Οι... εκπορθητές του «Καραϊσκάκης»! (vids)

Γιώργος Φραδελάκης
Οι... εκπορθητές του «Καραϊσκάκης»! (vids)

bet365

Ο Ατρόμητος έφυγε με ένα μεγάλο διπλό από το Φάληρο και το gazzetta.gr σας θυμίζει τις έξι ελληνικές ομάδες που κατάφεραν να «αλώσουν» το νέο «Γ. Καραϊσκάκης».

Το πρωτάθλημα στην... τσέπη έχει ήδη ο Ολυμπιακός, που βρίσκεται στο +13 από τη δεύτερη θέση, εκείνο ωστόσο που άπαντες ήθελαν στο μεγάλο Λιμάνι, ήταν να κατακτηθεί και αήττητο. Αυτό θα το πετύχαιναν για πρώτη φορά στην ιστορία τους οι «ερυθρόλευκοι», ενώ θα ήταν και μόλις η δεύτερη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά τον Παναθηναϊκό του Μπόμπεκ, τη σεζόν 1963-64.

Τα... σχέδια ωστόσο αναβάλλονται -τουλάχιστον- για την επόμενη σεζόν, αφού οι «ερυθρόλευκοι» υπέστησαν μία αναπάντεχη ήττα το απόγευμα της Κυριακής από τον Ατρόμητο των πολλών απουσιών. Το να χάνει βέβαια ο Ολυμπιακός στο «Καραϊσκάκης», από τη στιγμή που αυτό ανακαινίστηκε, ήτοι τη σεζόν 2004-05 σε ό,τι αφορά πάντα το πρωτάθλημα, μόνο σύνηθες δεν είναι. Συγκεκριμένα αυτή ήταν μόλις η όγδοη ήττα τους σε σύνολο 133 αγώνων της Σούπερ Λιγκ! Οι 130 εξ αυτών ήταν για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και ακόμα τρία στα πλέι οφ το 2010, όπου και κατετάγησαν στην 5η θέση. (Υυπάρχει ακόμα μία ήττα που ήταν όμως για το Κύπελλο από την ΑΕΚ με 1-0. Βέβαια το ματς έληξε με το ίδιο σκορ του πρώτου αγώνα και στην παράταση ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-1).

Οι «θύτες» πάντως είναι έξι και όχι οχτώ, αφού ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει καταφέρει να νικήσει τους Πειραιώτες μέσα στο νέο «Καραϊσκάκης» τρεις φορές, όντας και ο πρώτος που το έκανε τη σεζόν 2005-06, ενώ οι δύο επόμενες ήταν μέσα στην ίδια αγωνιστική περίοδο (2009-10)! Στη συνέχεια ακολούθησε ο Παναθηναϊκός τον Μάρτιο του 2007 με γκολ του Παπαδόπουλου στο φινάλε του αγώνα. Έπειτα ήταν η Λάρισα το 2009, που ανάγκασε τον Ολυμπιακό στη μοναδική του εντός έδρας ήττα στη σεζόν, με τους «βυσσινί» να βγαίνουν κι Ευρώπη εκείνη τη χρονιά. Οι άλλες δύο νίκες του ΠΑΟΚ ήρθαν την αμέσως επόμενη σεζόν, με τη δεύτερη να είναι στα πλέι οφ, ενώ την ίδια αγωνιστική περίοδο έγινε και το διπλό της ΑΕΚ, 18 ημέρες μάλιστα νωρίτερα από το πρώτο διπλό του Δικεφάλου του Βορρά.

Το έβδομο κατά σειρά ήρθε από την Κέρκυρα πέρυσι στην 28η αγωνιστική, καταφέρνοντας έτσι να σώσει τη χρονιά και να παραμείνει στην κατηγορία, για να ακολουθήσει το χθεσινό, όπου μέλος αυτής της... εκλεκτής λίστας έγινε και ο Ατρόμητος, που πάντως είναι και η ελληνική ομάδα η οποία έχει πετύχει τα περισσότερα τέρματα (3) στο συγκεκριμένο γήπεδο. Το gazzetta.gr σας θυμίζει τα γκολ των επτά αγώνων:

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-2 (16/10/05)

Μπορεί την πρώτη του σεζόν από τη στιγμή της ανακαίνισής του το «Καραϊσκάκης» να έμεινε αλώβητο, δεν έγινε όμως το ίδιο και την επόμενη χρονιά. Ο ΠΑΟΚ έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που νίκησε τους «ερυθρόλευκους» μέσα στο νέο «σπίτι» τους, σε κεκλεισμένων των θυρών ματς. Ο Γιάγια Τουρέ έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό, αλλά δύο γκολ του Παντελή Κωνσταντινίδη έδωσαν ένα μεγάλο διπλό στον Δικέφαλο του Βορρά.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-1 (4/3/07)

Ένα μεγάλο λάθος του Γιώργου Ανατολάκη στο 89ο λεπτό, επέτρεψε στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να του κλέψει την μπάλα, ακολούθησε η ασίστ στον Παπαδόπουλο, ο οποίος δεν αστόχησε απέναντι στον Νικοπολίδη. Ήταν το πρώτο διπλό του Παναθηναϊκού επί του «αιωνίου» αντιπάλου, μετά τη σεζόν 1995-96!

Ολυμπιακός-Λάρισα 0-1 (12/4/09)

Η Λάρισα ήθελε πάση θυσία τη νίκη, ώστε να διατηρηθεί σε τροχιά Ευρώπης και τον Απρίλιο του 2009 ανάγκασε τον Ολυμπιακό στη μοναδική του ήττα στη σεζόν. Σκόρερ του «χρυσού» τέρματος της ΑΕΛ ο Ζουράφσκι που στο 54ο λεπτό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2 (6/1/10)

Ένας προσωπικός μονόλογος του Νάτσο Σκόκο ήταν το διπλό της ΑΕΚ εκείνη τη σεζόν. Μπορεί ο Αβράαμ Παπαδόπουλος να έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό, όμως ο Αργεντινός άσος μέσα σε επτά λεπτά πριν την ανάπαυλα έφερε το ματς τούμπα με δυο γκολ-ποιήματα!

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1 (24/1/10)
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1 (πλέι οφ, 12/5/10)

Ήταν μάλλλον η χειρότερη σεζόν του Ολυμπιακού την τελευταία 15ετία. Εκτός του ότι μετά και τα πλέι οφ, οι «ερυθρόλευκοι» τερμάτισαν στην 5η θέση, ηττήθηκαν και τρεις φορές μέσα στο «σπίτι» τους, τις δύο από τον ΠΑΟΚ. Η πρώτη στη σεζόν ήταν για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, με το γκολ του Εντίνιο στο 20'. Η δεύτερη ήταν στις 12 Μαΐου, με το ίδιο σκορ και «δήμιο» αυτή τη φορά τον Ίβιτς στο 33.

Ολυμπιακός-Κέρκυρα 0-1 (8/4/12)

Οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν να κάνουν φιέστα τίτλου, στο τελευταίο τους εντός έδρας παιχνίδι πέρυσι, αλλά η Κέρκυρα είχε άλλα σχέδια. Σε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις των τελευταίων χρόνων κατάφερε με σκόρερ τον Ιωάννου στο 80' να πάρει το διπλό και τελικά να παραμείνει στην κατηγορία!

Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-3 (3/2/13)

Ο 6ος της λίστας έμελλε να είναι ο Ατρόμητος, που μάλιστα είχε στον πάγκο του έναν άνθρωπο που έχει γράψει τη δική του ιστορία με τα ερυθρόλευκα. Οι Περιστεριώτες του Αναστόπουλου ήταν αυτοί που έκοψαν τα όνειρα αήττητου πρωταθλήματος που είχε ο Ολυμπιακός, κάνοντας το μάλιστα με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Είναι η μοναδική ελληνική ομάδα εξάλλου που σκοράρει τρεις στο «Καραϊσκάκης», από τη στιγμή που αυτό ανακαινίστηκε.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα