Μπόνιτς στο gazzetta.gr: «Ικανή για το καλύτερο, αλλά και το χειρότερο η Κροατία»

Μπόνιτς στο gazzetta.gr: «Ικανή για το καλύτερο, αλλά και το χειρότερο η Κροατία»

bet365

Ο Μάριο Μπόνιτς, ο οποίος έχει μοιράσει την ζωή του μεταξύ Κροατίας και Ελλάδας σχολίασε στο gazzetta.gr την κλήρωση της Εθνικής για τα μπαράζ του Μουντιάλ. «Σπουδαίες μονάδες, αλλά είναι ή του ύψους ή του βάθους η Κροατία».

Κορυφαίες Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Ο Μάριο Μπόνιτς μπορεί να γαλουχήθηκε ποδοσφαιρικά στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη δεκαετία του '70 αγωνιζόμενος σε περισσότερα από 200 παιχνίδια, ωστόσο θεωρεί την Ελλάδα ως το δεύτερο σπίτι του, έχοντας περάσει τη μισή ζωή του στη χώρα μας.

Ο παλαίμαχος επιθετικός των Παναθηναϊκού, Απόλλωνα Σμύρνης και Παναχαϊκής αποτελεί συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο ελληνικό και το κροατικό ποδόσφαιρο.

Άλλωστε θήτευσε τόσο ως προπονητής, υπεύθυνος ακαδημιών, σκάουτ αλλά και μάνατζερ συμβάλλοντας στις μεταγραφές ουκ ολίγων Κροατών ποδοσφαιριστών σε ελληνικούς συλλόγους.

Ο Μπόνιτς με αφορμή την κλήρωση της Ελλάδας με την Κροατία για τα μπαράζ του Μουντιάλ της Ρωσίας κατέθεσε την άποψη του στο gazzetta.gr κάνοντας λόγο για ένα αμφίρροπο ζευγάρι.

«Θεωρώ πως είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες πρόκρισης για Ελλάδα και Κροατία, αλλά να σας πω την αλήθεια στενοχωρήθηκα γιατί μια από τις δύο ομάδες θα μείνει εκτός Μουντιάλ έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα.

Νομίζω πως οι πρόκριση θα κριθεί στις λεπτομέρειες και από την κατάσταση στην οποία θα βρεθούν οι δύο ομάδες, από την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών πριν από τα παιχνίδια, αλλά και τις επιλογές των προπονητών».

Ο Μπόνιτς επισημαίνει το αδιαμφισβήτητο ταλέντο της «Hrvatska» κάνοντας λόγο για μια γενιά με τεράστιο ταλέντο.

«Νομίζω πως το δυνατό σημείο της Κροατίας είναι οι μονάδες και το ταλέντο που διαθέτει ατομικά. Στην καλή της μέρα μπορεί να κάνει απίθανα πράγματα. Οι παίκτες της άλλωστε αγωνίζονται σε μερικές από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου».

Κοινός παρανομαστής για Κροατία και Ελλάδα σύμφωνα με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή αποτελεί η αστάθεια τους, όπως φάνηκε και στα ματς των προκριματικών.

«Το πρόβλημα για την Κρόατια, αλλά και για την Ελλάδα είναι πως δεν διαθέτουν σταθερότητα. Έπρεπε και οι δύο να εξασφαλίσουν από νωρίς την πρόκριση. Για παράδειγμα η Κροατία στα ματς με Ισλανδία και Φινλανδία δέχθηκε γκολ στο 90' με συνέπεια να χάσει βαθμούς. Δεν το περιμέναμε. Τουλάχιστον στο κρίσιμο ματς με την Ουκρανία νίκησε 2-0.

Είναι του ύψους και του βάθους. Η Ελλάδα από την πλευρά της δεν έπρεπε να φέρει ισοπαλία με την Εσθονία και να περιμένει στη συνέχεια αποτέλεσμα του Βελγίου στη Βοσνία και νίκη επί της Κύπρου. Σημασία έχει τουλάχιστον πως έφτασε εδώ».

Ο Μάριο Μπόνιτς παράλληλα αναφέρθηκε στις ηχηρές απουσίες στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

«Βλέπουμε ομάδες όπως οι Ολλανδία, Αμερική και Παραγουάη να μένουν εκτός Μουντιάλ. Μικρές ομάδες όπως ο Παναμάς να προκρίνονται. Αυτό είναι καλό γιατό ανεβαίνει το επίπεδο. Τι να πω, έχω περάσει την μισή μου ζωή στην Ελλάδα. Τουλάχιστον θα υποστηρίξω μια από τις δύο ομάδες στο Μουντιάλ της Ρωσίας».

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα