Kαμία δικαιολογία για τη βία!

Δήμος Μπουλούκος Δήμος Μπουλούκος
Kαμία δικαιολογία για τη βία!

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος δεν μπορεί να πιστέψει ότι υπάρχουν άνθρωποι που δικαιολογούν τη βία και αναρωτιέται πόσο ξέφραγο αμπέλι είναι οι αγώνες της Εθνικής.

Εχουν συμπληρωθεί 48 ώρες από τον ξυλοδαρμό του οπαδού του Παναθηναϊκού στον αγώνα της Εθνικής και ακόμα ο θόρυβος δεν έχει κοπάσει.

Ο φίλαθλος κόσμος παραμένει χωρισμένος σε δύο στρατόπεδα: σε όσους κατηγορούν τους ανεγκέφαλους που επιτέθηκαν στο συγκεκριμένο άτομο, αλλά και σε αυτούς που θεωρούν ότι ο συγκεκριμένος «πήγαινε γυρεύοντας» επιδιώκοντας να βγάλει selfie με φανέλα του Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη!

Οι ψύχραιμες και λογικές φωνές αποτελούν – δυστυχώς - μειοψηφία! Λίγοι είναι αυτοί που θεωρούν απαράδεκτη τη χρήση βίας σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, ειδικά όταν αγωνίζεται η Εθνική ομάδα και δεν υπάρχει ποδοσφαιρική αντιπαλότητα. Εγώ απλώς θα πρόσθετα ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για ένα νοήμων άτομο που επιλέγει να λύσει τις όποιες διαφορές έχει, με μπουνιές και γροθιές που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και στην απώλεια ανθρώπινης ζωής!

Δεν ζω στην κοσμάρα μου και αντιλαμβάνομαι ότι ο οπαδός που πήγε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού μέσα στο γήπεδο του «αιώνιου» αντιπάλου, είχε σκοπό να προκαλέσει. Ηθελε να βγάλει τη φωτογραφία και να καμαρώνει μετά, στους φίλους του ή στους συνοπαδούς του, ότι έκανε αυτό που τόλμησαν ελάχιστοι. Εννοείται ότι είναι τραγική η συμπεριφορά του, καθώς όπως είπα, μοναδικό του κίνητρο ήταν να προκαλέσει.

Ακόμα πιο τραγική, όμως, είναι και η συμπεριφορά αυτών που του επιτέθηκαν, ασχέτως εάν στο δικό τους μυαλό, θεωρούν ότι προκλήθηκαν. Το να προσπαθείς να επιβάλλεις την άποψη σου στον άλλο, με χτυπήματα που μπορεί να αποδειχθούν δολοφονικά, είναι έξω από κάθε έννοια λογικής και πολιτισμού.

Ο άνθρωπος έχει ξεχωρίσει από τα ζώα, επειδή για κάποιο λόγο που μόνο η φύση γνωρίζει, ανέπτυξε τη νοιμοσύνη του. Με όπλο το μυαλό η ανθρωπότητα είχε αυτή την εξέλιξη και με όπλο το μυαλό, μπορεί να λύσει τις διαφορές της. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πιο αιματηρές συρράξεις στην ιστορία της ανθρωπότητας, ξεκίνησαν από παράφρονες...

Οι γροθιές και οι κλωτσιές είναι συμπεριφορά ζώων και όχι όντων με νόηση κι αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, ούτε στο ποδοσφαιρικό περιβάλλον! Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουμε να θεωρούμε τα γήπεδα, χώρους αντιπαλότητας και εχθρικής συμπεριφοράς και να αντιληφθούμε ότι οι περισσότεροι που πάνε στα γήπεδα, το κάνουν για να παρακολουθήσουμε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, που είναι το ποδόσφαιρο! Τελεία και παύλα...

Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να μην σχολιάσω το γεγονός ότι έπεσε το... ξύλο της αρκούδας και δεν βρέθηκε κανένα άτομο από το προσωπικό ασφαλείας να μπει στη μέση και να σταματήσει τον καυγά.

Ο ξυλοδαρμός έγινε στη Θύρα 8, δίπλα στην 7, στα σημεία που συγκεντρώνονται σε όλα τα ματς της Εθνικής, τα πιο εξτρεμιστικά στοιχεία που λογικά θα έπρεπε να συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη προσοχή και επιτήρηση από την εταιρεία security.

Ωστόσο αυτό δεν συνέβη και είδαμε τις εικόνες του ανελέητου ξύλου. Οι αυτόπτες μάρτυρες στο Καραϊσκάκη λένε ότι δεν υπήρχε πριφρούρηση στις κερκίδες, παρά μόνο πέριξ του αγωνιστικού χώρου. Και η ΕΠΟ αντί να αναλάβει τις ευθύνες της, για ότι συνέβη μέσα στο γήπεδο, περιορίστηκε σε μία ανακοίνωση που καταδικάζει το επεισόδιο. Κι όλα αυτά, σε αγώνα με το Γιβραλτάρ...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος