εθνική ομάδα λέγοντας πως πρέπει να βρίσκεται πάνω από τους πάντες και τα πάντα.

Υπάρχει μια αλήθεια σε αυτό και δεν προχωρούν σε κάποια μορφή μποϊκοτάζ αφού όποτε η Κροατία παίρνει μέρος σε μεγάλες διοργανώσεις όλοι ξεχνούν την υπάρχουσα κατάσταση και πανηγυρίζουν για την εθνική.

Το Μουντιάλ ή το Euro είναι κάτι που κόσμος λατρεύει ανεξάρτητα από το τι υπάρχει στο παρασκήνιο και προσπαθεί να παροτρύνει τους παίκτες όταν φτάνουν τα μεγάλα ματς.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα, αυτό που ξέρω είναι πως ποτέ δεν φημίζονταν για τα στελέχη της σε ατομικό επίπεδο. Η Ελλάδα πάντα διέθετε φανταστική άμυνα και ήταν εξαιρετική στην κόντρα. Οι παίκτες τα δίνουν όλα στο γήπεδο, ενώ και η ατμόσφαιρα στις εξέδρες είναι εντυπωσιακοί.

Όλοι ξέρουν πως η άμυνα είναι το πλεονέκτημα της Ελλάδα. Μανωλάς (αν και δεν θα αγωνιστεί) και Παπασταθόπουλος είναι παίκτες μεγάλης κλάσης. Επίσης υπάρχει ο Μήτρογλου, ο δυνατός αυτός φορ που μπορεί να προκαλέσει χάος.

Νομίζω πως οι πιθανότητες είναι 55-45 υπέρ της Κροατίας. Θα μπορούσε και ακόμη περισσότερο εάν αναλογιστεί κανείς την ποιότητα των παικτών, όμως αποτελεί μεγάλο αβαντάζ για την Ελλάδα η διεξαγωγή του επαναληπτικού στην έδρα της. Εάν καταφέρει να αποσπάσει ισοπαλία στο Ζάγκρεμπ γνωρίζουμε όλοι την κόλαση που θα αντιμετωπίσει στην Κροατία στην Ελλάδα. Εκεί τα πάντα μπορούν να συμβούν. Τέλος θα ήθελα να πω πως το κλίμα είναι λίγο καλύτερο τώρα στην ομάδα. Η αλλαγή του του ομοσπονδιακού τεχνικού, Άντε Τσάτσιτς για τον οποίο υπήρχε η άποψη πως ήταν η μεγαλύτερη μαριονέτα όλων αντιμετωπίστηκε με ανακούφιση.

Ο νέος κόουτς Ζλάτκο Ντάλιτς έφερε νέο αέρα και οι διεθνείς αποφορτίστηκαν από το άγχος. Εάν δεν καταφέρει να οδηγήσει όμως την ομάδα στο Μουντιάλ θα έχουμε νέα μεγάλη ανταρσία»!

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα