Βάζουν... μπροστά για τα μπαράζ!

Βάζουν... μπροστά για τα μπαράζ!

Νίκος Μαρούδας
Βάζουν... μπροστά για τα μπαράζ!

bet365

Λίγες εβδομάδες μας χωρίζουν από τα κρίσιμα μπαράζ για πρόκριση στο Μουντιάλ και οι σημαντικές μονάδες της Εθνικής αρχίζουν να... ζεσταίνονται για τα καλά!

Η Κροατία είναι λοιπόν η τελευταία αντίπαλος για την Εθνική μας ομάδα στο δρόμο για την Ρωσία. Η Ελλάδα, αντιμετωπίζει τους Κροάτες σε διπλά παιχνίδια στα μέσα Νοέμβρη με στόχο φυσικά την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ.

Με το μυαλό σε αυτά τα παιχνίδια, οι Έλληνες διεθνείς έχουν αρχίσει να παίρνουν τα πάνω τους στις ομάδες τους. Ειδικά εκείνοι που έχουν επιστρέψει από τραυματισμό, όπως οι Μήτρογλου, Δώνης που αναμένεται να είναι από τα βασικά όπλα του Σκίμπε για πρόκριση στα τελικά της Ρωσίας.

Οι επιστροφές των τραυματιών

Ο Μήτρογλου, σιγά σιγά μπαίνει στην Μαρσέιγ. Ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε και τον έκανε να χάσει τα παιχνίδια με Εσθονία και Βέλγιο, δείχνοντας πλέον να βρίσκει την φόρμα του. Μια συμμετοχή, ένα γκολ με την Μαρσέιγ, 3 γκολ σε δύο παιχνίδια με την Ελλάδα. Νούμερα που αφήνουν υποσχέσεις και για τα μπαράζ. Τον καλό και... on fire Μήτρογλου τον έχει τεράστια ανάγκη η Εθνική ομάδα.

Η συνέχεια μέχρι τα μπαράζ για τον Έλληνα επιθετικό έχει Europa League με την Μαρσέιγ κόντρα στην Γκιμαράες μέσα – έξω, δύσκολο ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν εντός έδρας, εκτός με την Λιλ και πριν το πρώτο παιχνίδι για τα μπαράζ απέναντι στην Καέν. Σίγουρα, ο Σκίμπε θέλει σε αυτά τα ματς να δει τον «πιστολέρο» να βγάζει... φωτιές!

Από την άλλη είναι και ο Τάσος Δώνης δείχνει να ανεβάζει όλο και περισσότερο την απόδοσή του. Σκόραρε με την Στουτγκάρδη για πρώτη φορά στην καριέρα του και μάλιστα ήταν από τους καλύτερους της ομάδας του. Είχε ακόμα 9 τελικές με την Bundesliga να τον... αποθεώνει!

Η συνέχεια έχει Λειψία, Καϊζερσλάουτερν, Φράιμπουργκ και Αμβούργο. Στα τέσσερα αυτά παιχνίδια ο Δώνης θα είναι βασικότατος! Ο προπονητής του στην Στουτγκάρδη τον υπολογίζει, τον πιστεύει και ο ίδιος προσπαθεί να τον δικαιώνει. Δείχνει πως έχει επιστρέψει πιο δυνατός από τον μικροτραυματισμό του και ο Σκίμπε μπορεί να... τρίβει τα χέρια του!

Ο βιονικός Ζέκα και το... στοίχημα Σταφυλίδης

Οι επόμενοι που περιμένει να δει ο Σκίμπε να είναι δυνατοί και μάχιμοι είναι οι Ζέκα και Σταφυλίδης. Ο πρώτος, είναι βασικό... βιολί στη μεσαία γραμμή της Κοπεγχάγης και μάλιστα τα πάει εξαιρετικά. Όπως κι ο Μήτρογλου, έτσι κι αυτός έχει μπροστά του δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια πριν τα μπαράζ.

Αντίπαλος η Ζλιν έξω και μέσα για το Europa League. Από εκεί και πέρα, με Άαρχους, Χόρσενς και Μπρόντμπι για το πρωτάθλημα Δανίας θα φορτσάρει ακόμα περισσότερο. Βέβαια τον Ζέκα ποτέ δεν τον φοβάσαι... Τα δίνει όλα σε κάθε παιχνίδι και στο επόμενο είναι και πάλι σαν να μην έχει παίξει δευτερόλεπτο. Τόσο ξεκούραστος να τα ξαναδώσει όλα!

Ο ποδοσφαιριστής όμως που... αγχώνει τον Σκίμπε είναι ο Σταφυλίδης. Ο νεαρός μπακ χαφ δεν έχει βρει αρκετό χρόνο συμμετοχής στην Άουγκσμπουργκ. Αυτό σίγουρα αγχώνει τον Γερμανό τεχνικό, καθώς τον υπολογίζει ιδιαίτερα όπως έχει δείξει.

Μέχρι τώρα έχει 1 συμμετοχή, ενώ ακολουθούν τα παιχνίδια με Ανόβερο, Βέρντερ και Λεβερκούζεν. Δύσκολα παιχνίδια για την Άουγκσμπουργκ και δύσκολα θα βρει θέση ο Σταφυλίδης, που ωστόσο θα πρέπει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση ενόψει των μπαράζ. Στα θετικά, το γεγονός πως αυτό το γνωρίζει κι ο ίδιος!

Οι Σουπερλιγκάτοι

Πάμε τώρα και στα εγχώρια... Φορτούνης και Μάνταλος θα παίξουν τον δικό τους ρόλο στα προκριματικά. Οι δυο τους υπολογίζονται για βασικοί από τον Σκίμπε και γνωρίζουν πως πρέπει να είναι έτοιμοι στις δύο μάχες που ε΄ρχονται.

Ο πρώτος, αγωνίστηκε βασικός με τον Πανιώνιο και έδειξε να βρίσκει τον παλιό καλό του εαυτό. Έχει μπροστά του δύο πάρα πολύ δύσκολα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα εκτός και εντός για το Champions League, ενώ ακολουθούν δύσκολα και κρίσιμα παιχνίδια για τον Ολυμπιακό. Ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Παναθηναίκό, αλλά και ένα παιχνίδι με τον Πλατανιά! Τρία παιχνίδια, δύο ντέρμπι για την Σούπερ Λιγκ, με τον Φορτούνη να γνωρίζει πως και οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν πολλά από τον ίδιο σε αυτά τα ματς, αλλά και ο Σκίμπε θα τον παρακολουθήσει στενά.

Παρόμοια τα πράγματα και για τον Μάνταλο. Έχει δύσκολα παιχνίδια με την ΑΕΚ. Αντιμετωπίζει μέσα – έξω την Μίλαν για το Europa League, δύο δύσκολα και σημαντικά παιχνίδια που θα πρέπει να φανεί έτοιμος κι ο ίδιος. Επίσης, έχει δύσκολες αναμετρήσεις και για το πρωτάθλημα. Ατρόμητο, Πανιώνιο και Παναθηναϊκό. Τρία παιχνίδια... φωτιά με την Ένωση να τα θέλει για να μείνει σε τροχιά πρωταθλήματος. Πρέπει λοιπόν και ο άσος της ΑΕΚ να... φορτσάρει πολύ για να είναι αυτός που θέλει ο Σκίμπε στα μπαράζ!

Φυσικά είναι κι άλλοι ποδοσφαιριστές που ο Γερμανός θέλει να δει να είναι πανέτοιμοι και χωρίς προβλήματα, αλλά τους θεωρούμε δεδομένους. Ο Μανωλάς θα προλάβει να είναι έτοιμος, ο Παπασταθόπουλος θα είναι ο γνωστός... βράχος, ο Καρνέζης αποτελεί εγγύηση στο τέρμα, ο Τζαβέλλας δεν καταλαβαίνει τίποτα στα αριστερά. Είναι οι... σίγουροι για την Εθνική μας!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα