Της πήρε το σκαλπ! (vid)

Gazzetta team
Της πήρε το σκαλπ! (vid)

bet365

Η εκπληκτική παράσταση «total football» της Μπάγερν και η ανυπαρξία της Μπάρτσα έστειλαν (4-0) από τώρα τους Βαυαρούς τελικό. Διαιτητικό δώρο τα δύο γκολ.

Προημιτελικά 2009. Πρώτο ματς στο «Καμπ Νόου» και η «τεσσάρα» πήγε σύννεφο. Οι Βαυαροί δεν το είχαν ξεχάσει. «Ακόμα μας πληγώνει», είχε δηλώσει πριν την τωρινή αναμέτρηση ο Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε που πρόσθεσε ότι πρόσμεναν τούτο το ματς για να μετρήσουν ξανά τις δυνάμεις τους και να δουν κατά πόσο έχει κλείσει εκείνη η ψαλίδα. Το συμπέρασμα τους (μας) ξάφνιασε όλους. Η ψαλίδα δεν έκλεισε ούτε πιθαμή. Παρέμεινε ακριβώς στο ίδιο άνοιγμα. Με τη διαφορά όμως ότι πλέον θα είναι η Μπαρτσελόνα εκείνη που θα πρέπει να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε από την αντίπαλο της.

Για να μην κυκλοφορείς ανασφάλιστος, ασφάλισε το αυτοκίνητό σου τώρα στην Anytime!


Ναι, η Μπάγερν επιβεβαίωσε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο αυτό που γραφόταν, συζητιόταν στον ποδοσφαιρικό κόσμο εδώ και περίπου ένα μήνα: πως παίζει ό,τι πιο δυνατό εμφανίζεται στο χορτάρι. «Τεσσάρα» και ίσως να ήταν και λίγα. Το 4-0 ήταν η απόλυτη σφαλιάρα συνείδησης προς αυτή τη Μπάρτσα πως την θέση της στην κορυφή την έχει απολέσει για τα καλά, κάτι που άλλωστε το... μυριζόμασταν, βλέποντας την κόντρα σε Μίλαν και Παρί.

Η ομάδα του Γιουπ Χάινκες έπαιξε το πιο μοντέρνο «total football» και δικαιολόγησε στο έπακρο τις δηλώσεις του ίδιου του Γερμανού κόουτς πριν από το ματς πως: «αυτή η Μπάγερν παίζει το πιο ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου!». Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πόσο τέλεια κλείδωσαν τους Μπλαουγκράνα ήταν ότι το πρώτο σουτ εντός εστίας τους σημειώθηκε στο 69' και ήταν ένα αδύναμο πλασέ του Μπαρτρά. Είναι για να το διαβάζεις και να μην το πιστεύεις: Το πρώτο της Μπάρτσα στο 69'!

Γενικότερα πάντως το ματς είχε και έναν αρνητικό πρωταγωνιστή και αυτός ήταν ο Βίκτορ Κασάι. Ο Ούγγρος διαιτητής έκανε αρκετά λάθη και ειδικά τρία κραυγαλέα. Το ένα εις βάρος της Μπάγερν και τα δύο εις βάρος της Μπάρτσα...

Το τι θα συνέβαινε πάντως στο αγωνιστικό κομμάτι φάνηκε με το καλημέρα. Μόλις στο 2' ο Ρόμπεν υποδέχτηκε το τακουνάκι του Μαρτίνεθ, αλλά επέλεξε να σουτάρει και νικήθηκε από τον Βαλδές, ενώ μόνοι τους περίμεναν Γκόμες και Ριμπερί. Στο 15 ο Κασάι δεν καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Πικέ μετά από σουτ του Λαμ. 10 λεπτά αργότερα άνοιξε ο λογαριασμός. Ο Ρόμπεν έκανε τη γλυκιά σέντρα, ο Ντάντε την πρώτη κεφαλιά (ίσως κάνει φάουλ στον Αλβες) και ο Μίλερ με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0, έχοντας σκοράρει κόντρα σε κάθε φετινό αντίπαλο της ομάδας του στη διοργάνωση.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν και μετά το γκολ να ελέγχουν απόλυτα το παιχνίδι. Στο κέντρο Σβαϊνστάιγκερ και Χάβι Μαρτίνεθ... δάγκωναν και έδιναν βοήθειες στην άμυνα, με αποτέλεσμα οι Καταλανοί να μην μπορούν να βγάλουν κανέναν συνδυασμό (αυτά τα δικά τους 1-2 που καταλήγουν σε... μπούκες). Επίσης ήταν τέτοια η προσήλωση όλων στο σύστημα που ακόμα και ο συνήθης τεμπέλης αμυντικά Ρόμπεν, δεν άφησε τον Ζορντί Αλμπα να του ξεφύγει με το γνωστό overlap των ακραίων μπακ της Μπάρτσα.

Στην επανάληψη οι Γερμανοί μπήκαν με αίσθηση ανωτερότητας και τη δύναμη της παράδοσης που όριζε ότι όποτε προηγήθηκαν 1-0 στο ημίχρονο στο Τσάμπιονς Λιγκ, δεν ηττήθηκαν ποτέ (21 νίκες, 2 ισοπαλίες). Συναίσθημα και στατιστική δεν άργησαν να βρουν δικαίωση. Στο 49' και μετά από κόρνερ του Ρόμπεν, ο Βαλδές έκανε λάθος έξοδο, ο Μίλερ πήρε τη κεφαλιά και ο Γκόμες σε κενό τέρμα δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0, ενώ ήταν οφσάιντ (αν και η φάση είναι οριακή, είναι μπροστά). Στο 55' ο Ριμπερί λίγο έλειψε να κάνει το 3-0 που έμοιαζε να είναι θέμα χρόνου, καθώς στην κόντρα οι Γερμανοί ήταν φωτιά, με τους αντιπάλους τους να μην ξέρουν τι να κάνουν με το τόπι και τον ηγέτη τους Μέσι εκτός τόπου και χρόνου.

Στο 73' ο επληκτικός Ρόμπεν έκανε τρομερή ενέργεια και με πλασέ στην γωνία του Βαλδές... τρίτωσε το καλό για τη Μπάγερν. Βέβαια το γκολ δεν θα έπρεπε να μετρήσει, μιας και στη φάση ο Μίλερ έχει πετάξει κάτω τον Αλμπα, με το καθαρό φάουλ να μη δίνεται. Στο 82' έγινε και το καρέ, με τον Μίλερ να κλείνει ιδανικά μία αξιοζήλευτη προσωπική παράσταση. Σε γύρισμα του Αλάμπα από αριστερά, ο Γερμανός επιθετικός σκόραρε ξανά (2 γκολ, 1 ασίστ), απέναντι σε μία άμυνα σε πλήρη κατάρρευση!

Το τέταρτο αυτό τεμάχιο κατέστησε τη ρεβάνς τυπική υπόθεση. Οχι πως η Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να παίξει το ρόλο του πληγωμένου θηρίου και να επιτεθεί λυσσαλέα, αλλά είναι που αυτή η Μπάγερν δεν υπάρχει περίπτωση να απολέσει τέτοιο πλεονέκτημα. Οι Βαυαροί λοιπόν βρίσκονται ήδη στον τελικό και απομένει η τυπική διαβεβαίωση στο «Καμπ Νόου». Εκεί όπου όπως όλα δείχνουν θα τερματιστεί ένας υπέροχος κύκλος ζωής μίας ομάδας που πρωταγωνίστησε απόλυτα για μία εξαετία. Η Μπάρτσα φάνηκε με σκληρό τρόπο πως χρειάζεται ανασυγκρότηση και πάνω απ' όλα αμυντικούς. Ολα αυτά φυσικά δεν απασχολούν τη Μπάγερν και τον Χάινκες που θέλει να παραδώσει τη σκυτάλη και να φύγει αγκαλιά με τη μεγάλη κούπα. Και εάν παίξει τόσο τέλεια μέχρι το τέλος, δεν σταματιέται από κανέναν.

* Σε όλη την ιστορία του Πρωταθλητριάν-Τσάμπιονς Λιγκ από το 1955 μέχρι σήμερα, ποτέ δεν γύρισε νοκ άουτ φάση με το το πρώτο ματς στο 4-0!

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα