Στο «κόκκινο» το Αμβούργο

Γιώργος Καραμάνος
Στο «κόκκινο» το Αμβούργο

bet365

Η Λεβερκούζεν πήρε βαθμό (1-1) στο Αμβούργο και βρέθηκε σε θέση Ευρώπης, αφήνοντας το για έβδομο εντός έδρας ματς χωρίς νίκη και κοντά στην επικίνδυνη ζώνη.

Με πολλές απουσίες (Σβάαμπ, Σαμ, Μπέντερ), αλλά με καινούργιο προπονητή τον πάγκο της ταξίδεψε στον γερμανικό Βορρά η Λεβερκούζεν. Ο Σάμι Χίπια (αν και δεν έχει ακόμα δίπλωμα προπονητικής) κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Ρόμπιν Ντουτ και τηρουμένων των αναλογιών τα πήγε αξιοπρεπέστατα στο ντεμπούτο του. Οχι πως οι Ασπιρίνες έπαιξαν τίποτα φοβερό. Ωστόσο, κατάφεραν να πάρουν βαθμό (1-1) στην έδρα του Αμβούργου και να επιστρέψουν στις θέσεις του Europa League.

Οι γηπεδούχοι πάντως ήταν κάπως καλύτεροι. Απλά ως συνήθως ήταν φλύαροι και δεν ήξεραν τι να κάνουν με τη μπάλα, την οποία πάντως μπορούσαν να την έχουν δική τους. Στο 40' όμως η μπάλα σταμάτησε στον αγκώνα του Κάστρο που βρισκόταν εντός της περιοχής του και ο Πέτριτς ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα, δίνοντας προβάδισμα στο Αμβούργο.

Η Λεβερκούζεν αντέδρασε. Πρώτα ο Τέσκε έσωσε πάνω στη γραμμή πριν πανηγυρίσει ο Κίσλινγκ και στο 55' ο Σέρλε με κεφαλιά ήταν πιο αποφασιστικός, κάνοντας το τελικό 1-1΄. Από εκεί και έπειτα οι γηπεδούχοι πίεσαν χωρίς όμως κάποια καλή φάση και έτσι παρέμειναν χωρίς νίκη στο γήπεδο τους για έβδομο ματς και κατά συνέπεια στο +2 από τα μπαράζ παραμονής και στο +4 από τον άμεσο υποβιβασμό.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα