«Όλη μέρα στην Παιανία»!

«Όλη μέρα στην Παιανία»!

Gazzetta team
«Όλη μέρα στην Παιανία»!

bet365

Ο Φάμπρι μίλησε για την πρόκληση του Παναθηναϊκού, αναρωτήθηκε σχετικά με τις «διαρροές» και παρομοίασε το ποδόσφαιρο σαν μια ταινία!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΟΠΑΠ:
Για τις πρώτες του εντυπώσεις: «Οι εντυπώσεις μου είναι καλές καταρχάς. Συνολικά από τον σύλλογο και τον τρόπο λειτουργίας του. Αγωνιστικά η ομάδα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, μπορεί να αποδώσει καλύτερα. Σκοπός μας είναι να δουλέψουμε καλύτερα διότι μέχρι τώρα δεν δούλευε με σωστό τρόπο. Οι παίκτες αρχίζουν και αποδέχονται όσα λέμε γι αυτό και οι προπονήσεις γίνονται καλύτερες. Ωστόσο βρισκόμαστε μόλις στην πρώτη εβδομάδα και το εκμεταλλευόμαστε όσο γίνεται περισσότερο με προπονήσεις».
«Θα είμαι ειλικρινής, αγωνιστικά η κατάσταση είναι λίγο χειρότερη από ότι την περίμενα. Θέλω να πω ότι με βοήθεια όλων, όσοι βρισκόμαστε κοντά στον Παναθηναϊκό, μπορούμε να βελτιώσουμε αυτή την κατάσταση. Δεν μας ταιριάζει η όγδοη θέση, θέλουμε και αξίζουμε να βρισκόμαστε ψηλότερα».
«Η πρώτη μου επαφή ήταν με τον Βαρέλα και μου περιέγραψε την κατάσταση ότι συνέβη με τους προηγούμενους προπονητές και γνώριζα ότι μπροστά μου δεν θα έβρισκα μια ιδανική κατάσταση τουλάχιστον όσο θα ήθελα».
Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και η Ισπανία: «Εγώ έρχομαι σκεπτόμενος κι επικεντρωμένος στο ποδόσφαιρο το οποίο αγαπώ και ζω για αυτό 24 ώρες. Ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι που τα περνούν πολύ άσχημα σε πολλά μέρη στην Ελλάδα, σε όλο τον κόσμο και μακάρι να βελτιωθούν τα πράγματα. Εμείς όμως σκεπτόμαστε τον Παναθηναϊκό και το μέλλον του ποδοσφαιρικά ώστε να δώσουμε χαρά στον κόσμο».
Για την επιλογή του Παναθηναϊκού: «Ήταν για μένα σημαντική πρόκληση ο Παναθηναϊκός διότι παραμένει μία σημαντική ομάδα. Ένας πολύ μεγάλος σύλλογος. Οι εγκαταστάσεις είναι εξαιρετικές και χαίρομαι που θα εργαστώ εκεί. Μπορώ να βρίσκομαι όλη την ημέρα στην Παιανία και να προπονώ. Ειναι μια πολύ όμορφη πρόκληση».
«Ειναι γνωστό σε όλους πως το ισπανικό πρωτάθλημα τόσο στην πρώτη όσο και στην δεύτερη κατηγορία ειναι ιδιαίτερα σκληρό. Στην πριμέρα έστω κι αν ξεχωρίζουν δύο ομάδες που έχουν και τους υψηλότερους προϋπολογισμούς η Ατλέτικο, η Μπιλμπάο, η Βαλένθια, έρχονται και άλλες ομάδες που διεκδικούν την έξοδο στην Ευρώπη και αυτό την κάνει πολύ πιο δύσκολη.
Στην Β εθνική υπάρχουν αρκετές ομάδες με υψηλούς προϋπολογισμούς. Δεν ήμουν ικανοποιημένος με την Ράθινγκ Σανταντέρ διότι το ρόστερ της δεν θα την οδηγούσε ποτέ στην πριμέρα. Ήταν σαφές και αυτό με απογοήτευσε».
Για τους στόχους του Παναθηναϊκού: «Πρώτος στόχος η έξοδος στο τσάμπιονς λιγκ. Ο δεύτερος στο γιουρόπα λιγκ, ουσιαστικά να περιληφθούμε στους πέντε πρώτους και βεβαίως το κύπελλο. Οφείλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κατακτήσουμε το κύπελλο Ελλάδας με όλο τον σεβασμό προς τους αντιπάλους μας. Πιστεύω ότι με τον Παναθηναϊκό μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας».
«Δεν μπορώ να σας πω ανοιχτά τις θέσεις μου για την ομάδα. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός σε όσα λέγονται στα αποδυτήρια. Από τους πρώτους αγώνες που είδα δεν θα κρύψω ότι ο Παναθηναϊκός θέλει σημαντική βελτίωση. Δεν ειναι σωστός ο τρόπος παιχνιδιού. Οφείλουμε να βελτιωθούμε πολύ για να παίζουμε καλύτερα όπως πρέπει».
Για τις βελτιώσεις που θέλει να επιφέρει: «Ο Παναθηναϊκός οφείλει να βελτιώσει είναι η έντασή και ταχύτητα σε άμυνα κι επίθεση. Βελτιώνοντας την κίνηση χωρίς την μπάλα ώστε οι μεταβάσεις από την άμυνα στην επίθεση να γίνονται γρηγορότερα. Αυτό θα υπαγορεύσει έναν πιο γρήγορο ρυθμό παιχνιδιού που θα αρέσει περισσότερο στον κόσμο».
«Την προηγούμενη εβδομάδα δεν μπορούσαμε να δουλέψουμε οπότε ουσιαστικά αυτή είναι η η εβδομάδα που δουλεύουμε πραγματικά και θα εκμεταλλευτώ τις ημέρες αν και παίζουμε Σάββατο. Επίσης ενδιάμεσα έχουμε κύπελλο. Άρα και πάλι ο χρόνος ειναι περιορισμένος. Θα ήθελα να έχω τρεις ολόκληρες εβδομάδες για να παρουσιάσω την δουλειά μας».
Για τα...αποδυτήρια και τις παρομοιώσεις που χρησιμοποιεί: «Θα σας ρωτήσω τώρα: Από πού βγαίνουν όλα αυτά; Μάλλον έχετε κατασκόπους στα αποδυτήρια. Δεν μου αρέσει να διαρρέουν διάφορα πράγματα από τα αποδυτήρια. Ειναι το σπίτι μας και οφείλουμε να ειναι κλειστό. Ιερό. Όσο λιγότερα πράγματα βγαίνουν προς τα έξω τόσο καλύτερα».
«Με το χιούμορ θέλω να περάσω κάποια πράγματα στους παίκτες και πιστεύω ότι έτσι γίνεται καλύτερα. Αντιλαμβάνονται αυτά τα οποία θέλω να τους πω. Οι ψυχολογικές καταστάσεις επηρεάζουν κάθε άνθρωπο. Ίσως να μην ειναι η ομάδα στην άριστη ψυχολογική κατάσταση. Η ομάδα χρειάζεται ένα, δύο θετικά αποτελέσματα προκειμένου να βελτιωθούν τα παιδιά και σε αγωνιστικό επίπεδο».
Για τους νέους παίκτες του Παναθηναϊκού: «Πιστεύω ότι έχουν προοπτική οι νεαροί παίκτες του Παναθηναϊκού για να αναδειχθούν. Να εκμεταλλεύονται κάθε λεπτό στην προπόνηση για να γίνονται καλύτεροι. Σιγά σιγά ο χρόνος θα τους τοποθετήσει στην θέση που πρέπει. Θα γίνονται καλύτεροι. Ειναι σημαντικό οι ομάδες να διαθέτουν νεαρούς παίκτες υψηλού επιπέδου για να τους αξιοποιήσουν αγωνιστικά αλλά και οικονομικά».
«Δεν μπορώ να συγκρίνω τους Ισπανούς με τους Έλληνες διότι βρίσκομαι πολύ λίγο καιρό εδώ. Η εθνική Ισπανίας αποτελεί ένα παράδειγμα μεγάλου ποδοσφαίρου, έχοντας αναδείξει σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Εδώ και κάμποσο καιρό η Ελλάδα παίζοντας με τον δικό της τρόπο στην επίθεση και την άμυνα κέρδισε το γιουρο στην Πορτογαλία. Και η Ελλάδα έχει αρκετά καλούς ποδοσφαιριστές».
Το ποδόσφαιρο σαν μία ταινία: «Κάθε ομάδα έχει τα όπλα της. Όλος ο κόσμος θέλει να παίζει όπως η Μπαρτσελόνα, αλλά μόνο η Μπαρτσελόνα παίζει έτσι και η εθνική Ισπανίας. Ξέρουμε πως προπονούνται, πως αγωνίζονται αλλά δεν διαθέτουμε τους ίδιους ηθοποιούς, αρτίστες, το χρησιμοποιώ ως παρομοίωση, για να παίξουμε με αυτό τον τρόπο. Το ποδόσφαιρο μοιάζει πολύ με την δημιουργία μίας ταινίας. Πρέπει να βρει η παραγωγή, τα χρήματα για να ξεκινήσει την ταινία και να κλείσει τους ηθοποιούς. Ο προπονητής γράφει το σενάριο και οι παίκτες καλούνται να το υλοποιήσουν».
Για την διοίκηση και τον πρόεδρο Γιάννη Αλαφούζο: «Ήδη είχα δύο τρεις ευκαιρίες να συνομιλήσω με τον πρόεδρο. Μιλήσαμε και είμαστε συνεχώς σε επαφή όπως στα Γιάννενα. Πάντα μιλάμε με τον κ. Ελευθεράκη, τον Κωνσταντίνου είμαστε πολύ κοντά ο ένας στον άλλο σε επίπεδο επικοινωνίας. Ο κύριος Αλαφούζος μου μοιάζει με άνθρωπο που τον γνωρίζω πάρα πολύ καιρό. Μου φαίνεται ένας άνθρωπος ειλικρινής, ένας καλός άνθρωπος».
Για τις μετεγγραφές και τον Σισέ: «Πάντα η ομάδα έχει περιθώρια βελτίωσης. Ο Παναθηναϊκός έχει περιθώρια βελτίωσης και στον τομέα των μετεγγραφών. Θα ήμουν πολύ ευτυχής ακόμα και με έναν επιπλέον παίκτη εάν θα μπορούσε να έρθει. Θα το ήθελα πολύ.
Ο Σισέ ειναι ένας παίκτης πολύ αγαπητός διότι έκανε πολύ όμορφα πράγματα. Δεν ξέρω πως ειναι οι διαπραγματεύσεις με τον Σισέ. Υπάρχουν και άλλοι παίκτες, εμείς οι προπονητές σκεπτόμαστε διάφορους παίκτες. Εγώ επικεντρώνομαι περισσότερο στην καθημερινότητα. Θέλω να σέβομαι πάντα τα παιδιά που έχουμε. Πιστεύω ότι μπορούν να βοηθήσουν».
Για την...αιώνια κόντρα και τον μπασκετικό Παναθηναϊκό: «Γνωρίζω τις μάχες με τον Ολυμπιακό, μιλάνε και στην Ισπανία γι αυτές τις κόντρες. Υπάρχουν εικόνες με τους οπαδούς που υποστηρίζουν τις ομάδες τους. Είναι ηφαίστεια πίεσης. Το ίδιο και στο μπάσκετ. Τρομερό να βλέπεις τον Παναθηναϊκό στο μπάσκετ. Τους είδα να παίζουν με την Μάλαγα και μου άρεσε. Κάποια μέρα θα πάω να τους δω από κοντά».
Τον Παναθηναϊκό τον είχα δει όταν έπαιζε με την Μάλαγα. Έχω δει μόνο στιγμιότυπα από τον Ολυμπιακό οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για την φετινή του ομάδα. Περιμένω να ζήσω μία ξεχωριστή εμπειρία όταν θα τους αντιμετωπίσουμε και θέλω να είναι ακόμα καλύτερη κερδίζοντάς τους».
Για το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας: «Όχι δεν γνωρίζω το γήπεδο της Λεωφόρου, αλλά από κάποια πλάνα που είδα στην τηλεόραση κατάλαβα πως ειναι πιο κλειστό όπου οι φίλαθλοι ειναι πιο κοντά στην ομάδα. Νομίζω ότι ειναι καλό που θα μεταφερθούμε εκεί. Ειναι πολύ σημαντικό να έχουμε κοντά μας τον κόσμο. Το ΟΑΚΑ ειναι πολύ μεγάλο και κρύο ακόμα και όταν έχει 30.000 φιλάθλους. Ευελπιστούμε και βασιζόμαστε στην βοήθειά των φιλάθλων μας. Από την πλευρά μας θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε. Σκοπός μας είναι να τους ικανοποιήσουμε με τα αποτελέσματα. Ζητάω όλη τους την υποστήριξη».
Για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα: «Όταν εγώ προπονούσα την Γρανάδα αυτός ήταν προπονητής στην Μάλαγα κι εκεί γνωριστήκαμε. Ειναι ένας σπουδαίος επαγγελματίας και το έχει αποδείξει στο ποδόσφαιρο. Όπου κι αν πήγε τα κατάφερε πολύ καλά του έχω μεγάλο σεβασμό.
Για το μέλλον του στον Παναθηναϊκό: «Θέλω να ζήσω το παρών. Το μέλλον θα κριθεί από τα αποτελέσματα. Μέρα με την ημέρα, αγώνα με τον αγώνα, αυτή ειναι η ζωή μου, δεν θέλω να κοιτάξω πιο μακριά. Ο στόχος μου ειναι να γίνουμε καλύτεροι. Η ομάδα πρέπει να βελτιωθεί αυτό θέλω».
Για την ζωή μετά το ποδόσφαιρο: «Θα ήθελα να με θυμούνται, εκτός από την όποια άποψη έχει κανείς για την δουλειά μου στο ποδόσφαιρο, ως έναν άνθρωπο έντιμο, ταπεινό, δουλευταρά που πάντα γνώριζε να τιμά την φιλία. Δουλειά, σεβασμός, ταπεινότητα, είναι οι τρεις λέξεις που ορίζουν την ζωή μου».
 

Τελευταία Νέα