«Δεν με απασχολούν τα ρεκόρ, θα κουβαλούσα και τα παπούτσια των συμπαικτών μου»

«Δεν με απασχολούν τα ρεκόρ, θα κουβαλούσα και τα παπούτσια των συμπαικτών μου»

«Δεν με απασχολούν τα ρεκόρ, θα κουβαλούσα και τα παπούτσια των συμπαικτών μου»

bet365

Ο ζωντανός θρύλος του αιγυπτιακού ποδοσφαίρου, Εσάμ Ελ Χαντάρι μιλάει στο gazzetta.gr για το ασύλληπτο ρεκόρ που ετοιμάζεται να κάνει σε ηλικία 45 ετών στο Μουντιάλ της Ρωσίας, την πρόκριση της Αιγύπτου, ενώ αποκαλύπτει το μυστικό της ανθεκτικότητας του!

Ολλανδία – Σουηδία με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Ρόμπεν σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Στην Αίγυπτο οι πανηγυρισμοί για την πρόκριση των «Φαραώ» έπειτα από 28 χρόνια σε τελική φάση Moυντιάλ δεν λένε να κοπάσουν.

Από τις χρυσές σελίδες του νέου ποδοσφαιρικού κεφαλαίου που γράφει η βορειοαφρικανική χώρα θαρρείς πως ξεπήδησε ως ήρωας από ιστορίες που διαβάζεις μόνο σε κόμικς μια εμβληματική φιγούρα που αποτελεί πηγή έμπνευσης για έναν ολόκληρο λαό.

Ο Εσάμ Ελ Χαντάρι σε ηλικία 44 ετών υπερασπίζεται τα γκολπόστ της εθνικής Αιγύπτου οδηγώντας την σε μια ιστορική διάκριση μετά την επικράτηση με 2-1 επί του Κονγκό.

Παράλληλα ετοιμάζεται να καταρρίψει το ρεκόρ του Κολομβιανού Φαρίντ Μοντραγκόν, καθώς ο τελευταίος πήρε μέρος στο Μουντιάλ της Βραζιλίας σε ηλικία 43 ετών και 3 ημερών. Ο Ελ Χαντάρι εάν δεν παρουσιαστεί κάποιο απρόοπτο θα εκπροσωπήσει την χώρα του στα γήπεδα της Ρωσίας σε ηλικία 45 ετών και 5 μηνών και θα γίνει ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που παίρνει μέρος σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Έχει αγωνιστεί σε σχεδόν 900 ματς στην πλούσια καριέρα του εκ των οποίων τα 156 με την Εθνική Αιγύπτο, πραγματοποιώντας το διεθνές ντεμπούτο του στο μακρινό 1996!

Ο κάπτεν της εθνικής Αιγύπτου έχει κατακτήσει συνολικά 38 τίτλους, εκ των οποίων 8 πρωταθλήματα με τη Αλ-Αχλί, 4 Κόπα Άφρικα με την Αίγυπτο έχοντας αναδειχθεί κορυφαίος τερματοφύλακας της «Μαύρης Ηπείρου» τρεις φορές!

Ο πολύπειρος γκολκίπερ, ο οποίος συνεχίζει την καριέρα του στη Σαουδική Αραβία με τη φανέλα της Αλ-Τααβούν μίλησε στο gazzetta.gr για την εκπλήρωση ενός ονείρου. Την πρόκριση της εθνικής Αιγύπτου στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

«Οι φιλοδοξίες δεν σταματούν ποτέ μολονότι με την πρόκριση στο Μουντιάλ πραγματοποιήθηκε ένας τεράστιος στόχος. Έχω κατακτήσει σχεδόν 40 τίτλους και βγήκα κορυφαίος τερματοφύλακας στην Αφρική, αλλά πάντα υπάρχει μια νέα πρόκληση την οποία πρέπει να διεκδικήσεις. Θέλω να είμαι μέλος πλέον της ομάδας που θα εκπροσωπήσει την χώρα στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Αποτελεί τεράστια τιμή για μένα».

Ο Ελ Χαντάρι μολονότι κοντεύει να πατήσει τα 45 του, εξακολουθεί να εκπλήσσει με την απλότητα του, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους συμπαίκτες του.

«Για μένα όλοι οι συμπαίκτες μου είναι σαν αδέλφια. Τους δίνω συμβουλές και τους αντιμετωπίζω με τον σεβασμό που τους αρμόζει. Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός. Για την εθνική ομάδα θα μπορούσα να κάνω τα πάντα, ακόμα και να κουβαλάω τις φανέλες και τα παπούτσια των συμπαικτών μου».

Ο 44χρονος γκολκίπερ πανηγυρίζει σαν μικρό παιδί την πρόκριση των «Φαραώ» αφήνοντας στην άκρη τα ρεκόρ που έχει δημιουργήσει, αλλά και εκείνα που ετοιμάζεται να καταρρίψει.

«Για μένα πάνω από όλα είναι η Αίγυπτος και η εθνική ομάδα. Ασφαλώς και είμαι χαρούμενος για τα ρεκόρ που έχω έχω πετύχει, αλλά το πιο σημαντικό είναι να πετυχαίνουμε τους στόχους μας με την Εθνική ομάδα. Η πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ έπειτα από 28 χρόνια είναι ένα όνειρο. Δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματα μου. Δεν με απασχολούν τα προσωπικά ρεκόρ, έρχονται από μόνα τους αυτά».

Ο Ελ Χαντάρι βρίσκεται στο προσκήνιο εδώ και 24 χρόνια αποτελώντας μια ιδιαίτερη περίπτωση βιονικού ποδοσφαιριστή...

«Δεν υπάρχει μυστικό, απλά προπονούμαι εδώ και πολλά χρόνια όσο πιο σκληρά μπορώ. Γνωρίζω τις απαιτήσεις που υπάρχουν και προσπαθώ να ανταποκριθώ. Δεν χαλαρώνω ποτέ, αλλά δουλεύω συνεχώς για να μπορώ να βρίσκομαι σε αυτό το επίπεδο. Αισθάνομαι ακόμα πως είμαι 20 χρονών. Εξακολουθώ να αγαπώ το ποδόσφαιρο με το ίδιος πάθος που είχα όταν ξεκινούσα την καριέρα μου».

Ο Ντιντιέ Ντογρκμπά τον είχε χαρακτηρίσει ως τον δυσκολότερο αντίπαλο του δείγμα της μεγάλης κλάσης του «γερόλυκου» της Αιγύπτου.

«Τον έχω αντιμετωπίσει τρεις φορές ως αντίπαλο στο Κόπα Άφρικα. Είναι τρομερός ποδοσφαιριστής και είναι μεγάλη τιμή για μένα τα λόγια που είπε».

Ο ζωντανός θρύλος του αιγυπτιακού ποδοσφαίρου δίνει το σύνθημα για νέες διακρίσεις της εθνικής ομάδας της χώρας του, αφού όπως τονίζει δεν θα περιοριστεί στη συμμετοχή της στη Ρωσία.

«Αυτές τις μέρες πανηγυρίζουμε την πρόκριση μας. Δώσαμε μεγάλη χαρά στον αιγυπτιακό λαό. Στόχος μας είναι να κάνουμε την κατάλληλη προετοιμασία προκειμένου να διακριθούμε στη Ρωσία και να μην περιοριστούμε απλά στη συμμετοχή μας. Νομίζω πως αξίζαμε αυτή την πρόκριση».

Δείτε πως προκρίθηκε η εθνική Αιγύπτου έπειτα από 28 χρόνια στα τελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας...

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα