Τσίπρας: «Ειρηνική επανάσταση το αποτέλεσμα»

Gazzetta team
Τσίπρας: «Ειρηνική επανάσταση το αποτέλεσμα»
Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έτυχε θριαμβευτικής υποδοχής στην Κουμουνδούρου έκανε λόγο για ειρηνική επανάστσαση και τόνισε ότι θα επιδιώξει κυβέρνηση αριστεράς, που θα ακυρώσει το μνημόνιο της χρεωκοπίας.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Είναι μια ειρηνική επανάσταση το αποτέλεσμα αυτό. Και είναι ένα ισχυρό μήνυμα ανατροπής τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Το εκλογικό αποτέλεσμα από ότι φαίνεται δεν το έχουν καταλάβει οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος. Είναι ένα ισχυρό μήνυμα ανατροπής τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Είναι μια ειρηνική επανάσταση.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι θα τιμήσει την εντολή που δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ ο λαός και θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους ώστε να αποκτήσει ο τόπος μια κυβέρνηση που θα ακυρώνει το μνημόνιο της χρεωκοπίας.

Θα επιδιώξουμε από αύριο κιόλας, πρωτίστως με τις δυνάμεις της αριστεράς να έχουμε μια πρώτη επαφή. Και όταν και αν μας ζητηθεί να σχηματιστεί κυβέρνηση να μπορέσουμε να κάνουμε μια κυβέρνηση που θα ακυρώνει το μνημόνιο και όλα τα μέτρα.

Τα κόμματα του μνημονίου αποτελούν πλέον μειοψηφία και απονομημοποιήθηκαν από την ελληνική ετυμηγορία. Θα πρέπει η ευρωπαϊκή ηγεσία και κυρίως η κ.Μέρκελ οφείλουν να κατανοήσουν ότι η πολιτική της λιτότητας και των μέτρων δεν περνάνε πλέον».