«Είμαστε δεμένοι, έχουμε καλό κλίμα και προχωράμε»

Απόστολος Παγώνης
«Είμαστε δεμένοι, έχουμε καλό κλίμα και προχωράμε»

bet365

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ μίλησε στη κάμερα της Nova για το παιχνίδι του Σαββάτου, τους τραυματισμούς, τους νέους παίκτες στην ομάδα, αλλά και για «μικρούς».

Ο αρχηγός του Δικεφάλου με δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι αρχικά μίλησε για τους τραυματισμούς λέγοντας τα εξής:

«Δόξα Τω Θεώ προσωπικά είμαι μια χαρά, όπως κι η ομάδα και συνεχίζουμε, όσοι είμαστε ετοιμοπόλεμοι.
Εντάξει, είναι πράγματα που συμβαίνουν σε όλες τις ομάδες κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Έτσι συμβαίνει αυτήν την περίοδο και σ’ εμάς. Είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να το αποφύγει μια ομάδα, κάποιες φορές έχεις πολλούς τραυματισμούς, κάποιες λιγότερους. Το θέμα είναι ότι όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο, να λειτουργούμε όσο το δυνατόν πιο σωστά ούτως ώστε να υπάρχουν λιγότεροι τραυματισμοί, όλοι κάνουν το καλύτερο που μπορούν, ο καθένας στον τομέα του κι εμείς τη δουλειά μας».


- Η νίκη επί του ΟΦΗ ήταν ο επίλογος σ» ένα δύσκολο μήνα, ο οποίος άφησε τον ΠΑΟΚ λίγο πίσω χωρίς όμως να τον βγάλει εκτός στόχων. Η ομάδα είναι δεύτερη στη βαθμολογία, συνεχίζει στο Κύπελλο . Τι ήταν αυτό που δε λειτούργησε καλά και βρεθήκατε στο κατόπι της νίκης για κάτι περισσότερο από ένα μήνα;

«Θ’ απαντήσω γενικά κι όχι συγκεκριμένα για κάτι. Νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο συμβαίνει. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, τουλάχιστον η δικιά μου εμπειρία σ’ όλα αυτά τα χρόνια μου δείχνει ότι, υπάρχει κάποια περίοδος κατά την οποία η ομάδα δυσκολεύεται να κερδίσει κι έχει συνεχόμενα, άσχημα αποτελέσματα. Συνέβη αυτό το διάστημα σ’ εμάς, το ξεπεράσαμε με τη νίκη με τον ΟΦΗ και συνεχίζουμε».


Για τις μεταγραφές και τις επιστροφές παικτών, ο Σαλπιγγίδης τόνισε:

«Πάντα είμαστε όλοι αισιόδοξοι, προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό όσον αφορά την ομάδα και τη συνέχεια των παιχνιδιών. Έχουν έρθει κάποια παιδιά τα οποία είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές, πολύ καλοί χαρακτήρες, προσπαθούμε όλοι καθημερινά για το καλύτερο δυνατό και υπάρχει αρκετός δρόμος. Θέλουμε να διατηρήσουμε τη θέση μας, να είμαστε μέσα στο Κύπελλο, να καταφέρουμε να φτάσουμε μέχρι τον τελικό και φυσικά τη στιγμή που θα ξεκινήσουν τα πλέι οφ να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση».

- Είσαι εκ των αρχηγών στην ομάδα σε μια κρίσιμη χρονικά περίοδο, υπό την έννοια ότι υπάρχει μια νέα ιδιοκτησία η οποία καθημερινά πλέον αποδεικνύει και για το τι ήρθε και για το τι κάνει. Το βλέπεις αυτό μέσα στην ομάδα, το εισπράττεις;

«Κατά τη διάρκεια μιας ποδοσφαιρικής καριέρας κάθε αθλητής αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα, προκλήσεις, ευκαιρίες, άσχημες στιγμές και ανάλογα με το πώς κυλάνε τα πράγματα κάνει κάποιες επιλογές. Τώρα, όσον αφορά ότι εγώ εδώ είμαι ένας από τους αρχηγούς αυτό που θέλω να κάνω είναι να εμπνέω θετικά τους συμπαίκτες μου και να βοηθάω κι εγώ από την πλευρά μου όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται. Όσον αφορά τη διοίκηση τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Όλοι το γνωρίζουμε, οικονομικά η ομάδα δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα του παρελθόντος κι εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, να είμαστε σωστοί επαγγελματίες και φυσικά να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να το συνδυάζουμε με νίκες. Είμαστε δεμένοι, έχουμε καλό κλίμα και προχωράμε».


Ο Σαλπιγγίδης ρωτήθηκε και για νεαρούς παίκτες του ΠΑΟΚ όπως ο Πέλκας και ο Παπαδόπουλος:

«Είναι κάτι πολύ όμορφο να βλέπεις μικρά παιδιά ν» αγωνίζονται. Πλέον στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στη δικιά μας την ομάδα οι ευκαιρίες είναι περισσότερες για τα παιδιά κι εγώ προσωπικά, η γενιά μου αντιμετωπίσαμε μεγαλύτερες δυσκολίες γιατί δεν υπήρχαν τόσο πολλά παιδιά σε αριθμό να μπορούν να είναι σ« επαγγελματική ομάδα και πόσο μάλλον στην ομάδα του ΠΑΟΚ, από τη δικιά μου πλευρά το βλέπω πολύ θετικά, πολύ όμορφα και είναι ότι καλύτερο για μια ποδοσφαιρική ομάδα να έχει ποδοσφαιριστές από τα »σπλάχνα« της. Κάθε παιδί που αγωνίζεται κάθε Κυριακή, προέρχεται από τα »σπλάχνα« και είναι νεαρός, βλέποντας αυτήν την εικόνα εμένα προσωπικά με ικανοποιεί και φυσικά όλα τα παιδιά, όλοι οι έμπειροι προσπαθούμε να τα βοηθήσουμε όσο μπορούμε περισσότερο να βγάλουν αυτό που πραγματικά μπορούν γιατί είναι αξιόλογοι ποδοσφαιριστές όλοι».

- Αναφορικά με τον εκτός έδρας αγώνα του Σαββάτου κόντρα στην ΑΕΚ, τί πρέπει να δείξει ο ΠΑΟΚ, πώς πρέπει να παρουσιαστεί προκειμένου να πάρει αυτό που θέλει;

«Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τη φετινή χρονιά. Για ένα μεγάλο διάστημα ήταν χαμηλά στη βαθμολογία. Εχει συνεχόμενα επιτυχή αποτελέσματα. Δε θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην ΑΕΚ αλλά περισσότερο σ» εμάς. Και αυτό δεν έχει να κάνει με την ΑΕΚ σαν ομάδα αλλά γενικά αυτός είναι ο στόχος ο δικός μας: Να κοιτάμε όλα τα παιχνίδια πως θα γίνει να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι, έτοιμοι για να διεκδικήσουμε τους τρεις βαθμούς. Θεωρώ ότι ποιοτικά είμαστε καλύτεροι σαν ομάδα αλλά δεν κερδίζει τα παιχνίδια μόνον η ποιότητα. Χρειάζεται να καταθέσεις κι άλλα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο για να πάρεις τους τρεις βαθμούς. Ελπίζω κι εύχομαι ότι θα τα κάνουμε όλα στην πράξη σωστά και καλά, θα είμαστε σε καλή μέρα και θα φύγουμε με το τρίποντο».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα