Ο προπονητής και ο αρχηγός του Γιβραλτάρ στο gazzetta.gr!

Δημήτρης Ρούσσος
Ο προπονητής και ο αρχηγός του Γιβραλτάρ στο gazzetta.gr!

bet365

Λίγες ώρες πριν τον αγώνα απέναντι στην Εθνική Ελλάδας, ο προπονητής της ομάδας του Γιβραλτάρ, Τζεφ Γουντ, ο αρχηγός, Ρόι Τσιπολίνα και ο Ράιαν Κασκιάρο, παίκτης μίλησαν στο gazzetta.gr, ενθουσιασμένοι για την εμπειρία των προκριματικών και αποθεώνοντας τους Έλληνες διεθνείς!

Η εμπειρία των προκριματικών μιας διοργάνωσης όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο ή το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σίγουρα αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή, όπως και συνολικά η επιθυμία να αγωνιστούν με τα εθνικά χρώματα. Για ερασιτέχνες δε παίκτες, ή για προπονητές που δεν προπονούν ομάδες στο υψηλότερο επίπεδο, κάθε «παράσταση» σε γεμάτα γήπεδα και σε αγώνες με τόσο σημαντικό αντίκρυσμα, αναμφίβολα τους «σημαδεύουν».

Λίγο ή πολύ, τόσο ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας του Γιβραλτάρ, Τζεφ Γουντ, όσο και ο αρχηγός της, Ρόι Τσιπολίνα, ανυπομονούν τόσο για το αυριανό (10/10), 21.45) παιχνίδι με την Ελλάδα, την εμπεριά μέσα σε ένα «Γ. Καραϊσκάκης» με κόσμο, όσο και για τα επόμενα προκριματικά, αυτά του Euro 2020. Άλλωστε, όπως εξηγεί και ο Ράιαν Κασκιάρο, «παίζουμε μόνο για τη συμμετοχή, επειδή αγαπάμε το ποδόσφαιρο»!

Γουντ: «Εξαιρετική ομάδα η Ελλάδα»

O προπονητής του Γιβραλτάρ είναι επαγγελματίας, υπό την έννοια τουλάχιστον ότι δουλεύει… full-time, αφού απασχολείται παράλληλα ως προπονητής τερματοφυλάκων στις Εθνικές ομάδες της Ουαλίας U19 και U21. Στον πάγκο της αυριανής αντιπάλου της Εθνικής βρίσκεται από το 2015.

(Δεξιά με τη μαύρη φόρμα, ο προπονητής του Γιβραλτάρ, Τζεφ Γουντ)

Ενόψει του παιχνιδιού με την Ελλάδα, ο 63χρονος Άγγλος δεν παρέλειψε να μιλήσει κολακευτικά για τους Έλληνες διεθνείς, αλλά και να αναφερθεί στη βελτίωση της δικής του ομάδας μέσα από τη διαδικασία των προκριματικών.

«Περιμένουμε το παιχνίδι, θα είναι υπέροχη εμπειρία για μας να παίξουμε σε ένα τέτοιο γήπεδο, μιας μεγάλης ομάδας όπως ο Ολυμπιακός. Θα είναι δύσκολα για μας, αλλά θα έχει ενδιαφέρον.

» Εμείς έχουμε διαφορές σε σχέση με την έναρξη της διοργάνωσης. Στο προηγούμενο παιχνίδι με την Εσθονία φάνηκε αυτό. Μπορεί βέβαια να χάσαμε με 0-6, όμως το σκορ μας αδικεί, πιστεύω. Είχαμε άλλωστε τη μεγαλύτερη κατοχή της μπάλας (54%), κάτι που δεν είχαμε ξανακάνει ως τώρα! Πιστεύω πως με τον καιρό θα γίνουμε καλύτεροι, σκεφτόμαστε έτσι κι αλλιώς μακροπρόθεσμα».

Για την Εθνική Ελλάδας είπε: «Όλοι οι διεθνείς σας είναι εξαιρετικοί τεχνικά και υψηλού επιπέδου ποδοσφαιριστές. Γι’ αυτό άλλωστε και αγωνίζονται σε τόσο μεγάλες ομάδες και φημισμένα πρωταθλήματα. Θα είναι δύσκολο για όποια ομάδα την αντιμετωπίσει στα μπαράζ, αν περάσει. Έχει φανεί στην πορεία της ως τώρα πως μπορεί να τα καταφέρει και να βρεθεί στη Ρωσία».

Τσιπολίνα: «Ελπίζω πως ο Μήτρογλου θα είναι… ήσυχος»!

Έχοντας φτάσει στα 34 και μετρώντας 25 συμμετοχές με την Εθνική Γιβραλτάρ από το 2013 και μετά, ο Ρόι Τσιπολίνα φέρει το περιβραχιόνιο του αρχηγού και τυγχάνει αναγνώρισης στην περιορισμένη ποδοσφαιρική κοινότητα εντός της χώρας. Το γεγονός πως έχει σκοράρει το πρώτο γκολ του Γιβραλτάρ σε επίσημη διοργάνωση, απέναντι στα Νησιά Φερόε (1-4), την 1η Μαρτίου 2014, τον έχει καταστήσει ποδοσφαιρικό ήρωα στη χώρα!

(O Τσιπολίνα, τρίτος από ασιστερά, με τα κόκκινα παπούτσια)

Μιλώντας στο gazzetta.gr, ο Τσιπολίνα αποθέωσε την ελληνική ομάδα, αναφέρθηκε στην προσπάθεια της ομάδας του να βελτιωθεί μέσα από τα παιχνίδια κι εξέφρασε μια ευχή για την… κατάσταση του Κώστα Μήτρογλου!

«Είναι υπέροχο συναίσθημα αυτό που δημιουργείται, μέσα από τη συμμετοχή σε τέτοιες διοργανώσεις. Τόσο το Βέλγιο, όσο και η Βοσνία αλλά και η Ελλάδα είναι εξαιρετικές και για εμάς ήταν σπουδαίο να τους αντιμετωπίσουμε. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο, αλλά απέναντι σε τέτοιες ομάδες δεν είναι πάντα εύκολο. Πάντως, για εμάς είναι ξεχωριστή εμπειρία αυτά τα παιχνίδια».

Σε ερώτηση για το δυνατό «σημείο» της ελληνικής ομάδας, ως κεντρικός αμυντικός, ήταν πολύ συγκεκριμένος: «Ο Μήτρογλου! Όλοι οι παίκτες της Ελλάδας είναι εξαιρετικοί, όμως αυτός είναι που ξεχωρίζει. Είναι ο «παίκτης-κλειδί» για την πορεία της κι αν είναι σε καλή μέρα, θα καταφέρετε να πάτε στο Euro. Στα μπαράζ όλες οι ομάδες είναι καλές και είναι δύσκολο να τις ξεχωρίσεις, επομένως το να έχεις τέτοιους παίκτες σίγουρα κάνει τη διαφορά.

Ελπίζω πως αύριο θα κάτσει… φρόνιμος και δεν θα με κουράσει πολύ, γιατί είναι σπουδαίος επιθετικός και σε πολύ υψηλό επίπεδο για να τον μαρκάρει κανείς»!

Κασκιάρο: «Στεναχωριέμαι που δεν θα μπορέσω να παίξω στο Καραϊσκάκη!»

Ο Ράιαν Κασκιάρο αγωνίζεται στην Εθνική ομάδα του Γιβραλτάρ από το 2013. Μετράει 12 συμμετοχές, με την πρώτη του να πραγματοποιείται απέναντι στη Σλοβακία (0-0) στις 19 Νοεμβρίου 2013, στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του Γιβραλτάρ ως μέλος της UEFA.

(Αριστερά, ο Ράιαν Κασκιάρο)

Λόγω τραυματισμού, o 33χρονος, αστυνομικός στο επάγγελμα, δεν θα καταφέρει να αγωνιστεί απέναντι στην Ελλάδα και δεν κρύβει τη στεναχώρια του σχετικά.

«Πραγματικά λυπάμαι γι’ αυτό, είναι κρίμα γιατί το γήπεδο είναι υπέροχο, το φαντάζομαι με κόσμο και θα χάσω μια σπουδαία εμπειρία! Αυτά τα παιχνίδια στον όμιλο, απέναντι σε αντιπάλους όπως ο Λουκάκου, ο Αζάρ, ο Τζέκο, μετράνε πολύ για μας.

» Φυσικά και η Ελλάδα είναι σπουδαίος αντίπαλος κι έχει σοβαρές πιθανότητες να πάει στο Μουντιάλ. Το ποδόσφαιρο έχει μεγάλη αξία εδώ, δεν είναι τυχαίο ότι πριν λίγα χρόνια κατακτήσατε το Euro! Εμείς είμαστε ερασιτέχνες, όμως παίζουμε επειδή αγαπάμε το ποδόσφαιρο πολυ. Κάνουμε κάθε μέρα προπόνηση γιατί μας αρέσει και ζούμε γι' αυτά τα παιχνίδια!»

Σε ερώτηση για την Αθήνα και τις εντυπώσεις του ως τώρα, φάνηκε ενθουσιασμένος: «Είναι πολύ όμορφα, το είχα διαπιστώσει κι άλλη μια φορά, όταν είχα έρθει για διακοπές. Αυτή τη φορά είναι ποδοσφαιρικός ο λόγος και το επιβεβαιώνω. Η Αθήνα είναι ξεχωριστή, κάναμε μια βόλτα σήμερα και άρεσε πολύ σε όλους τους παίκτες. Είναι η πρώτη φορά που παίζουμε στην Ελλάδα και θα ήθελα να αγωνιστώ και αύριο, όμως τις τελευταίες δυο εβδομάδες είμαι εκτός δράσης.».

Τέλος, εκτίμησε πως η Ελλάδα έχει αρκετές πιθανότητες να προκριθεί μέσα από τα μπαράζ στο Μουντιάλ: «Έχετε εξαιρετικούς παίκτες, φάνηκε και στα παιχνίδια του ομίλου. Θυμάστε και το παιχνίδι στον πρώτο γύρο, όταν το σκορ ήταν 1-1 μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά μέσα σε ελάχιστα λεπτά δεχθήκαμε 3 γκολ και τελικά χάσαμε εύκολα. Θέλει μεγάλη προσπάθεια από μας το αυριανό παιχνίδι, ενώ ξέρουμε πως η Ελλάδα θέλει οπωσδήποτε τη νίκη, οπότε…».

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα