Βασιλειάδης: «Θα γίνουν ταυτοποιήσεις, αν ήδη δεν έχουν γίνει»

Βασιλειάδης: «Θα γίνουν ταυτοποιήσεις, αν ήδη δεν έχουν γίνει»

Gazzetta team
Βασιλειάδης: «Θα γίνουν ταυτοποιήσεις, αν ήδη δεν έχουν γίνει»

bet365

Πεπεισμένος ότι η Αστυνομία θα κάνει καλά τη δουλειά της είναι ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Αναλυτικά όσα είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού στον ΣΠΟΡ FM 94,6:

Για την πορεία της Εθνικής: «Πίστευα από την αρχή ότι θα τα καταφέρουμε και με τις κατάλληλες κινήσεις αλλά και με λίγο τύχη πως θα ανακτούσαμε τη θέση που είχαμε. Τα τελευταία χρόνια δεν λείπει η ποιότητα από αυτή την ομάδα, αλλά καταφέραμε και πάλι να γίνουμε ομάδα. Προφανώς υπήρξαν λάθη, αλλά πλέον θα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Έχουμε καλή ομάδα, καλό προπονητή, μια ομοσπονδία που κάνει τη δουλειά της. Θέλουμε μια καλή κλήρωση και λίγο τύχη και θα τα πάμε καλά».

Για την αλλαγή έδρας της Εθνικής ομάδας: «Δεν είναι επί της παρούσης το συγκεκριμένο θέμα, αλλά έχουμε δύο πραγματικότητες. Η μία είναι ότι στην χώρα έχουμε μόνο ένα σύγχρονο στάδιο. Από εκεί και πέρα υπάρχει μια αναγκαιότητα η Εθνική να δίνει παιχνίδια και σε κάποιες επαρχιακές πόλεις. Το να πεις ότι παίρνεις την έδρα και την πας μόνιμα κάπου δεν σημαίνει αλλαγή φιλοσοφίας και αναφέρομαι στην σκέψη για το Καυτανζόγλειο. Για μένα θα πρέπει όλη η Ελλάδα να μπορεί να βλέπει την Εθνική ομάδα. Δεν είναι απλό θέμα γιατί υπάρχουν παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό, αλλά θα πρέπει να το δούμε καλύτερα στο μέλλον. Θα ήταν ωραίο να δούμε ένα ματς στο Παγκρήτιο, ένα στο Πανθεσσαλικό, ένα στους Ζωσιμάδες».

Για το επεισόδιο στο «Γ. Καραϊσκάκης»: «Δεν θα πρέπει να βιαζόμαστε. Είμαι βέβαιος ότι η αστυνομία κάνει τη δουλειά της. Θα γίνουν οι ταυτοποιήσεις αν δεν έχουν γίνει ήδη. Δεν μπορώ να πω κάτι επιπλέον. Είμαι πεπεισμένος ότι η αστυνομία θα κάνει σωστά τη δουλειά της. Φαίνεται πάντως ότι αυτοί που πρέπει να προβληματιστούν, έχουν προβληματιστεί για το θέμα της βίας. Θα πρέπει όλοι να σοβαρευτούμε για να μπορέσουμε να κάνουμε αθλητικές διοργανώσεις που θα κοιτάμε μόνο τα αθλητικά δρώμενα και τίποτε άλλο».

Για τις βαριές καμπάνες για τα καπνογόνα στα γήπεδα: «Αυτό που γίνεται με τις τιμωρίες συμβαίνει και στα κείμενα της UEFA. Γιατί αν το κάνεις στην Ευρώπη τιμωρείσαι με άλλο τρόπο και άλλο στην Ελλάδα; Πρέπει να προβληματιστούμε γιατί οι πυρσοί δεν ανάβουν Τετάρτη και Πέμπτη στα ευρωπαϊκά ματς και ανάβουν την Κυριακή στο πρωτάθλημα. Δεν γίνεται στην Ευρώπη να είναι εκκλησίες τα γήπεδα και στο πρωτάθλημα μας να συμβαίνει αυτό το χάλι. Αν αυτός που ανάψει τον πυρσό φύγει έξω σηκωτός και ομάδα αποδείξει ότι λειτούργησε σωστά, νομίζω πως στη συνέχεια οι αποφάσεις από τα πειθαρχικά όργανα ίσως γίνουν πιο ελαστικές. Πάντως το μεγαλύτερο μας πρόβλημα δεν είναι οι πυρσοί. Υπάρχει όμως ένα γενικευμένο ζήτημα και θα πρέπει να το λύσουμε και να κάνουμε κάτι».

Για τον Παναθηναϊκό: «Ο νόμος είναι σαφής και αφορά τα χρέη. Χρέη δεν χαρίζονται. Μπορούν να ρυθμιστούν με τις διατάξεις του νόμου, αλλά δεν μπορούν να χαριστούν και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Ο Παναθηναϊκός μας απασχολεί, είναι μεγάλο μέγεθος και αν χρειαστεί η ελληνική Πολιτεία να γίνει αρωγός μιας προσπάθειας, εκεί που μπορεί, δηλαδή στο γηπεδικό, τότε θα το πράξει. Θα πράξουμε ότι χρειάζεται για να βοηθήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση, χωρίς επιβάρυνση του Έλληνα φορολογούμενου. Είμαστε ανοικτοί και αυτό αφορά όλες τις ομάδες και όλα τα αθλήματα. Αυτή τη στιγμή στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει συνομιλητής για την τριπλή ανάπλαση. Δεν μπορείς έτσι να περάσεις μια τόσο μεγάλη αλλαγή. Πρέπει να υπάρξει κάποιος για να συζητήσουμε, κάποιος να πάρει κάτι και να δώσει κάτι. Αυτή τη στιγμή αυτό δεν είναι εφικτό. Το πρώτο βήμα είναι να βρεθούν στον Παναθηναϊκό, άνθρωποι που θα είναι διατεθειμένοι να λύσουν τα προβλήματα και φυσικά να συζητήσουν για το γήπεδο. Περιμένουμε να δούμε ποιοι θα είναι οι συνομιλητές μας. Συζητάμε τα πάντα, αρκεί να υπάρχει συνομιλητής και ένα βιώσιμο πλαίσιο».

Για το VAR και την χρήση του στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Μέχρι στιγμής τα πράγματα πάνε καλά στο πρωτάθλημα. Είμαστε σε καλό δρόμο, ελπίζω να φτιάξει και η διαιτησία. Είμαστε όμως καλύτερα. Είναι νωρίς, αλλά είμαι αισιόδοξος. Το κόστος για το VAR δεν είναι δυσθεώρητο. Μιλάμε για ένα κόστος της τάξης του 1 εκ. τη σεζόν και μπορεί να μειωθεί στο μισό σε συνεργασία με το τηλεοπτικό κανάλι. Όλοι θέλουμε να ολοκληρωθεί και θα το προσπαθήσουμε. Δεν είναι πρόβλημα το οικονομικό και υπάρχουν τρόποι να καλυφθεί το κόστος».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα