Δοκιμάζονται τα φαβορί

Δοκιμάζονται τα φαβορί

Θοδωρής Βασίλης
Δοκιμάζονται τα φαβορί

bet365

Πρώτα παιχνίδια της ημιτελικής φάσης του Γιουρόπα Λιγκ με ξεκάθαρα φαβορί. Η Τσέλσι ταξιδεύει στην Ελβετία για να αντιμετωπίσιε την αήττητη εντός έδρας Βασιλεία, ενώ η Μπενφίκα δοκιμάζεται στο καυτό «Σουκρού Σαράτσογλου».

ΒΑΣΙΛΕΙΑ-ΤΣΕΛΣΙ

Η Τσέλσι ταξιδεύει στην Ελβετία για να αντιμετωπίσει την φετινή έκπληξη του Γιουρόπα Λιγκ Βασιλεία.

Οι Ελβετοί θέλουν να γράψουν ιστορία και μετά τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ θέλουν να πάρουν το σκαλπ άλλης μίας μεγάλης αγγλικής ομάδας. Η ομάδα του Μουράτ Γιακίν είναι αήττητη στο γήπεδό τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην συγκεκριμένη διοργάνωση και υπό το βλέμμα του Ρότζερ Φέντερερ θα προσπαθήσει να το διατηρήσει και σήμερα.

Η Τσέλσι από την πλευρά της προσπαθεί να κλείσει την χρονιά κατακτώντας το Γιουρόπα Λιγκ αλλά και την τρίτη θέσησ το πρωτάθλημα για να μπει απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο πρωτάθλημα προέρχεται από την ισοπαλία στο Άνφιλντ και είναι στην 4η θέση ένα βαθμό πίσω από την Άρσεναλ η οποία όμως έχει ένα ματς περισσότερο.

Το ευχάριστο για τον Ράφα Μπενίτεθ είναι η επιστροφή των Κέιχιλ, Κόουλ, ενώ και ο Όσκαρ ξεπέρασε τα όποια προβλήματα αντιμετώπιζε.

Πιθανές συνθέσεις:

Βασιλεία (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Στέινχοφερ, Ντέγκεν, Σαρ, Ντράγκοβιτς, Σάλαχ, Καμπράλ, Φ. Φράι, Ντιέ, Στόκερ, Στρέλερ

Τσέλσι (Ράφα Μπενίτεθ): Τσεχ, Αθπλικουέτα, Τέρι, Κέιχιλ, Μπέρτραντ, Μόζες, Λάμπαρντ, Ραμίρες, Όσκαρ, Μάτα, Τόρες

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΜΠΕΝΦΙΚΑ

Το σημαντικότερο ματς της σύγχρονης ιστορίας της δίνει η Φενερμπαχτσέ το βράδυ της Πέμπτης απέναντι στην Μπενφίκα. Τα «καναρίνια» έγραψαν ιστορία αφού πέρασαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης και είναι δύο αγώνες μακριά από το να φτάσουν σε τελικό και να γίνουν η δεύτερη τουρκική ομάδα που πετυχαίνει κάτι τέτοιο μετά την Γαλατά του Χάτζι και του Σουκούρ.

Εισιτήριο ούτε για δείγμα και το «Σουκρού Σαράτσογλου» θα βγάζει φωτιές και το ευχάριστο για τον Κοτσαμάν είναι ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, αφού επιστρέφει και ο Μούσα Σο από τιμωρία και θα ηγηθεί της επίθεσης.

Από την πλευρά της η Μπενφίκα ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη με στόχο να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα για την ρεβάνς στη Λισαβόνα. Στον προηγούμενο γύρο δεν είχαν κανένα πρόβλημα απέναντι στη Νιούκαστλ.

Στο πρωτάθλημα τα πράγματα πάνε καλά για τους «αετούς», αφού έχουν διαφορά τεσσάρων βαθμών από την δεύτερη Πόρτο και μόνο αν αυτοκτονήσουν θα χάσουν τον τίτλο.

Εκτός αποστoλής έμεινε ο Λουϊζάο, αλλά ο Ζόρζε Ζέσους θα παρατάξει όλα τα άλλα μεγάλα αστέρια όπως τους Καρντόζο, Γκαϊτάν, Γκαράι, και Μάτιτς.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που οι δύο ομάδες τα λένε στην Ευρώπη αφού είχαν συναντηθεί την σεζόν 1975/76 για το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Στο πρώτο ματς οι Πορτογάλοι είχαν συντρίψει την Φενέρ με 7-0 και στη ρεβάνς οι Τούρκοι είχαν νικήσει με 1-0.

Πιθανές συνθέσεις:

Φενερμπαχτσέ (Αϊκούτ Κοτσαμάν): Ντεμιρέλ - Γκοκχάν, Γιόμπο, Έγκεμεν, Τσίγκλερ, Κούιτ, Μεϊρέλες, Τοπάλ, Μπαρόνι, Σο, Ουεμπό

Μπενφίκα (Ζόρζε Ζέσους): Αρτούρ, Περέιρα, Ζαρντέλ, Γκαράι, Μελγκαρέχο, Αντρέ, Σάλβιο, Μάτιτς, Τζον , Γκαϊτάν, Καρντόζο

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα