Τσάνας: «Το θέμα είναι πως θα παρουσιαστούμε εμείς»

Τσάνας: «Το θέμα είναι πως θα παρουσιαστούμε εμείς»

Gazzetta team
Τσάνας: «Το θέμα είναι πως θα παρουσιαστούμε εμείς»

bet365

Ο συνεργάτης του Σκίμπε στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος τόνισε πως η «γαλανόλευκη» μπορεί να περάσει τον σκόπελο των μπαράζ
Για την πρόκριση της Εθνικής στα μπαράζ του Μουντιάλ και τον αντίπαλο που... προτιμά σε αυτά, μίλησε ο Κώστας Τσάνας στον σταθμό Metropolis. Οπου ο άμεσος συνεργάτης του Σκίμπε άφησε να εννοηθεί πως το ζητούμενο είναι το πως θα παρουσιαστεί η «γαλανόλευκη».
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
Για τον πιο εφικτό στόχο της Εθνικής: «Όπως εξελίχθηκε ο όμιλός μας και με τα αποτελέσματα που ήρθαν, ο πιο εφικτός στόχος για να διεκδικήσουμε την συμμετοχή μας στο Μουντιάλ, ήταν η δεύτερη θέση. Το Βέλγιο έχασε βαθμούς μόνο από εμάς και ήταν δύσκολο να τους κυνηγήσεις μετά από αυτήν την πορεία. Τα αποτελέσματα με την Βοσνία και το Βέλγιο ήταν αυτά που μας έκαναν να πιστέψουμε ότι μπορούμε να πάρουμε την δεύτερη θέση και να πάμε στα μπαράζ».
Για το αν η Εθνική σε αυτά τα προκριματικά παρουσιάστηκε πιο σοβαρή από τα προηγούμενα: «Τα προηγούμενα προκριματικά για το Euro ήταν καταστροφικά για την Εθνική και σε τόσο σύντομο διάστημα να αντιστραφεί το κλίμα, να εμφανιστεί η ομάδα πολύ ανταγωνιστική και σαφώς υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο της πρόκρισης μέσω των μπαράζ. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο γιατί οι αλλαγές δεν γίνονται από την μια μέρα στην άλλη. Ο Σκίμπε προσπάθησε από την αρχή να περάσει την φιλοσοφία του και ο τρόπος με τον οποίο προσέγγισε τους ποδοσφαιριστές, τους έδωσε να καταλάβουν τι ακριβώς θέλει από αυτούς. Ξεκίνησε η ομάδα με καλά αποτελέσματα και ξεκίνησε μια μάχη με αυτούς που διεκδικούσαν την πρόκριση μαζί με εμάς. Δεν αφήνει ανεπηρέαστη την ομάδα μια τόσο κακή πορεία όπως η προηγούμενη, με κακό κλίμα και αλλαγές προπονητών, κάτι το οποίο αν γινόταν σε έναν σύλλογο θα υπήρχαν πολλά προβλήματα, πόσο μάλλον σε μια Εθνική που δεν υπάρχει χρόνος να μαζεύονται και να λειτουργούν για μεγάλο διάστημα μαζί».
Για το αν σταθεροποιήθηκε η απόδοση της Εθνικής μετά τα τόσα προβλήματα: «Αλίμονο αν στεκόμασταν στα άσχημα έχοντας μπροστά δυο παιχνίδια για τα μπαράζ. Όλες οι ομάδες είχαν σκαμπανεβάσματα, ακόμα και οι παραδοσιακές δυνάμεις. Γνωρίζουμε ότι είμαστε στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας και δεν έχουμε την πολυτέλεια να διαλέγουμε. Η ομάδα έδειξε πως μπορεί να σταθεί απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους και μπορούμε να προκριθούμε με όποιον και αν κληρωθούμε».
Για το αν θα ήταν το καλύτερο να αποφύγουμε την Ιταλία: «Θα θέλαμε μια ομάδα που θα μπορούσαμε να την αποκλείσουμε. Είναι πολύ θεωρητικό, γιατί κάθε μια από αυτές τις ομάδες, έχουν τα χαρακτηριστικά τους. Όποια και αν είναι η κλήρωση είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε τα πλεονεκτήματά μας σαν ομάδα στον μεγαλύτερο βαθμό και να μειώσουμε τα πλεονεκτήματα του αντιπάλου. Το θέμα είναι πως θα παρουσιαστούμε εμείς».
Για το που θα ήταν προτιμότερο να γίνει το πρώτο ματς: «Αν ήταν μέσα θα ήταν πολύ όμορφο να είχαμε ένα σκορ που θα μας βοηθήσει. Έχουμε παίξει τις δυο τελευταίες φορές σαν γηπεδούχοι και μας βοήθησε. Μακάρι να συμβεί και την τρίτη φορά έτσι».
Για την έδρα της Εθνικής: «Αυτό είναι θέμα της Ομοσπονδίας. Υπάρχουν χώρες που αλλάζουν πόλεις και άλλες που έχουν μόνιμες έδρες. Είναι στην διακριτική ευχέρεια της διοίκησης να αποφασίσει στο θέμα αυτό. Νομικά μπορεί να δηλώσει δυο έδρες. Και το τεχνικό τιμ μπορεί να πει την άποψή του για αυτό. Αυτό που θέλουμε είναι ότι οπουδήποτε και αν παίζουμε, έχουμε ανάγκη τους φιλάθλους που αγαπούν την Εθνική ομάδα και μας το απέδειξαν περίτρανα. Δείχνουμε ότι αλλάζουμε σαν ομάδα και σαν νοοτροπία και πρέπει να βάζουμε την ομάδα πάνω από συλλόγους και χρώματα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα