"Η Χρυσή Αυγή είναι πρόβλημα"

Gazzetta team
"Η Χρυσή Αυγή είναι πρόβλημα"
Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του iefimerida.gr σχετικά με τη δράση της Χρυσής Αυγής, τον αντίκτυπο στο εξωτερικό και την επίδραση στην καθημερινότητα όλων των Ελλήνων

Στις 11:00 το πρωί ο βουλευτής Επικατείας του κόμματος Γιώργος Παπάς πέρασε την πόρτα του Αρείου Πάγου και άσκησε μήνυση εναντίον του κ. Δένδια όσο και εναντίον του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για παράβαση καθήκοντος, συκοφαντική δυσφήμηση και υπόθαλψη εγκληματία, με αφορμή την απόφαση της Πολιτείας να αφαιρέσει από τους βουλευτές της την αστυνομική προστασία.

Η Χρυσή Αυγή κάνει έτσι ένα ακόμη βήμα για να εξωθήσει το πολιτικό σύστημα στα άκρα ενώ ταυτόχρονα εξακολουθεί να εκμεταλλεύεται τα προβλήματα που υπάρχουν στην καθημερινότητα των Ελλήνων για ψηφοθηρικούς λόγους.

Το μέτωπο που άνοιξαν η κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα με αφορμή τα τάγματα εφόδου και τους διαβόητους «ελέγχους» των μελών και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής σε λαϊκές και πανηγύρια είναι η τελευταία πράξη στην αλυσίδα δράσεων ενός ακροδεξιού κόμματος που προκαλεί όσο βλέπει τα ποσοστά του να ανεβαίνουν στις δημοσκοπήσεις.

Μετανάστες και ανασφάλεια

Πρώτος στόχος της Χρυσής Αυγής είναι οι παράνομοι μετανάστες. Στο τελευταίο επεισόδιο βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής ανέλαβαν να κάνουν «έλεγχο» σε μικροπωλητές και να σπάσουν τους πάγκους με το εμπόρευμά τους εφαρμόζοντας το σχέδιό τους σε Ραφήνα και Μεσολόγγι. Είχαν προηγηθεί παρόμοια επεισόδια στην Πάτρα όταν χρυσαυγίτες συνεπλάκησαν με αφγανούς λαθρομετανάστες που κατακλύζουν το λιμάνι της Πάτρας περιμένοντας να αποδράσουν στο εξωτερικό.

Η Χρυσή Αυγή οφείλει την είσοδό της στη Βουλή στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Σιωπηρά, σε όλη την προεκλογική περίοδο μέλη της ΧΑ «βοηθούσαν» ανήμπορους ηλικιωμένους σε προάστια των Αθηνών με μεγάλο αριθμό λαθρομεταναστών, όπως ο Αγιος Παντελεήμονες, να ανταποκριθούν στα καθημερινά τους προβλήματα. Η ανασφάλεια ωθούσε ορισμένους ηλικιωμένους να χρησιμοποιούν τις «υπηρεσίες» των χρυσαυγιτών, χωρίς να αντιλαμβάνονται τις συνέπειες της πράξης τους.

Είναι γεγονός ότι το «αυγό του φιδιού» επωάζεται και με τη συνενοχή ορισμένων πολιτών, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο πρόεδρος των Μικροπωλητών σε λαικές Σταμάτης Μέλλος δήλωσε ικανοποιημένος για τις εφόδους της ΧΑ, ζήτησε να συνεχιστούν οι επιθέσεις εις βάρος των μεταναστών και χειροκρότησε την πράξη !

Προβλήματα καθημερινότητας

Χωρίς να αντιλαμβάνονται τις συνέπειες εις βάρος της Δημοκρατίας, ορισμένοι πολίτες επικροτούν τη δράση της Χρυσής Αυγής, η οποία κατόρθωσε να βγει από το σκοτάδι της παρακρατικής οργάνωσης και έφτασε στο σημείο να επαίρεται για τις πράξεις της. Διευθυντής σχολείου του ανατολικού διαμερίσματος της Πάτρας φέρεται να είπε κατά τη διάρκεια της τελετής του Αγιασμού ότι θα καλέσει την Χρυσή Αυγή για τα προβλήματα του σχολείου του. Ενώ στην ίδια πόλη ασθενής κάλεσε μέλη της Χρυσής Αυγής να ξυλοκοπήσουν γιατρό που του ζήτησε φακελάκι.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, από τα πρώτα «βιολιά» του ακροδεξιού προέδρου της ΧΑ Νίκου Μιχαλολιάκου εξαπολύει επιθέσεις εναντίον όσων τολμούν να επικρίνουν τη δράση του κόμματός του και έγινε ευρέως γνωστός για το «χαστούκι» που έδωσε στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη όταν τον αποκάλεσε «φασίστα» σε εκπομπή του ΑΝΤ1.

Με το ίδιο θράσος ο κ. Κασιδιάρης δήλωσε προχθές ότι «όταν μιλά ο Δένδιας η Χρυσή Αυγή ανεβαίνει 1%», υπερασπίστηκε τους τραμπουκισμούς και τη βία χαρακτηρίζοντας «νόμιμες τις πράξεις των μελών μας» και εξαπέλυσε επίθεση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη με αφορμή την απόφασή του να σχηματιστεί ονομαστική δικογραφία για δύο βουλευτές της ΧΑ με αφορμή τα επεισόδια στη Ραφήνα.

Ιδεολογικό κέλυφος

Πέραν των αντιδημοκρατικών ενεργειών της η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να φορέσει και ιδεολογικό μανδύα καταγγέλλοντας την τρόικα, εγκαλώντας την γερμανίδα καγκελάριο, καθυβρίζοντας τους ευρωπαικούς θεσμούς και ηγέτες. Πατώντας σε ένα θολό συνοθύλευμα λαικισμού και εθνικισμού τα στελέχη της ΧΑ, χωρίς να προτείνουν καμία εναλλακτική πρόταση, τάσσονται υπέρ της εξόδου της χώρας από το ευρώ, της εξόδου από την ΕΕ και της επιστροφής της σε ...ένα ηρωικό παρελθόν, το οποίο επιμελώς δεν περιγράφεται.

Στα εθνικά θέματα εμφανίζονται ως υπερπατριώτες, προστάτες ενός «καθαρού» ελληνισμού ο οποίος θα προκύψει από τον -ως δια μαγείας- εξοβελισμό όλων των εχθρών της Ελλάδας στο...πυρ το εξώτερο.

Χωρίς πολιτικές προτάσεις, με ρατσιστικό, προβοκατόρικο και αντιευρωπαικό μανδύα η Χρυσή Αυγή δείχνει αποφασισμένη να εκμεταλλευθεί όλες τις φοβίες των Ελλήνων και τα κενά της ελληνικής δημοκρατίας προκειμένου να επικρατήσουν εκλογικά.

Δειλή απάντηση της Πολιτείας

Στην απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη να λάβει μέτρα εναντίον των αστυνομικών που φρουρούν τους βουλευτές της ΧΑ ήρθε σήμερα να προστεθεί και η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη να αυστηροποιήσει το νομικό καθεστώς για τα εγκλήματα ρατσιστικής βίας. Ο κ. Ρουπακιώτης αφού εξέφρασε την έντονη αποδοκιμασία του στις μεθόδους της Χρυσής Αυγής και την προσπάθειά της να υποκαταστήσει τις κρατικές αρχές, καλώντας τους πολίτες «να απομονώσουν φασιστικά και νεοναζιστικά στοιχεία» εξήγγειλε αυστηροποίηση για τα ρατσιστικά εγκλήματα τα οποία πλέον θα τιμωρούνται με ποινή πάνω από τρία χρόνια και με περιορισμό στη δυνατότητα αναστολής ή μετατροπή της.

Κατακραυγή στην Ευρώπη

Εδώ και καιρό ο ευρωπαϊκός Τύπος επισημαίνει τον κίνδυνο από την άνοδο του ακροδεξιού κόμματος στην Ελλάδα. Σωρεία ανταποκρίσεων σε μεγάλες εφημερίδες στη Γαλλία, την Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Κραυγή αγωνίας έβγαλε χθες και ο γάλλος ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Ντανιέλ Κον Μπεντίτ ο οποίος προειδοποίησε ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα συνοδεύεται από άνοδο του νεοναζισμού και ζήτησε από το Ευρωκοινοβούλιο να παρέμβει ώστε να αρθεί η ασυλία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Αλλά και η Τρόικα παρακολουθεί τις πολιτικές εξελίξεις. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέλυσε χθες στους εκπροσώπους των δανειστών το φαινόμενο της ακροδεξιάς έκρηξης και προειδοποίησε ότι αν η ύφεση βαθύνει και η ανεργία μεγαλώσει περισσότερο τότε υπάρχει κίνδυνος εκφασισμού, με ανησυχητικές συνέπειες για τη χώρα.

Πηγή: iefimerida.gr