«Καταραμένη» Ντέπορ, τετράδα η Λεβάντε! (vid)

Θάνος Σαρρής
«Καταραμένη» Ντέπορ, τετράδα η Λεβάντε! (vid)

bet365

Η Λεβάντε επέστρεψε στις νίκες μετά από τέσσερα ματς και σκαρφάλωσε στους 20 βαθμούς, επικρατώντας με 2-0 στο Ριαθόρ της Λα Κορούνια, η οποία διεκδικεί... Όσκαρ ατυχίας!

Σαν να μην έφταναν τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, η ομάδα του Όλτρα υποχρεώθηκε σε δύο αναγκαστικές αλλαγές στους βασικούς της κεντρικούς αμυντικούς, έχασε πέναλτι και έπαιξε με... μέσο για τερματοφύλακα για 20 λεπτά! Έτσι, παραμένει στην επικίνδυνη ζώνη της Λα Λίγκα. Μάρτινς και Μπαρκέρο τα γκολ.

Το ματς δεν πήγε καλά από νωρίς για τους γηπεδούχους, οι οποίοι έχασαν με τραυματισμό από το 7' τον Μαρτσένα, ενώ στο 12' έγινε αναγκαστική αλλαγή και ο Ζε Κάστρο! Παρόλα αυτά η Ντέπορ έδειξε διάθεση να κάνει παιχνίδι και να κυκλοφορήσει την μπάλα, χωρίς ωστόσο να απειλεί. Από την άλλη, η Λεβάντε, ήταν συγκροτημένη τακτικά και έψαχνε την κατάλληλη ευκαιρία για να χτυπήσει. Η πρώτη καλή στιγμή της άνηκε, αφού στο 18΄ οι αμυντικοί αδράνησαν θεωρώντας ότι ο Μάρτινς ήταν οφσάιντ και ο Νιγηριανός βρέθηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά καθυστέρησε. Στο 23' ο Αρανθούμπια σε ρόλο λίμπερο απομάκρυνε την μπάλα πριν βγει ο Μάρτινς τετ-ατετ. Οι τόνοι ανέβηκαν στο 29' από ένα δυνατό μαρκάρισμα, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να «κιτρινίσει» τον Αρανθούμπια για διαμαρτυρία, όπως και τον Μαρτσένα που ήταν στον πάγκο. Στο 39', ο Μάρτινς ξέφυγε ταχύτατα από την άμυνα της Ντέπορ, πέρασε και τον τερματοφύλακα και έδωσε το προβάδισμα στη Λεβάντε.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν... ροντέο! Στο 53' η Λα Κορούνια κέρδισε πέναλτι από χέρι του Πέδρο Λόπες στην περιοχή. Ο Ισπανός αμυντικός αποβλήθηκε και ο Ρίκι ανέλαβε την εκτέλεση, στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια! Η Ντέπορ συνέχισε να ψάχνει την ισοφάριση και στο 63' έκλεισε τις αλλαγές της με την είσοδο του Μποντίπο στη θέση του Ντομίγκες. Όπως αποδείχθηκε όμως, ο Όλτρα βιάστηκε. Κι αυτό γιατί στο 69' ο Αρανθούμπια αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Μάρτινς. Αλλαγές δεν υπήρχαν και έτσι ο Μπεργαντίνιος πήρε τα γάντια και έκατσε κάτω από τα δοκάρια! Οι δύο ομάδες έτσι συνέχισαν με 10 παίκτες και η Λεβάντε επικεντρώθηκε στο να διατηρήσει το προβάδισμα. Στο 77' μετά από έναν πανικό στην περιοχή του Μουνούα δόθηκε επιθετικό φάουλ, με την Κορούνια να απειλεί, αλλά η απουσία κανονικού τερματοφύλακα της στοίχισε. Στο 82' ο Μπαρκέρο με ένα σουτ έξω από την περιοχή κέρδισε τον Μπεργαντίνιος, που έπεσε αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει το γκολ. Η Ντεπορτίβο έχασε δύο ευκαιρίες για το γκολ της... τιμής, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.
 

LA LIGA Τελευταία Νέα