Χαριστική... κανονιά στην Σίτι! (vids)

Χαριστική... κανονιά στην Σίτι! (vids)

Χαριστική... κανονιά στην Σίτι! (vids)

bet365

Η Αρσεναλ δέχθηκε 8 γκολ στην αρχή της σεζόν από την Γιουνάιτεντ, όμως με τη νίκη κόντρα στην Σίτι (1-0) την έστειλε στο +8 και της χάρισε τον τίτλο!

Οι Κόκκινοι Διάβολοι είχαν φερθεί με τον χειρότερο τρόπο στην Αρσεναλ στις πρώτες αγωνιστικές και της είχαν βάλει 8 γκολ, όμως η παρέα του Αρσέν Βενγκέρ, όχι μόνο δεν έδειξε διάθεση για εκδίκηση, αλλά έκανε και το καλύτερο δώρο. Οι Κανονιέρηδες ήταν κλάσεις ανώτεροι από την Μάντσεστερ Σίτι στον αγώνα του «Emirates», είχαν τρία δοκάρια και παρότι χρειάστηκαν το 87' και ένα τρομερό σουτ του Αρτέτα έξω από την περιοχή για να σκοράρουν, πήραν πανάξια νίκη (1-0) και έδειξαν ότι δεν πρόκειται να αφήσουν την 3η θέση. Δύο μαρκαρίσματα για κόκκινη έκανε στο πρώτο μέρος ο Μπαλοτέλι, που τελικά αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 90'...

Ο Μαντσίνι ήταν αναγκασμένος να παρατάξει την Σίτι χωρίς τον Νταβίδ Σίλβα που έμεινε εκτός αποστολής με πρόβλημα στο γόνατο, όμως όπως εξελίχθηκε το ματς αυτό δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα. Στο 17' ο Γιάγια Τουρέ αποχώρησε με τραυματισμό και μπήκε ο Νταβίδ Πιζάρο, ενώ ο Νασρί, που πήρε φανέλα βασικού, δεν έκανε τίποτα στην αναμέτρηση κόντρα στην πρώην ομάδα του. Μέσα σε όλα ο Μάριο Μπαλοτέλι ακουγόταν στο αγώνα μόνο για τα δολοφονικά μαρκαρίσματα (σε Σονγκ και Σανιά) και όχι για τις ενέργειές του στην επίθεση. Ο Ιταλός είδε μόλις μία κίτρινη στο πρώτο μέρος.

Η Αρσεναλ είχε το πρώτο δοκάρι στο 18' όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Φαν Πέρσι πήρε την κεφαλιά και η μπάλα πήγαινε στα δίχτυα, όμως ο Βερμάελεν ήταν πάνω στην γραμμή και την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι! Στη συνέχεια ο Ολλανδός έκανε δεύτερη κεφαλιά όμως έστειλε τη μπάλα άουτ! Στο 26' ο Super Mario στην καλύτερη φάση της Σίτι δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά. Ο RVP είχε καταφέρει να σκοράρει κόντρα σε 16 από τις 19 ομάδες της Premier League, όμως η τύχη δεν ήθελε να τις κάνει 17.

Στην επανάληψη ο Φαν Πέρσι είχε νέο δοκάρι στο 62' με κεφαλιά μετά από σέντρα του Σονγκ και έφτασε τα 7 στη σχετική λίστα, όντας πίσω μόνο από τον Λουίς Σουάρες της Λίβερπουλ (8). Οι Κανονιέρηδες ήταν εύκολα η καλύτερη ομάδα και όσο το ματς πλησίαζε στο τέλος τόσο περισσότερο πίεζαν για το γκολ. Στο 76' ήρθε νέο δοκάρι, με τον Γουόλκοτ να χάνει το άχαστο και στη συνέχεια της φάσης ο Μπεναγιούν δεν κατάφερε να σκοράρει.

Τη λύση για το σύνολο του Βενγκέρ έδωσε με εξαιρετικό μακρινό σουτ ο Μίκελ Αρτέτα στο 87', με τον Βάσκο να υποχρεώνει την Σίτι να μαζέψει για 5η σερί φορά τη μπάλα από τα δίχτυα της μετά από σουτ εκτός περιοχής! Στο 90' είδε δεύτερη κίτρινη ο Μπαλοτέλι, με τους Πολίτες να φτάνουν τις 7 κόκκινες φέτος, μία λιγότερη από την ΚΠΡ (8), ενώ ο Ιταλός έφτασε τις 4 στη θητεία του στο Μάντσεστερ..

Οι συνθέσεις

Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Σέζνι, Σανιά, Βερμάελεν, Κοσιελνί, Γκιμπς (56' Αντρέ Σάντος), Σονγκ, Αρτέτα, Γουόλκοτ (84' Τσάμπερλεϊν), Ροζίτσκι, Μπεναγιούν (78' Ράμσεϊ), Φαν Πέρσι.

Μάντσεστερ Σίτι (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαρτ, Κομπανί, Ζαμπαλέτα, Λέσκοτ, Κλισί, Μίλνερ, Μπάρι, Νασρί (77' Κολάροφ), Γιάγια Τουρέ (17' Πιζάρο), Αγουέρο (82' Τέβες), Μπαλοτέλι.

Διαιτητής: Μάρτιν Ατκινσον


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα