«Διάλυσαν τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού»

«Διάλυσαν τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού»

Gazzetta team
«Διάλυσαν τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού»

bet365

Ο παλαίμαχος του Παναθηναϊκού Κώστας Ταράσης, υποστήριξε ότι ο Παναθηναϊκός έκανε λάθος που διάλυσε τις ακαδημίες για να φτιάξει μόνο μία ομάδα και τόνισε ότι στην Ελλάδα, η δομή στο σύστημα υποδομών είναι λανθασμένη.

Ο Ταράσης μίλησε στους σπουδαστές του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ, τονίζοντας: «Στην Ελλάδα, θεωρώ, πως είναι λάθος η δομή των Ακαδημιών. Η λεγόμενη under 20 στην χώρα μας είναι η δεύτερη ομάδα ενώ στο εξωτερικό κανονικά είναι η τρίτη αφού έχουν και την ομάδα με τις ρεζέρβες. Στις προηγμένες χώρες όπως είναι η Αγγλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Γερμανία υπάρχουν οι προπονητές-σπεσιαλίστες. Εκείνοι ειδικεύονται στα αρνητικά στοιχεία των νεαρών ποδοσφαιριστών και εκεί εστιάζουν.

Στις ελληνικές Ακαδημίες υπάρχουν δύο πολύ σοβαρά προβλήματα. Το ένα είναι πως δεν υπάρχουν χώροι για να γυμναστούν τα παιδιά. Το άλλο είναι πως όλες οι ομάδες θέλουν γρήγορο αποτέλεσμα.

Στον Παναθηναϊκό υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ των ποδοσφαιριστών που βγαίνουν κατά καιρούς από τις Ακαδημίες του. Αυτό οφείλεται στην απόφαση που πάρθηκε πριν μερικά χρόνια να διαλυθούν τα τμήματα των Ακαδημιών και να δημιουργηθεί μόνο μία ομάδα. Πολλοί είναι αυτοί που νομίζουν πως τα παιδιά είναι εύκολη δουλειά αλλά κάνουν μεγάλο λάθος. Το σημαντικότερο για αυτή την δουλειά είναι να δουλέψεις περισσότερο με την ψυχολογική προετοιμασία των παιδιών αυτών. Μετά την ηλικία των 13 ετών αρχίζει η επανάσταση στα παιδιά και τότε είναι πολύ δύσκολο να τα διαχειριστείς. Στατιστικά πάντα, αυτοί που προχωρούν στην πρώτη ομάδα είναι εκείνα τα παιδιά που έχουν καλό χαρακτήρα και λιγότερο ταλέντο στο ποδόσφαιρο.

Οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες φταίνε που δεν προωθούνται τα ταλέντα. Θέλουν γρήγορα αποτελέσματα, βασίζονται σε ξένους κυρίως παίκτες και αναζητούν την άμεση επιτυχία».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα