Οι τελευταίες τέλειες αναμνήσεις από την Κροατία! (vids)

Νίκος Μαρούδας
Οι τελευταίες τέλειες αναμνήσεις από την Κροατία! (vids)

bet365

Για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια θα βρεθεί στον δρόμο της Ελλάδας η Κροατία, με την Εθνική μας ομάδα να έχει πολύ καλές μνήμες από τις τελευταίες αναμετρήσεις με τους Κροάτες...

Bwin Sports App – Εύχρηστη εφαρμογή για iphone και Android κινητά. (21+)!

Και τελικά το τελευταίο εμπόδιο της Ελλάδας στον δρόμο προς την Ρωσία είναι η Κροατία. Η ομάδα του Μόντριτς, του Μάντζουκιτς και πολλών ακόμα αστέρων, θα βρεθεί στον διάβα της Εθνικής ομάδας που είναι αποφασισμένη να βρεθεί το καλοκαίρι στο Παγκόσμιο Κύπελλο!

Η χώρα μας έχει πολύ θετικές αναμνήσεις τόσο στη γενική προϊστορία με τους Κροάτες, όσο φυσικά κι από τις τελευταίες δύο αναμετρήσεις! Ελλάδα και Κροατία βρέθηκαν αντιμέτωπες για τελευταία φορά στα προκριματικά του Euro 2012. Τότε, οι δύο ομάδες ήταν στον ίδιο όμιλο και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε προκριθεί ως πρώτη, στέλνοντας τους Κροάτες στα μπαράζ.

Λευκή ισοπαλία στην Κροατία

Πρώτο ματς και τότε στον όμιλο ήταν εκτός έδρας. Στις 7 Σεπτεμβρίου 2010, η Ελλάδα με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της, πήγε στην Κροατία με σκοπό να... αμυνθεί και να πάρει το καλύτερο που μπορεί.

Όταν χρειάζεται η Ελλάδα να παίξει άμυνα, τα πάει περίφημα! Αυτό έκανε και τότε! Με τον Παπασταθόπουλο πραγματικό ηγέτη στην αμυντική γραμμή, η «γαλανόλευκη» είχε πάρει έναν υπέρ πολύτιμο βαθμό που ουσιαστικά την βοήθησε να πάρει την πρώτη θέση. Το 0-0 στο Ζάγκρεμπ, έδειχνε πως η χώρας μας δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τους Κροάτες...

Κροατία (Μπίλιτς): Ρούνιε, Σρνα, Σίμουνιτς, Τσόρλουκα, Στρίνιτς, Βουκόγεβιτς (56' Ράκιτιτς), Κράνιτσαρ, Πράνιτς, Μόντριτς, Όλιτς (73' Εντουάρντο), Πέτριτς (46' Γέλαβιτς)

Ελλάδα (Σάντος): Σηφάκης, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Κατσουράνης, Τοροσίδης (90'+3 Σεϊταρίδης), Καραγκούνης (70' Νίνης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (59' Γκέκας)

Ο «Κάρα» έφτιαξε, ο Σαμαράς κι ο Γκέκας... πυροβόλησαν!

Στο δεύτερο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες για τον όμιλο και τελευταίο μέχρι και σήμερα στις 7 Οκτωβρίου 2011, η Ελλάδα ήθελε τη νίκη για να επιστρέψει στην κορυφή και να κάνει ένα τεράστιο βήμα για τα τελικά της Ουκρανίας και της Πολωνίας. Το «Γ. Καραϊσκάκης», ήταν κατάμεστο από τους Έλληνες φιλάθλους, ενώ δεν έλλειψε και η ένταση με τους οπαδούς της Κροατίας που είχαν έρθει στο Φάληρο.

Τελικά μέσα στο γήπεδο, η Ελλάδα έδειξε ποιος είναι το αφεντικό στον όμιλο! Στο 71' και στο 78' ο Καραγκούνης έφτιαξε με δύο στημένα τα δύο τέρματα, με τον Σαμαρά με σουτ να κάνει το 1-0 και τον Γκέκα με κεφαλιά να διαμορφώνει το τελικό 2-0.

Ελλάδα (Σάντος): Τζόρβας, Ζαραδούκας, Τοροσίδης (43' λ.τρ. Βύντρα), Αβρ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Τζιόλης (Φωτάκης), Καραγκούνης (88' Μάκος), Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Γκέκας.

Κροατία (Μπίλιτς): Πλετίκοσα, Στρίνιτς, Σίμουνιτς, Λόβρεν, Τσόρλουκα (75' Βίντα), Βουκόεβιτς, Γέλαβιτς (61' Κάλινιτς), Μόντριτς, Μάντζουκιτς, Κράνιτσαρ, Εντουάρντο (52' Πέρισιτς).

Η Ελλάδα λοιπόν, βλέποντας την Κροατία να βγαίνει από την κλήρωση των μπαράζ του Μουντιάλ, μόνο θετικές αναμνήσεις είχε. Τα δύο αυτά παιχνίδια είναι και τα πιο... νωπά στη μνήμη όλων μας και φυσικά δύο αποτελέσματα που όλοι θα θέλαμε να επαναληφθούν. Άλλωστε και η γενική παράδοση είναι με την πλευρά της Εθνική μας ομάδας...

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα