Από τα Πηγάδια στη Θεσσαλονίκη!

Μαριάννα Αξιοπούλου
Από τα Πηγάδια στη Θεσσαλονίκη!

bet365

Το ματς στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα σε Αρη-Παναθηναϊκό (19:30, NS1) είναι το πιο ενδιαφέρον της σημερινής ημέρας για την 22η αγωνιστική. Νωρίτερα ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στη Ξάνθη (17:15, NS1).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
Μπορεί να μην έχει τον χαρακτήρα του ντέρμπι, ούτε τις προοπτικές για να καθηλώσει τον κόσμο, όμως το βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο στο συγκεκριμένο παιχνίδι, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό για τα πλέι οφ. Αμφότερες οι ομάδες προέρχονται από έναι ισχυρό σοκ! Ο Ατρόμητος επειδή έχυσε την καρδάρα με το γάλα απ’ το Καραϊσκάκη, παραχωρώντας εντός έδρας ισοπαλία στη Βέροια, ενώ ο Λεβαδειακός έχασε με το βαρύ 3-0 στην Κομοτηνή από τον Πανθρακικό. Η ομάδα της Λιβαδειάς δείχνει να κάνει κοιλιά στην απόδοσή της, αφού έχει μια νίκη στα τελευταία πέντε ματς, γεγονός που την έριξε από την πέμπτη θέση. Ο Ατρόμητος, απ’ τη πλευρά του, έχει τον εντυπωσιακό αριθμό των… εφτά (!!) ισοπαλιών σε δέκα εκτός έδρας ματς, περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα. Η ισοπαλία φαντάζει πιθανή και λόγω προϊστορίας, αφού τα τελευταία τέσσερα ματς ανεξαρτήτου έδρας έχουν έρθει «Χ», ενώ στη Λιβαδειά η παράδοση είναι 4-5-0 υπέρ των γηπεδούχων. Κεντρικό πρόσωπο του αγώνα είναι σαφώς ο Στέφανο Ναπολεόνι που επιστρέφει ως αντίπαλος στη Λιβαδειά.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς
ΩΡΑ ΚΑΛΠΗΣ: 17/2, 15:00 (NS1)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Πανιώνιος-Λεβαδειακός 2-1, Λεβαδειακός-ΠΑΣ 1-1, Πανθρακικός-Λεβαδειακός 3-0. / Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 1-2, Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-3, Ατρόμητος-Βέροια 0-0.
EXIT POLL: 1: 2,71 Χ: 3,00 2: 3,06
ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ: Χοσέμι (τιμωρ) – Σκόνδρας (τιμωρ.)
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ: Γιάχος, Φαντόπουλος, Κούλα Χασάν
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: «Το ματς με τον Λεβαδειακό δεν είναι όπως τα άλλα παιχνίδια. Πέρασα τέσσερα ωραία χρόνια και έκανα πολλούς φίλους. Τώρα όμως είμαι στον Ατρόμητο. Είμαι επαγγελματίας και σκέφτομαι τη φανέλα που φοράω τώρα και θέλω να τα δώσω όλα για να κατακτήσουμε τη νίκη. Το ίδιο έκανα και όταν έπαιζα στον Λεβαδειακό. Πραγματικά δεν ξέρω πώς θα με υποδεχθεί ο κόσμος. Πιστεύω ότι όσο ήμουν στον Λεβαδειακό, πάντοτε προσπαθούσα και τα έδινα όλα. Ελπίζω πάντως να θυμούνται τα τέσσερα χρόνια προσφοράς μου. Ωστόσο, ξέρω ότι πολλές φορές ο κόσμος αλλάζει γνώμη για έναν παίκτη όταν πηγαίνει να αγωνιστεί σε άλλη ομάδα». Στέφανο Ναπολεόνι (Ατρόμητος)

SKODA ΞΑΝΘΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Τα δεδομένα για το παιχνίδι είναι πολλά! Ξεκινώντας από τη γηπεδούχο Ξάνθη, είναι η εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Τρεις συνεχόμενες νίκης, χωρίς να δεχτεί γκολ και μάλιστα οι δύο εκ των οποίων σε Τούμπα και ΟΑΚΑ κόντρα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό αντίστοιχα. Οι γηπεδούχοι έχουν βρεθεί μέσα σε ένα μήνα δύο βαθμούς μακριά από την πεντάδα, από εκεί που κινδύνευαν να μπλέξουν σε σενάρια υποβιβασμού και θέλουν να εξαντλήσουν τις πιθανότητές τους να μπουν στα πλέι οφ. Κόντρα στον Ολυμπιακό έχουν να θυμούνται το περυσινό παιχνίδι που κέρδισαν 1-0 με γκολ του Βλαχοδήμου, ο οποίος ακολούθως πήρε και μεταγραφή στους ερυθρόλευκους. Οι πρωταθλητές έχουν να διαχειριστούν την κούραση από τα συνεχή εκτός έδρας παιχνίδια και πιθανόν να έχουν και πάλι αλλαγές στην ενδεκάδα, ώστε να περάσουν από μια ακόμα δύσκολη έδρα. Αξιοσημείωτο για τον Ολυμπιακό είναι πως στα τέσσερα τελευταία εκτός έδρας ματς έχουν πάρει τη νίκη από το 80’ και μετά. Στη Νέα Σμύρνη σκόραρε ο Τζιμπούρ στο 83’, στη Λιβαδειά ο Τζιμπούρ στις καθυστερήσεις, στην Κομοτηνή ο Κοντρέρας στο 86’ και στην Τρίπολη ο Μήτρογλου λίγο πριν την εκπνοή του αγώνα.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: Πηγάδια
ΩΡΑ ΚΑΛΠΗΣ: 17/2, 17:15 (NS1)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ΠΑΟΚ-Ξάνθη 0-1, Ξάνθη-Πλατανιάς 2-0, Παναθηναϊκός-Ξάνθη 0-1. / Πανθρακικός-Ολυμπιακός 0-1, Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-3, Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-1.
EXIT POLL: 1: 5,50 Χ: 3,65 2: 1,80
ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ: Κομεσίδης (τιμωρ.), Ντιέ (τιμωρ.) -
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ: Παππάς, Γρεβένης, Γεωργαράκος
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: «Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ καλή ομάδα, η καλύτερη στην Ελλάδα. Τον σεβόμαστε, αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε να πάρουμε τη νίκη, όπως καταφέραμε να κάνουμε στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Αρκεί να είμαστε συγκεντρωμένοι, όπως σε εκείνα τα δύο παιχνίδια. Προσωπικά, σε αυτό το παιχνίδι δεν θα αγωνιστώ, λόγω τιμωρίας, όμως, πιστεύω στη νίκη. Πιστεύω στην ομάδα μου και στην αξία των συμπαικτών μου». Σερζ Ντιέ

«Η Ξάνθη είναι μία πολύ καλή ομάδα. Έχει πολύ καλή θέση στη βαθμολογία. Έχει πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας. Όντως, έχει πάρει πολύ καλά αποτελέσματα. Θα γίνει ένα ματς σε έναν ωραίο αγωνιστικό χώρο. Ο αντίπαλος έχει επικίνδυνους παίκτες στην επίθεση, όπως ο Μαρίν ή ο Σμιθ, αλλά και στα άκρα. Πιστεύω πως θα γίνει ένα ωραίο παιχνίδι». Μίτσελ

ΒΕΡΟΙΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Ο νόμος του γηπεδούχου δείχνει να ισχύει στην παράδοση. Θα ισχύσει και στην πραγματικότητα; Βέροια και Αστέρας Τρίπολης έχουν μια σύντομη προϊστορία πέντε αγώνων, τα τρία εκ των οποίων για την Α’ Εθνική. Ουδέποτε έχει κατορθώσει να κερδίσει φιλοξενούμενος, ούτε καν γκολ δεν έχει πετύχει, ενώ από τις πέντε αναμετρήσεις μόνο μια φορά δεν κέρδισε ο γηπεδούχους. Η Βέροια, που στην προκειμένη υποδέχεται τον Αστέρα, πήρε ανάσα με τη νίκη επί του Πανθρακικού και την ισοπαλία στο Περιστέρι, αλλά παραμένει η πρώτη… επιλαχούσα να βάλει από κάτω ο Άρης για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Στην έδρα της, όσο κι αν η παράδοση την ευνοεί, είναι από τις χειρότερες ομάδες στο πρωτάθλημα, με μόνη χειρότερη την Κέρκυρα. Ο Αστέρας, παρά την ήττα του από τον Ολυμπιακό, δεν αλλάζει τον στόχο του και κυνηγάει με τον ΠΑΟΚ για τη δεύτερη θέση, ενώ κυνηγιέται από τον Ατρόμητο για να του κλέψει την τρίτη. Παίζοντας στη Βέροια την Κυριακή θα γνωρίζει το αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ και ίσως έχει επιπλέον κίνητρο, αν ο δικέφαλος έχει στραβοπατήσει στο ΟΑΚΑ.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας
ΩΡΑ ΚΑΛΠΗΣ: 17/2, 17:15 (NS2)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ΠΑΣ Γιάννινα-Βέροια 2-0, Βέροια-Πανθρακικός 2-0, Ατρόμητος-Βέροια 0-0. / Πλατανιάς-Αστέρας Τρίπολης 0-3, Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 2-2, Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-1.
EXIT POLL: 1: 3,20 Χ: 3,10 2: 1,80
ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ: Ολαϊτάν (αμφιβ.) - Περόνε (τραυμ.), Ουσέρο (τραυμ.), Κουρμπέλης (τραυμ.), Σανκαρέ (τιμωρ.), Κοντοές (τιμωρ.).
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ: Ιωαννίδης, Τάτσης, Μερκενίδης
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: «Στη Βέροια με έφεραν το βιογραφικό μου και η όρεξη μου να παίξω ποδόσφαιρο. Πιστεύω στις ικανότητες μου και σε αυτές της ομάδας. Μπορούμε να σωθούμε. Είναι πολύ θετικά τα όσα γίνονται από την πλευρά της διοίκησης. Για αυτό άλλωστε, μας έφεραν εδώ, αλλά μας έχει βοηθήσει και πολύ ο προπονητής Δημήτρης Καλαϊτζίδης με τις γνώσεις του και τη φιλοσοφία του». Κάρλος Κόστλι (Βέροια)

ΑΡΗΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Αν το κίνητρο αρκούσε για να δίνει αποτελέσματα, τότε ο Άρης θα ήταν το ακλόνητο φαβορί. Μετά την ήττα και στα Χανιά, η ομάδα της Θεσσαλονίκης κοιτάζει κατάματα το φάσμα του υποβιβασμού. Έχει πέντε ματς χωρίς νίκη, οι ισοπαλίες δεν αρκούν για να την κρατήσουν κατηγορία και παρότι στα μεγάλα ματς δείχνει να ανασταίνεται, πάντα κάτι του λείπει για να πάρει τους τρεις βαθμούς. Απέναντι στον Παναθηναϊκού του λείπει και η παράδοση, αφού από το 2000 και μετά, ο Άρης έχει κερδίσει μόλις τρεις φορές το τριφύλλι, με πιο πρόσφατη την περυσινή. Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει την αλλοπρόσαλλη πορεία του. Μετά από τη νίκη στο Περιστέρι και την ισοπαλία στην Τρίπολη, έχασε από την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ, το οποίο είναι η αχίλλειος πτέρνα του τη φετινή σεζόν. Είναι ενδεικτικό ότι εντός έδρας έχει μόλις 12 βαθμούς, όσους έχει μαζέψει και η Βέροια, με μοναδική χειρότερη επίδοση τους οκτώ βαθμούς που έχει η Κέρκυρα. Εκτός έδρας, όμως, είναι μια άλλη ιστορία, καθώς οι πράσινοι είναι στη δεύτερη θέση της ειδικής βαθμολογίας, παρέα με τον ΠΑΟΚ κι έχοντας μαζέψει 16 βαθμούς.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: «Κλεάνθης Βικελίδης»
ΩΡΑ ΚΑΛΠΗΣ: 17/2, 19:30 (NS1)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Κέρκυρα-Άρης 2-2, Άρης-ΠΑΟΚ 2-2, Πλατανιάς-Άρης 2-0. / Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 1-2, Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 2-2, Παναθηναϊκός-Ξάνθη 0-1.
EXIT POLL: 1: 3,20 Χ: 3,17 2: 2,60
ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ: Γιαννιώτας (τιμωρ.), Βελλίδης (τραυμ.), - Κουΐνσι (τραυμ.), Φορναρόλι (τραυμ.), Φιγκερόα (τραυμ.), Βελάσκες (τραυμ.).
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ: Στυλιάρας, Κωσταράς, Δημητριάδης
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: «Σίγουρα είναι ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι, όπως είναι όλα τα τελευταία. Βέβαια, δεν έπρεπε να φτάσουμε εδώ, αλλά δυστυχώς φτάσαμε. Από εκεί και πέρα πρέπει να κερδίσουμε και έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε. Τα πολλά λόγια δεν νομίζω ότι βοηθούν σε κάτι άλλο. Απλά πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, να υπερβάλλουν οι ποδοσφαιριστές για να κερδίσουμε. «Κάθε παιχνίδι για εμάς, είναι το ματς της χρονιάς! Σημασία έχει να κερδίζεις. Εδώ που φτάσαμε, κάθε παιχνίδι για τον Άρη, είναι ματς της χρονιάς. Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να το επαναλαμβάνουμε, το αντιλαμβάνονται όλοι. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι το οποίο πρέπει να κερδίσουμε». Γιάννης Μιχαλήτσος

«Αυτό που ελπίζω είναι την Κυριακή στον αγώνα με τον Άρη να βρούμε και πάλι αυτά τα πατήματα, να ακολουθήσουμε ξανά αυτή την ανοδική πορεία που προανέφερα. Πάνω σε αυτό δουλέψαμε καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και αυτό ελπίζω να συμβεί. Ξέρουμε ότι πάμε σε μια δύσκολη έδρα, για να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα η οποία επίσης βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση και πρέπει να ξέρουμε να εκμεταλλευτούμε στο ψυχολογικό επίπεδο, όλα αυτά τα προβλήματα». Φάμπρι

ΟΦΗ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
Το κρητικό ντέρμπι και όλα τα κλισέ που μπορούν να το ακολουθούν. ΟΦΗ είναι το φαβορί! Έχει την εμπειρία και την… τεχνογνωσία να κερδίζει τέτοια παιχνίδια, όπως απέδειξε και στον πρώτο γύρο όπου επικράτησε του ενθουσιώδη Πλατανιά με 2-1 στα Χανιά. Η ομάδα του Ηρακλείου έχει τέσσερις συνεχόμενες εντός έδρας νίκες με τέρματα 8-1, παρουσιάζοντας αξιοσημείωτη σταθερότητα στο «Θ. Βαρδινογιάννης», κάτι που του έλειπε τα προηγούμενα χρόνια. Βαθμολογικά είναι μάλλον ασφαλής για το θέμα του υποβιβασμού, όμως μπορεί να ρίχνει κλεφτές ματιές προς τα πάνω και σίγουρα έχει κίνητρο να κερδίσει τον Πλατανιά. Οι νεοφώτιστοι από την πλευρά τους, έφαγαν για να διατηρήσουν το γούρι, παίζουν ξανά Δευτέρα που τους έφερε καλή τύχη την προηγούμενη αγωνιστική και επικράτησαν του Άρη και ψάχνουν βαθμούς μακριά από την έδρα τους, κάτι στο οποίο δεν είναι και τόσο καλοί. Μακριά από τα Χανιά έχουν μαζέψει μόλις πέντε βαθμούς, ενώ χειρότεροι στο συγκεκριμένο τομέα είναι μόνο ο Άρης και ο ΟΦΗ!!

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: «Θόδωρος Βαρδινογιάννης»
ΩΡΑ ΚΑΛΠΗΣ: 18/2, 19:30 (NS2)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ΑΕΚ-ΟΦΗ 2-1, ΟΦΗ-Κέρκυρα 2-0, ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 3-1. / Πλατανιάς-Αστέρας Τρίπολης 0-3, Ξάνθη-Πλατανιάς 2-0, Πλατανιάς-Άρης 2-0.
EXIT POLL: 1: 2,10 Χ: 3,36 2: 4,40
ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ: Χωρίς προβλήματα ο ΟΦΗ - Κανακούδης (τιμωρ.), Τετέ (τιμωρ.), Μπέλιτς (τραυμ.).
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ: Τσιτσώνης, Ακρίβος, Κοντιζάς
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: -

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα