Το μπάσκετ παίζει... μπάλα στο Κροατία-Ελλάδα

Κάτια Πετροπούλου
Το μπάσκετ παίζει... μπάλα στο Κροατία-Ελλάδα

bet365

Αντε Τόμιτς (Μπαρτσελόνα), Κρούνοσλαβ Σίμον (Εφές), Ρόκο Λένι Ούκιτς (Τσεντεβίτα) και Τόνι Πρόστραν (Κολοσσός) μίλησαν στο gazzetta.gr για τα μεγάλα ματς του ποδοσφαίρου. Μια μπασκετοκουβέντα για ποδόσφαιρο...

Προσφορά ημέρας – έκπληξη σε περιμένει στο Κροατία - Ελλάδα. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο όνειρο για έναν ποδοσφαιριστή από τη συμμετοχή του στην τελική φάση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ελλάδα και Κροατία απέχουν 180 λεπτά από το Μουντιάλ της Ρωσίας, αλλά μόνο μία θα πανηγυρίσει την πρόκριση.

Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τέσσερις σπουδαίους διεθνείς Κροάτες μπασκετμπολίστες, οι οποίοι εξέφρασαν την άποψή τους για τις αναμετρήσεις των δύο εθνικών ομάδων, αλλά και το ποδόσφαιρο στη χώρα τους.

Οι Άντε Τόμιτς (Μπαρτσελόνα), Κρούνοσλαβ Σίμον (Αναντολού Εφές), Ρόκο Λένι Ούκιτς (Τσεντεβίτα) και Τόνι Πρόστραν (Κολοσσός Ρόδου) «ποντάρουν» σε πρόκριση της Κροατίας, όπως είναι λογικό, αλλά και όλοι τους έδειξαν τον απαιτούμενο σεβασμό στην ελληνική ομάδα.

Άντε Τόμιτς (Μπαρτσελόνα): «Να δείξει η Κροατία πως είναι φαβορί στο γήπεδο»

«Θα είναι σπουδαίες αναμετρήσεις, καθώς η χώρα σας έχει παράδοση στις προκρίσεις τα τελευταία χρόνια. Είδα και το ματς της Μπαρτσελόνα με τον Ολυμπιακό που αμύνθηκε καλά. Νομίζω, όμως, πως η Κροατία υπερτερεί σε ποιότητα και αξίζει να είναι στο Μουντιάλ. Είναι φαβορί, αλλά θα πρέπει να το δείξει και στο γήπεδο».

Κρούνοσλαβ Σίμον (Αναντολού Εφές): «Δεν θες να παίζεις με την Ελλάδα»
«Φυσικά και βλέπω ποδόσφαιρο. Είναι το δεύτερο πιο σημαντικό πράγμα για μένα (γέλια)! Θα είναι μεγάλο ματς και δεν θα είναι καθόλου εύκολο για εμάς. Έχω ήδη εκφράσει την άποψη πως η Ελλάδα είναι μια ομάδα που δεν θέλεις να παίξεις μαζί της, αλλά θα είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Θεωρώ πως είμαστε πιο δυνατή ομάδα, αλλά δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Πιστεύω πως θα προκριθούμε, έχουμε πολλούς παίκτες σε μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη. Είναι μια μεγάλη προσδοκία, αλλά όλοι γνωρίζουν τους "κινδύνους" που υπάρχουν. Είναι δύο ματς, κι ευτυχώς θα μπορέσω να δω το δεύτερο και θα ενημερωθώ για το πρώτο, μετά τον δικό μου αγώνα με την Μπαρτσελόνα (σ.σ. παίζει την ίδια ημέρα και ώρα στην Euroleague με την Εφές). Δεν μπορείς να συγκρίνεις το μπάσκετ με το ποδόσφαιρο στην Κροατία. Το ποδόσφαιρο είναι σε πρώτη μοίρα εδώ, όλοι οι νέοι προσπαθούν να μάθουν πρώτα ποδόσφαιρο, και μετά έρχονται όλα τα άλλα αθλήματα. Έχω πολλούς παίκτες που μου αρέσουν, αλλά ο Πέρισιτς είναι ο καλύτερος για εμένα. Κάνει τη διαφορά στα σημαντικά ματς κι ελπίζω πως θα σκοράρει και με την Ελλάδα».
Ρόκο Λένι Ούκιτς (Τσεντεβίτα): «Δεν ξέρεις τι να περιμένεις από τέτοια ματς»
«Αυτό το ποδοσφαιρικό ματς με την Ελλάδα είναι πολύ σημαντικό γενικά για την χώρα μας. Το ποδόσφαιρο είναι το Νο.1 άθλημα στην Κροατία. Όλοι περιμένουν να συμμετέχει η Κροατία σε κάθε μεγάλη διοργάνωση, σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο. Θεωρούμε πως έχουμε μια καλύτερη ομάδα, με πολύ καλές μονάδες, αλλά όλοι ξέρουν πως το να παίζεις ενάντια στην Ελλάδα είναι πάντα δύσκολο. Ποτέ δεν ξέρεις τι να περιμένεις από τέτοια ματς. Σίγουρα θα δω το παιχνίδι, μου αρέσει γενικά το ποδόσφαιρο. Είναι κομμάτι της κουλτούρας μας και της ανατροφής μας».
Τόνι Πρόστραν (Κολοσσός Ρόδου): «Όλα θα εξαρτηθούν από τον Μόντριτς»
«Φυσικά και θα δω το παιχνίδι! Το ποδόσφαιρο είναι το Νο. 1 άθλημα στην Κροατία. Όλοι περιμένουμε αυτό το ματς, καθώς είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Στα τελευταία παιχνίδια δεν παίξαμε καλά, αλλάξαμε προπονητή. Στα νέα της χώρας μου λένε πως οι παίκτες έχουν μεγάλο κίνητρο. Έχουμε μεγάλο σεβασμό για την Εθνική Ελλάδος. Ξέρουμε πως έχουν καλή άμυνα. Όλα νομίζω θα εξαρτηθούν και από το αν παίξει ο Μόντριτς ή όχι και θεωρώ πως οι πιθανότητες είναι 60-40 υπέρ μας. Ελπίζω να γίνει ένα καλό και δίκαιο παιχνίδι. Αυτό είναι το πιο σημαντικό στον αθλητισμό. Να απολαύσουμε και τα δύο ματς και ας νικήσει ο καλύτερος! Στην Κροατία όλοι είναι συγκεντρωμένοι μόνο στο ματς με την Ελλάδα, και όχι στη συνέχεια. Αλλά η ομάδα μας έχει πολύ καλούς παίκτες, που μπορούν να τα βάλουν με οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο».

    Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

     

    ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα