Αναμενόμενη ήττα, αισιόδοξα μηνύματα

Αναμενόμενη ήττα, αισιόδοξα μηνύματα

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Αναμενόμενη ήττα, αισιόδοξα μηνύματα

bet365

Η ΑΕΚ ηττήθηκε στην Τούμπα και ο Γιώργος Τσακίρης εξηγεί στο blog του στο gazzetta.gr για τα… κέρδη της ομάδας του Λίνεν στο συγκεκριμένο ματς με τον ΠΑΟΚ!

Το ποδόσφαιρο δεν είναι επιστήμη όσο κι αν τέτοιο θέλουν να το παρουσιάσουν οι άνθρωποι που το αγάπησαν λόγω των χρημάτων που κέρδισαν από αυτό είτε πρόκειται για τους πρωταγωνιστές (προπονητές-ποδοσφαιριστές) είτε και για άτομα της… φάρας μου. Στην Τούμπα, λοιπόν, αποδείχθηκε για πολλοστή φορά ότι επικρατεί η ποδοσφαιρική λογική και αυτή ανέφερε πως νικητής θα ήταν ο ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ.

Το ποδοσφαιρικό παράλογο θα ήταν η ομάδα του Εβαλντ Λίνεν αγωνιζόμενη χωρίς καν φορ, ή έστω ακραίο επιθετικό να φύγει από την Θεσσαλονίκη με το… διπλό, ή έστω με τον βαθμό της ισοπαλίας. Θα ήταν ανώμαλο ποδοσφαιρικά να γίνει κάτι τέτοιο. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν συμβαίνει! Αντίθετα γίνεται και πρόκειται για την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Δεν είναι δυνατό λοιπόν να επιχειρήσω να προχωρήσω σε μία ποδοσφαιρική ανάλυση για το ματς που παρακολούθησα live από το γήπεδο του ΠΑΟΚ. Διότι πολύ απλά έπαιζαν αντίπαλοι μία κανονική ομάδα με ένα σύνολο παικτών που έχει δημιουργηθεί επιπόλαια και χωρίς σχέδιο. Ωστόσο υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να προκαλέσουν αισιοδοξία για την επόμενη μέρα στην ΑΕΚ στο αγωνιστικό κομμάτι.

Η Ενωση για παράδειγμα είχε πλάνο και τακτική στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Αμυνα, ναι σίγουρα, πίσω και περιμένουμε στην κόντρα, οκ σωστό, αλλά το δούλεψαν και το απέδωσαν απόλυτα σωστά. Αν εξαιρέσουμε τη φάση του γκολ που δέχτηκε η ΑΕΚ για την οποία έχουν απόλυτα ευθύνη οι Γιάγκο και Αραμπατζής, ο ένας επειδή χάνει τον αντίπαλό του και ο άλλος διότι δεν πηδάει καν γεγονός απαράδεκτο, οι γηπεδούχοι ήταν απόλυτα εγκλωβισμένος και πιο ακίνδυνος από όσες φορές έχω έρθει (και είναι πολλές) στην Θεσσαλονίκη.

Ο Γερμανός τεχνικός είναι αυτό που χρειαζόταν (ή τουλάχιστον έτσι δείχνει) η ΑΕΚ από την αρχή της σεζόν, δηλαδή κανονικός προπονητής για να τη δημιουργήσει και να της δώσει συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα…

Προσωπικά έμεινα αρκετά ικανοποιημένος από όσα είδα από την ομάδα μου αν εξαιρέσω το κομμάτι των καθυστερήσεων. Και έμεινα ικανοποιημένος επειδή πολύ απλά γνωρίζω τι συμβαίνει, ποια είναι δηλαδή τα δεδομένα και οι δυνατότητες του ρόστερ. Δεν περίμενα για παράδειγμα να δω από τους παίκτες της ΑΕΚ τόσο σημαντική ανταπόκριση σε τέτοιο απόλυτο βαθμό, προσήλωση και αγωνιστική πειθαρχία και σε σύντομο χρόνο!

Βέβαια σ’ αυτό το σημείο να ξεκαθαρίσω πως ακόμη κι όταν έμεινε με 10 παίκτες ο ΠΑΟΚ ήμουν σίγουρος ότι δεν θα αλλάξει τίποτα στο σκορ… Ηταν πασιφανές πως στο πλάνο δεν υπήρχε λογική για γκολ στην κόντρα επίθεση.

Σε προσωπικό επίπεδο σχετικά με τους ποδοσφαιριστές της Ενωσης είναι δεδομένο πως πρέπει να αναγνωρίσω την άριστη εικόνα του Φούντα και να προσθέσω πως πολύ καλά πήγαν και οι Κορδέρο και Φέτσης. Καλή ήταν και η παρουσία του Λαγού στο πρώτο ημίχρονο κυρίως που είχε περισσότερες δυνάμεις...

Αν έχω κάποια ένσταση για τον Λίνεν αφορά την αλλαγή του Φούντα αφού εκτιμώ πως είχε δυνάμεις για να δώσει κι άλλο στην ομάδα και ταυτόχρονα με παίκτη παραπάνω θα είχε και χώρους για να δράση με την είσοδο και των Παυλή – Φουρτάδο αφού όπως έγινε πήραν πάνω τους τα αντίπαλα στόπερ.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη ήταν απόλυτα ακίνδυνος, πέτυχε μία σημαντική και απόλυτα επαγγελματική νίκη και τέτοιες σε ομάδες που θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό. Προφανώς όμως πρέπει να προβληματιστεί ο Δώνης για το γεγονός πως η ομάδα του δεν κατάφερε απέναντι σε μία συγκεκριμένη αμυντική τακτική να δημιουργήσει φάσεις (και όχι 10 κλασικές, αλλά έστω 3-4). Και έχει σημασία

Για τη φάση μεταξύ Αρκούδα (που μέχρι εκείνη τη στιγμή πήγε αρκετά καλά) και Αραμπατζή τι να πω;;; Πραγματικά δεν επιτρέπεται σε ποδοσφαιριστή της ηλικίας του Ελληνα γκολκίπερ να γίνονται τόσο παιδικά λάθη… Δηλαδή ούτε στο… εφηβικό!

Υγ: Τουλάχιστον ήμασταν συνειδητοποιημένοι σ’ αυτό το ταξίδι, χαρήκαμε όσα ζήσαμε με σούπερ παρέα, εκεί στην Ζεύξιδος 6! Να είναι πάντα καλά όλοι τους οι φίλοι μου στην Θεσσαλονίκη για να ανταμώνουμε πάντα και να περνάμε τέλεια… Γιατί το ποδόσφαιρο ενώνει όσο κι αν 90 λεπτά είσαι απέναντι.

Υγ2: Όπως δεν μπόρεσε ο ΠΑΟΚ να μας διασύρει όπως ήλπιζαν και δικαίως οι φίλοι του ΠΑΟΚ, ούτε και πρόκειται να πέσει η ΑΕΚ κατηγορία γι’ αυτό ας σταματήσουν να το τραγουδάνε. Κι αυτοί το ξέρουν καλά!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...