Το... έσωσε στο τέλος η Σάντερλαντ

Gazzetta team
Το... έσωσε στο τέλος η Σάντερλαντ

bet365

Με αυτογκόλ του Μπα στο 85' η Σάντερλαντ πήρε τον βαθμό στο Tyne-Wear derby με τη Νιούκαστλ (1-1). Με 10 παίκτες οι «καρακάξες» από το 25' (κόκκινη σε Τιοτέ).

Την τελευταία φορά που η Σάντερλαντ πήρε τους βαθμούς της νίκης σε Tyne-Wear derby ήταν στις 25 Οκτωβρίου του 2008 (2-1). Φέτος, ο Μάρτιν Ο' Νιλ έδειξε να χτίζει κάτι καλό στη μεταγραφική περίοδο, όμως στο χορτάρι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Στο ντέρμπι του Βορρά, λοιπόν, η Σάντερλαντ υποδέχθηκε τη Νιούκαστλ, με τις «καρακάξες» να προηγούνται νωρίς, να μένουν με 10 παίκτες επίσης νωρίς, να τα κάνουν όλα σωστά, όμως να φεύγουν με την ισοπαλία 1-1 μετά από άτυχη στιγμή και αυτογκόλ του Μπα στο 85'.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Νιούκαστλ να μπαίνει δυνατά και φυσικά να παίρνει τα... πάνω της με το γρήγορο γκολ. Μόλις στο 4' ο Μπεν Αρφά βρήκε με ωραία κίνηση από τα αριστερά τον Αμεόμπι, εκείνος έκανε το σουτ από πλάγια θέση, ο Μινιολέ αρχικά απέκρουσε, όμως στην επαναφορά ο Καμπάγ άνοιξε το σκορ για το 0-1. Αυτό ήταν το πρώτο εκτός έδρας γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ για τον Γάλλο. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Πάρντιου, ο οποίος έχει δουλέψει πολύ στην αμυντική συμπεριφορά, κατάφεραν να κλείσουν όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Κρουλ.

Έδωσαν χώρο στις «Μαύρες Γάτες» και έψαξαν το δεύτερο γκολ στην αντεπίθεση. Όλα έδειχναν να βαίνουν καλώς για τις «Καρακάξες», μέχρι το 25'. Έκεί, η παράδοση των αποβολών στα Tyne-Wear derby συνεχίστηκε, με τον Τιοτέ να αποβάλεται για μαρκάρισμα στον Φλέτσερ, μία απόφαση που προκάλεσε πολλά παράπονα. Αυτή ήταν η πρώτη κόκκινη για τον Τιοτέ στην Πρέμιερ Λιγκ και η πιο γρήγορη σe ντέρμπι του Βορρά. Ο Τζόνσον στο 32' και λίγο μετά ο Γκάρντερ δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Κρουλ, με τον Πάρντιου να περνάει τον Περτς στη θέση του Αμεόμπι, που είχε ήδη κάρτα και έδειχνε νευρικός. Οι φιλοξενούμενοι, παρότι με παίκτη λιγότερο, έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 40' με τον Μπα, με τους παίκτες του Ο' Νιλ να έχουν πάρα πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη και το 0-1 να είναι το σκορ στο ημίχρονο.

Λύτρωση στο τέλος για Σάντερλαντ
Έχουν περάσει 6 χρόνια από την τελευταία ανατροπή σε ντέρμπι (4-1 η Νιούκαστλ το 2006) και αυτό δεν άλλαξε ούτε σήμερα. Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τους φιλοξενούμενους να κλείνονται στην άμυνα και τους γηπεδούχους να πιέζουν περισσότερο. Το παιχνίδι παιζόταν στο μισό γήπεδο, όμως οι παίκτες του Πάρντιου τα έκαναν όλα σωστά. Χωρίς κάτι το σημαντικό μετά το 70' το παιχνίδι άνοιξε. Ο Ο' Νιλ έριξε στο παιχνίδι τον Σαχά, με τον Μπα να είναι πολύ επικίνδυνος στην αντεπίθεση, να χάνει δύο καλές ευκαιρίες να τελειώσει το παιχνίδι και τις «Μαύρες Γάτες» να παίζουν χωρίς φαντασία και να συνεχίζουν με τα ίδια προβλήματα στην ανάπτυξη.

Όσο περνούσε η ώρα τόσο η πίεση αυξανόταν, Γκάρντνερ και Σαχά απείλησαν σε 3 περιπτώσεις, με τον Γάλλο να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 82' και λίγο αργότερα ήρθε η λύτρωση. Ο Ο' Σέι έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στον Μπα, ξεγέλασε τον Κρουλ και το γκολ χρεώθηκε στον Σενεγαλέζο επιθετικό... Ένα σουτ του ΜακΛιν ήταν ό,τι καλύτερο είδαμε μέχρι το τέλος, με την απώλεια του Κολοτσίνι (βγήκε στο 79' για να μπει στον Τέιλορ) να στοιχίζει πολλά στη Νιούκαστλ, που έφυγε από το «Στέιντιουμ οφ Λάιτ» με τον βαθμό, όμως σίγουρα άξιζε περισσότερα.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα