«Να επιστρέψουμε στη δεύτερη θέση»

Απόστολος Παγώνης
«Να επιστρέψουμε στη δεύτερη θέση»

bet365

Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ με δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι μίλησε για τον ΠΑΟΚ και τα σκαμπανεβάσματα που έχει η ομάδα στην απόδοσή της. Ο Κροάτης αναφέρθηκε στο ματς με την ΑΕΚ, αλλά και σ’ αυτό με την Κέρκυρα.

Ο αμυντικός του Δικεφάλου με δηλώσεις του στη κάμερα της Nova αρχικά αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα εντυπώσεις που έχει αποκομίσει μέσα στην ομάδα.
«Έχω αποκομίσει θετικές εντυπώσεις, σχεδόν για τα πάντα επειδή βλέπω πως η ομάδα πορεύεται σε θετική κατεύθυνση. Είναι κάτι που μου λέει και κόσμος στην πόλη πως ο ΠΑΟΚ αλλάζει. Πρόκειται για μια κατάσταση τελείως διαφορετική με ότι συνέβαινε πριν και μ' αρέσει πολύ που είμαι μέλος αυτού του σχεδίου που έχει μεγαλύτερες προοπτικές για ευρωπαϊκούς αγώνες, για συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από του χρόνου».

- Αναφορικά με όσα είχες πληροφορηθεί στην ομάδα πριν έρθεις σ' αυτήν κι αυτά τα οποία περίμενες να βρεις στον ΠΑΟΚ, υπάρχει διαφορά, υπάρχει απόσταση μ' αυτά που τελικά συνάντησες; Το ίδιο ερώτημα ισχύει και για το ελληνικό πρωτάθλημα.
«Πριν έρθω μίλησα με ποδοσφαιριστές που είχαν αγωνιστεί εδώ και ήξερα τι να περιμένω. Είχα παρακολουθήσει και αγώνες ελληνικών ομάδων στο Europa League, μάλιστα είχα αγωνιστεί απέναντι σε ελληνικές ομάδες, οπότε ξέρω τι βλέπω και μπορώ να πω πως αυτό ακριβώς περίμενα. Απλά θέλω να πω πως για την ομάδα μου, επιμένω πως βρίσκεται σε καλό δρόμο για κάτι καλό. Ήμασταν δεύτεροι στη βαθμολογία κι εκεί θέλουμε να επιστρέψουμε επειδή είναι πολύ σημαντικό γι' αυτήν την ομάδα να συμμετάσχει στο Europa League ή στο Champions League της επόμενης σεζόν».

- Σε σύντομο χρονικό διάστημα έδειξες υψηλό βαθμό προσαρμογής. Αυτό είχε να κάνει με σένα, την ομάδα, ένας συνδυασμός και των δυο ή μήπως κάτι άλλο;
«Νομίζω πως είναι ο συνδυασμός και των δυο. Είμαι 'ανοικτός' τύπος, προσαρμόζομαι εύκολα και γρήγορα όπου κι αν αγωνιστώ ή ότι κι αν μου ζητήσουν. Συνεπώς με τους νέους ποδοσφαιριστές και σε μια καλή ομάδα, με καλούς χαρακτήρες και προσωπικότητες δεν ήταν δύσκολο».

- Μόνον εσύ γνωρίζεις και μπορείς να πεις αν ήδη αποδίδεις στο απόλυτο των δυνατοτήτων σου ή αν υπάρχουν περαιτέρω περιθώρια βελτίωσης...
«Ξέρω πως μπορώ ν' αγωνιστώ καλύτερα επειδή αισθάνομαι πως υπάρχουν περιθώρια για να δώσω κι άλλα σ' αυτήν την ομάδα κι ελπίζω όλα να εξελιχθούν ομαλά, δίχως τραυματισμούς μέχρι το τέλος της σεζόν και να αποδείξω στην πράξη τους ισχυρισμούς μου».

- Έχεις δει αρκετούς αντιπάλους της ομάδας σου στο ελληνικό πρωτάθλημα, τι πιστεύεις πως μπορεί να πετύχει ο ΠΑΟΚ φέτος;
«Νομίζω πως είμαστε μακριά από την πρώτη θέση, ο Ολυμπιακός έχει απομακρυνθεί σημαντικά αλλά νομίζω πως μας αξίζει η δεύτερη θέση και πρέπει να επιστρέψουμε σ' αυτήν και να τη διατηρήσουμε μέχρι τέλους γιατί έχουμε καλή ομάδα. Αν δεν τα καταφέρουμε θ' απογοητευτώ πάρα πολύ επειδή περιμένω και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε. Διαθέτουμε νέους ποδοσφαιριστές αλλά κι έμπειρους και νομίζω πως αυτός ο συνδυασμός μπορεί να μας φέρει και να μας διατηρήσει εκεί που θέλουμε».

- Ο αγώνας του περασμένου Σαββάτου κόντρα στην ΑΕΚ τι αίσθηση σου αφήσει;
«Δεν ξέρω... νομίζω πως ο καιρός τους βοήθησε σημαντικά, επειδή είμαστε καλύτερη ομάδα και μόνον ποδόσφαιρο δεν ήταν αυτό που παίχτηκε, μάλλον κάποιο άλλο σπορ, δεν ξέρω. Μακάρι να μην έβρεχε καθόλου και νομίζω πως θα παίρναμε τους τρεις βαθμούς αλλά με όλα όσα έγιναν ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι, ήταν δύσκολο να παίξεις μπάλα. Επίσης ήταν δύσκολο να δημιουργήσεις ευκαιρίες. Το μόνο που μπορούσες να κάνεις ήταν σέντρες ή κάτι παρεμφερές. Εντάξει, μπορεί και σ' αυτό να είμαστε καλοί αλλά το παιχνίδι μας είναι με την μπάλα κάτω, να παίζουμε ποδόσφαιρο. Ηταν δύσκολο αλλά ακόμη κι έτσι, ένας βαθμός σ' εκτός έδρας αγώνα είναι... οκ».

- Το Σάββατο ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Κέρκυρα, τη μια από τις δυο διαδοχικές, αγωνιστικές υποχρεώσεις στις οποίες θ' αγωνιστεί εντός έδρας με αντιπάλους ομάδες που έχουν σημαντική βαθμολογική διαφορά από αυτόν. Ποια είναι τα στοιχεία που πρέπει να έχετε για να πάρετε αυτό που θέλετε;
«Νομίζω πως πρέπει να παίξουμε όπως τα πρώτα σαράντα πέντε λεπτά με τον Άρη και άλλα σαράντα πέντε όπως με τον ΟΦΗ. Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε καλά. Έχουμε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας και πρέπει να τα εξαφανίσουμε. Αν μείνουμε συγκεντρωμένοι και παίξουμε όπως είπα θα κερδίσουμε εκατό τοις εκατό».

- Κρίνοντας από το διάστημα που βρίσκεσαι στην ομάδα, φαντάζεσαι τον εαυτό σου ως μέλος αυτής και μετά το πέρας του δανεισμού σου από την Ντιναμό Μόσχας; Θα το χαρακτήριζες απλή σκέψη ή επιθυμία;
«Ναι, έχω μπροστά μου λίγους μήνες μέχρι την ολοκλήρωση του δανεισμού μου και μετά θα συζητήσουμε. Αλλά δε βλέπω γιατί όχι, είμαι ικανοποιημένος»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα