Στο δρόμο για τη Βραζιλία (vids)

Gazzetta team
Στο δρόμο για τη Βραζιλία (vids)

bet365

Ηττα από την Αλβανία στο φινάλε (3-1) για την Κύπρο που κράταγε μέχρι το 84'. Δεν μπόρεσε η Ιταλία (2-2 στη Βουλγαρία), «πεντάρα» η Αγγλία στη Μολδαβία! Εδώ όλα τα ματς....

Δεν άντεξε η Κύπρος
Μέχρι το 84' οι Κύπριοι κρατούσαν το βαθμό στα Τίρανα. Με το σκορ στο 1-1 η Αλβανία επιχειρούσε συνεχώς γιόμες. Σε μία από αυτές ο Μάστρου, ο οποίος είχε αντικαταστήσει αναγκαστικά το Γιωργαλλίδη κάτω από τα δοκάρια, έκανε λανθασμένη έξοδο και ο Τσάνι που είχε περάσει στο ματς τρία λεπτά νωρίτερα, έκανε το 2-1. Τρία λεπτά αργότερα ήρθε και το γκολ του Μπογκντάνι με δυνατό σουτ να καταστήσει βαριά την ήττα (3-1) της Κύπρου. Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια είχε σταθεί μία χαρά. Ο Σαντίκου με κεφαλιά είχε κάνει το 1-0 (36') και στις καθυστερήσεις του Α' μέρους ο Λάμπαν είχε ισοφαρίσει με απ' ευθείας φάουλ. Οι Κύπριοι θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί κιόλας άθελα τους, με την προσπάθεια του Βίλα να διώξει, να καταλήγει στο δοκάρι.

Αλβανία: Ουικάνι, Λίλα, Ντάλκου, Τσάνα, Σαντίκου (58' Χίκα), Μπούλκου, Βίλα (72' Μπογκντάνι), Μάβραϊ, Σαλίχι (81' Τσάνι), Μέχα, Κουκέλι.

Κύπρος: Γιωργαλλίδης (46' Μάστρου), Δημητρίου, Τζούνιορ, Μερκής, Χαραλάμπους, Λαμπάν, Νικολάου, Μακρίδης, Αλωνεύτης, Χαραλαμπίδης (56' Χριστοφή), Κωνσταντίνου (76' Αβράαμ)


Ισοπαλία Ιταλίας στην Βουλγαρία
Δεν κατάφερε να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Mundial του 2014 η Ιταλία. Η φιναλίστ του Euro ούτε πήρε τη νίκη, ούτε έδειξε σταθερότητα στην άμυνα καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Βουλαγαρία σε αγώνα που έγινε στο «Βασίλ Λέφσκι» της Σόφιας. Η ομάδα του Πραντέλι είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 7' με κεφαλιά του Τζακερίνι, με τους Βούλγαρους να απαντάνε στο 24' με τον Ιβάνοφ σε μία φάση στην οποία ο Μπουφόν έκανε μεγάλη επέμβαση με το ένα χέρι.

Τελικά το σκορ άνοιξε στο 30' με τους γηπεδούχους να παίρνουν κεφάλι όταν ο Μανόλεφ έπιασε τρομερό σουτ από τα 25 μέτρα (1-0). Επρεπε να γίνει αυτό για να ξυπνήσει η Σκουάντρα Ατζούρα που μέσα σε διάστημα τριών λεπτών γύρισε το ματς. Στο 37' ο Οσβάλντο με κοντινό σουτ μετά από λάθος της άμυνας έκανε το 1-1 και στο 40' ύστερα από σέντρα του Τζακερίνι και κεφαλιά που κόντραρε το 1-2. Οι Βούλγαροι στην επανάληψη ισοφάρισαν με ωραίο αριστερό πλασέ του Γκεόργκι Μιλάνοφ μέσα από την περιοχή (66') και θα μπορούσαν να έχουν πάρει και τη νίκη αν ο Μπουφόν δεν έλεγε «όχι» στον Μανόλεφ στο 74', με το 2-2 να μένει μέχρι το τέλος.

Βουλγαρία (Λιούμπομιρ Πένεφ): Μιχαΐλοφ, Ι. Μίνεφ, Β. Μίνεφ, Ιβάνοφ, Μανόλεφ, Μποντούροφ, Γκάτσεφ (80' Σαρμόφ), Ποπόφ (82' Τόνεφ), Ντιάκοφ, Μιλάνοφ, Γκαργκόροφ (62' Μιτσάνσκι).

Ιταλία (Τσέζαρε Πραντέλι): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Ογκμπόνα (69' Πελούζο), Ντε Ρόσι, Πίρλο, Μάτζιο, Μαρκίζιο, Τζακερίνι (64' Ντιαμάντι), Τζοβίνκο (73' Ντέστρο), Οσβάλντο.


Ξεκίνημα με πεντάρα!

O Xόντγκσον ανησυχούσε για το γήπεδο στη Μολδαβία, αλλά οι παίκτες του φρόντισαν να τον... ηρεμήσουν. Τα «Λιοντάρια» διέσυραν 5-0 τη Μολδαβία και μπήκαν ιδανικά στη μάχη για την πρόκριση στη Βραζιλία. Ο Φρανκ Λάμπαρντ πέτυχε δυο τέρματα και έφτασε τα 25 με την Εθνική. Ο Μίλνερ πέτυχε το πρώτο του τέρμα με την Αγγλία, σκόραρε ο Μπέινς, ενώ ο Ντεφόε που συμπλήρωσε 50 συμμετοχές πέτυχε και αυτός τέρμα. Στα αρνητικά ο τραμυματισμός του Τέρι που αποχώρησε από το ματς.
Μολδαβία: Ναμάσκο, Αρμάς, Γκολοβατένκο, Επουρεάνου, Κόβαλτσουκ, Μπουλγκάρου, Ονίκα, Γκάτσαν, Σουβόροφ (46’ Ντέντοφ), Πατρας, Πισκούσιατς (76’ Σιντορένκο)
Αγγλία: Χαρτ, Τζόνσον, Μπέινς, Λέσκοτ, Τέρι, Τζέραρντ (45’ Κάρικ), Μίλνερ, Λάμπαρντ, Κλέβερλι, Τσάμπερλεϊν (58’ Γουόλκοτ), Ντεφό (68’ Γουέλμπεκ)


Ζορίστηκε ο Κριστιάνο

Μετά την θλίψη του στη Ρεάλ, λίγο έλειψε να κεράσουν και στο Λουξεμβούργο πίκρα τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Οι Πορτογάλοι είδαν στο 13' τον Ντανιέλε ντα Μότα να τους κάνει να κυνηγούν απροσδόκητα το σκορ μέσα στο Λουξεμβούργο. Ο Ρονάλντο ισοφάρισε γρήγορα (28'), αλλά όσο και να προσπαθούσε να βάλει μπροστά τους Λουζιτανούς, του τα χαλούσε το σίδερο. Δύο φορές σημάδεψε το δοκάρι (33', 45'), για να έρθει τελικά ο Πόστιγκα και με κεφαλιά (54') να δώσει στους Ιβηρες μία δύσκολη νίκη με 2-1.

Λουξεμβούργο: Γιουμπέρτ, Μπλάισε, Σνελ, Μπετμέρ, Ντα Μότα (79' Ντεβίλ), Παγιάλ, Γιοακίμ, Μπούκνιτς, Μουτς, Γκέρσον, Γιάενις

Πορτογαλία: Ρουί Πατρίσιο, Μπρούνο Αλβες, Πέπε, Μιγκέλ Βελόσο (46' Βαρέλα), Κοεντράο, Μουτίνιο, Ραούλ Μεϊρέλες (67' Κουστόδιο), Ζοάο Περέιρα, Κριστιάνο Ρονάλντο, Νάνι (82' Ρούμπεν Μίκαελ), Πόστιγκα.

Επιστροφή Ντιαμπί με γκολ, νίκη η Γαλλία
Με γκολ του Αμπού Ντιαμπί από το πρώτο μέρος η Γαλλία επικράτησε 1-0 της Φινλανδίας στο Ελσίνκι και ξεκίνησε με το δεξί τους αγώνες του 9ου ομίλου προκριματικών του παγκοσμίου κυπέλλου. Ο άσος της Αρσεναλ που έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς και είχε να παίξει με τους Τρικολόρ από τον προηγούμενο Ιούνιο, πέτυχε το μοναδικό γκολ στο 20' νικώντας στο τετ α τετ τον Χραντέτσκι
αφού πρώτα ο Καρμίμ Μπενζεμά είχε κάνει πάρτι στο κέντρο και είχε δώσει πολύ όμορφη πάσα. Στο γκρουπ που έχει πέντε ομάδες συμμετέχουν επίσης Ισπανία, Γεωργία και Λευκορωσία.

Φινλανδία (Μίκα Παατελάινεν): Χραντέτσκι, Ακρίβουο, Χάλστι, Μοϊσάντερ, Τοΐβιο, Ερεμένκο, Σπαρβ, Χαμαλάινεν (78' Κούτσι), Χετεμάι (65' Ερεμένκο), Ρινγκ, Πούκι.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Ρεβεγιέρ, Εβρά, Σακό, Μ' Μπίβα, Ριμπερί (89' Γκομίς), Μαβουμπά, μενέζ (62' Βαλμπουενά), Καμπάιγ (72' Ματουιντί), Ντιαμπί, Μπενζεμά.



Με το δεξί ο Καπέλο
Πιο εύκολα απ' ότι αναμενόταν καθάρισαν οι Ρώσοι τη Βόρεια Ιρλανδία και έφτιαξε το απόγευμα του νέου προπονητή τους. Ηταν το ντεμπούτο του Φάμπιο Καπέλο σε επίσημο ματς και οι παίκτες του χάρισαν ένα αβίαστο 2-0 επί των Βρετανών. Το σκορ θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερο, αλλά ο Αλεξάντερ Κερζακόβ συνεχίζει την αστοχία που επέδειξε και στο πρόσφατο EURO. Αφού έχασε μόνος του την κεφαλιά (είχε αποκρούσει την προσπάθεια του Σιρόκοβ ο Ρόι Κάρολ του Ολυμπιακού που ήταν βασικός και δεν έφταιξε στα γκολ), είχε στη συνέχεια και δοκάρι με απ' ευθείας φάουλ. Τουλάχιστον νωρίτερα είχε δώσει την ασίστ για το 1-0 στον Βίκτορ Φαϊζούλιν (30'). Στο 78' ο Καθκαρτ ανέτρεψε εντός περιοχής τον Κοκόριν, ο Σιρόκοβ εκτέλεσε το πέναλτι και ξεγέλασε τον Κάρολ που έπεσε από την άλλη γωνία και καθάρισε το ματς.

Ρωσία: Ακινφέεβ, Ανιούκοβ, Ιγκνασέβιτς, Μπερεζούτσκι, Σιρόκοβ, Ντενίσοβ, Κομπάροβ, Μπιστρόβ, Κερζακόβ, Ντζαγκόεβ (55' Κοκόριν), Φαϊζούλιν (85' Γκουσακόβ)

Β. Ιρλανδία: Κάρολ, ΜακΑλεϊ, Τζ. Εβανς, Μπερντ, Λάφερτι, Ντέιβις, Γουόρντ (76' Λιτλ), Μπραντ, Κ. Εβανς (84' Σίελς), Χιουζ, Κάθκαρτ


Στον σωστό δρόμο η Ολλανδία
Τα γκολ των Ρόμπιν Φαν Πέρσι και Λουτσιάνο Νάρσινχ κόντρα στην Τουρκία επανέφεραν τους Οράνιε -που έχουν πλέον στο τιμόνι τον Λουίς Φαν Γκάαλ- στον δρόμο των επιτυχιών μετά τον εφιάλτη του Euro. Το 2-0 στο Αμστερνταμ στο πλαίσιο του 4ου γκρουπ ήταν η 11η σερί νίκη σε αγώνες προκριματικών για την Ολλανδία. Η άμυνα των γηπεδούχων -που είχαν στο βασικό σχήμα τον 20χρονο Μάρτινς Ιντι και τον 19χρονο Γιέτρο Βίλεμς- αντιμετώπίσε προβλήματα στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, με τον Ομέρ Τοπράκ να φτάνει κοντά στο 0-1 μόλις στο πρώτο λεπτό. Παρά το καλό ξεκίνημα των Τούρκων που είχαν στο πλευρό τους 20.000 θεατές, οι Οράνιε ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 17' με τον Φαν Πέρσι μετά από κόρνερ του Σνάιντερ. Στην επανάληψη, ο RVP και ο Ρόμπεν έχασαν ευκαιρίες για δεύτερο γκολ, πριν ο Νάρσινχ διαμορφώσει το τελικό 2-0 στο 93'.

Ολλανδία (Λουίς Φαν Γκάαλ): Κρουλ, Χάιτινχα (86' Φλάαρ), Γιανμάατ (46' Φαν Ριν), Μάρτινς Ιντι, Βίλεμς, Ρόμπεν, Σνάιντερ, Στρούτμαν, Κλασιέ (50' Φερ), Νάρσινχ, Φαν Πέρσι.

Τουρκία (Αμπντουλάχ Αβτσί): Ζενγκίν, Καλντιρίμ, Τοπράκ, Κάγια, Χαμίτ Αλτιντοπ, Εμρέ (60' Σαχίν), Τουράν, Τοπάλ, Τορούν (82' Ερντίνκ), Σαραρέρ (70' Γιλμάζ), Ουμούτ Μπουλούτ.


Χαλαρή και με Οζίλ η Γερμανία
Ο playmaker της Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχε δύο γκολ στο ξεκίνημα της προσπάθειας των Πάντσερ για πρόκριση του Mundial 2014 και τη νίκη με 3-0 επί των Νησιών Φερόε στο Ανόβερο. Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, Γκούναρ Νίλσεν κράτησε την ομάδα του Λεβ στο «μηδέν» για σχεδόν μισή ώρα, όμως στο 28' ο Μάριο Γκέτσε της Ντόρτμουντ άνοιξε το σκορ. Στη συνέχεια οι Γερμανοί χαλάρωσαν, είχαν καλύτερο έλεγχο και κυκλοφορία και με δύο γκολ του Οζίλ στην επανάληψη ολοκλήρωσαν με 3-0 τον πρώτο τους αγώνα στον 3ο όμιλο των προκριματικών.

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Λαμ, Μερτεζάκερ, Χούμελς, Μπαντστούμπερ, Οζίλ, Κεντίρα, Γκέτσε (87' Ντράξλερ), Κλόζε (75' Ποντόλσκι), Μίλερ (68' Σίρλε), Ρόις.

Νησιά Φερόε (Λαρς Ολσεν): Νίλσεν, Φάρο, Τζαστίνουσεν, Νάες, Σαμουέλσεν (65' Ελτορ), Μπεντζάμινσεν, Ουντσεν (84' Σ. Ολσεν), Μπάλντβινσον, Χάνσον, Χολστ, Εντμουντσον (84' Κ. Ολσεν).

1ος Όμιλος
Αποτελέσματα
Κροατία - Σκόπια 1-0
(69' Γέλαβιτς)
Ουαλία - Βέλγιο 0-2
(41' Κομπανί, 83' Βερτχόγκεν)
Σκωτία - Σερβία (8/9)
Βαθμολογία
1. Βέλγιο 3
2. Κροατία 3
3. Σερβία 0
4. Σκωτία 0
5. Σκόπια 0
6. Ουαλία 0
Επόμενη αγωνιστική 11/9
Σερβία - Ουαλία
Βέλγιο - Κροατία
Σκωτία - Σκόπια
2ος Όμιλος
Αποτελέσματα
Μάλτα- Αρμενία 0-1
(70' Σαρκίσοφ)
Βουλγαρία - Ιταλία 2-2
(30' Μανόλεφ, 66' Μιλάνοφ - 36',40' Οσβάλντο)
Δανία - Τσεχία 8/9
Βαθμολογία
1. Αρμενία 3
2. Ιταλία 1
3. Βουλγαρία 1
4. Δανία 0
5. Τσεχία 0
6. Μάλτα 0
Επόμενη αγωνιστική 11/9
Βουλγαρία - Αρμενία
Ιταλία - Μάλτα
3ος Όμιλος
Αποτελέσματα
Καζακστάν - Ιρλανδία 1-2
(37' Νουρνταουλέτοφ - 89' πεν. Κιν, 90' Ντόιλ)
Γερμανία - Φαρόε 3-0
(28' Γκέτσε, 54',72' Οζίλ)
Βαθμολογία
1.Γερμανία 3
2.Ιρλανδία 3
3.Σουηδία 0
4.Αυστρία 0
5. Φαρόε 0
6. Καζακστάν 0
Επόμενη αγωνιστική 11/9
Αυστρία - Γερμανία
Σουηδία - Καζακστάν
4oς Όμιλος
Αποτελέσματα
Εσθονία - Ρουμανία 0-2
(55' Τόριε, 75' Μαρικά)
Ανδόρα - Ουγγαρία 0-5
(12' Γουχασζ, 32' πεν. Γκέρα, 54' Σζαλάι, 68' Πρίσκιν, 82' Κόμαν)
Ολλανδία - Τουρκία 2-0
(17' Φαν Πέρσι, 90' Νάρσινγκ)
Βαθμολογία
1. Ουγγαρία 3
2. Ρουμανία 3
3. Ολλανδία 3
4. Τουρκία 0
5. Εσθονία 0
6. Ανδόρα 0
Επόμενη αγωνιστική 11/9
Ρουμανία - Ανδόρα
Τουρκία - Εσθονία
Ουγγαρία - Ολλανδία
5ος Όμιλος
Αποτελέσματα
Αλβανία - Κύπρος 3-1
(36' Σαντίκου, 84' Κάνι, 87' Μπογκντάνι - 45' Λαμπάν)
Σλοβενία - Ελβετία 0-2
(20' Χάκα, 51' Ινλέρ)
Ισλανδία - Νορβηγία 2-0
(21' Άρνασον, 81' Φινμπόγκασον)
Βαθμολογία
1. Αλβανία 3
2. Ελβετία 3
3. Ισλανδία 3
4. Νορβηγία 0
5. Σλοβενία 0
6. Κύπρος 0
Επόμενη αγωνιστική 11/9
Κύπρος - Ισλανδία
Νορβηγία - Σλοβενία
Ελβετία - Αλβανία
6ος Όμιλος
Αποτελέσματα
Ρωσία - Β. Ιρλανδία 2-0
(30' Φαϊζούλιν, 78' πεν. Σιρόκοβ)
Αζερμπαϊτζάν - Ισραήλ 1-1
(65' Αμπίσοβ - 50' Νάτχο)
Λουξεμβούργο - Πορτογαλία 1-2
(13' Ντα Μότα - 28' Κριστιάνο, 54' Ποστίγκα)
Βαθμολογία
1. Ρωσία 3
2. Πορτογαλία 3
3. Ισραήλ 1
4. Αζερμπαϊτζάν 1
5. Λουξεμβούργο 0
6. Βόρειος Ιρλανδία 0
Επόμενη αγωνιστική 11/9
Ισραήλ - Ρωσσία
Β. Ιρλανδία - Λουξεμβούργο
Πορτογαλία - Αζερμπαϊτζάν
8ος Όμιλος
Αποτελέσματα
Μαυροβούνιο - Πολωνία 2-2
(27' Ντρίνσιτς, 45' Βούτσινιτς - 6' πεν. Μπλαζικόφσκι, 55' Μιερτσεζέφσκι)
Μολδαβία - Αγλία 0-5
(3' πεν., 29' Λάμπαρντ, 32' Ντεφόε, 74' Μίλνερ, 84' Μπέινς)
Βαθμολογία
1. Αγγλία 3
2. Μαυροβούνιο 1
3. Πολωνία 1
4. Ουκρανία 0
5. Μολδαβία 0
6. Σαν Μαρίνο 0
Επόμενη αγωνιστική 11/9
Σαν Μαρίνο - Μαυροβούνιο
Πολωνία - Μολδαβία
Αγγλία - Ουκρανία
9ος Όμιλος
Αποτελέσματα
Γεωργία - Λευκορωσία 1-0
(52΄Οκριασβίλι)
Φινλανδία - Γαλλία 0-1
(20' Ντιαμπί)
Βαθμολογία
1. Γεωργία 3
2. Γαλλία 3
3 Ισπανία 0
4. Φινλανδία 0
5. Λευκορωσία 0
Επόμενη αγωνιστική 11/9
Γεωργία - Ισπανία
Γαλλία - Λευκορωσία
 

Τελευταία Νέα