Ένα παιχνίδι δίπλα στον Φερέιρα!

Ένα παιχνίδι δίπλα στον Φερέιρα!

Gazzetta team
Ένα παιχνίδι δίπλα στον Φερέιρα!

bet365

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα παρακολούθησε το φιλικό με την Ελ Γιαίς από την κερκίδα και το gazzetta.gr... κρυφάκουσε όσα ζητούσε ο Πορτογάλος από τους ποδοσφαριστές του.

Δεν είναι από τους προπονητές που μιλά ιδιαίτερα στα παιχνίδια της προετοιμασίας. «Σκανάρει» τους ποδοσφαιριστές του, συνήθως σιωπηλός, και είτε στο ημίχρονο είτε αργότερα στο ξενοδοχείο εξηγεί στον καθένα ξεχωριστά τι έκανε σωστά, τι λανθασμένα και τι ακριβώς ζητά από εκείνους στο κομμάτι της τακτικής.

Στο πρώτο νικηφόρο φιλικό επί αυστριακού εδάφους κόντρα στην Ελ Γιαίς, ο Πορτογάλος τεχνικός ζητούσε συγκεκριμένα πράγματα, αστειεύτηκε με τον Λάζαρο την ώρα της αλλαγής του ενώ ο βοηθός του Νούνο Αλμέιδα ήταν εκείνος που συνεχώς μιλούσε και έδινε οδηγίες στους «πράσινους».
Το... stop στη κουβέντα
Κατά την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου μία λάθος συννεονόηση του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ με τον Λουκά Βύντρα άνοιξε... συζήτηση ανάμεσα στον Γάλλο κεντρικό αμυντικό και τον Έλληνα μπακ. Για περίπου κανά πεντάλεπτο μιλούσαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να μην είναι 100% συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Ο Φερέιρα με δύο φωνές έστειλε το.... μήνυμα και αμέσως σταμάτησε ο μίνι διάλογος ανάμεσα στους δύο παίκτες. Το ίδιο έκανε και σε ανάλογη περίπτωση με πρωταγωνιστές τον Γάλλο και τον Γιούρκα.
Οι θέσεις και οι εκτελεστές στα στημένα
Ιδιαίτερη έμφαση δίνει ο Πορτογάλος τεχνικός στις στημένες φάσεις. Τόσο όταν η ομάδα του βρίσκεται σε θέση άμυνας όσο και όταν είναι σε θέση να απειλήσει τον αντίπαλο. Στο πρώτο μέρος όταν ο Χουχούμης βρέθηκε δεξιά να χτυπήσει το κόρνερ, ο Πορτογάλος ήθελε τον Λάζαρο και την επόμενη φορά φώναξε στον Έλληνα μεσοεπιθετικό να πάρει το «χτύπημα».
Ο Νούνο Αλμέιδα έδινε οδηγίες για το που θα έπρεπε να είναι οι παίκτες στα στημένα του αντιπάλου(κυρίως στον Ιωαννίδη) ενώ και στο δεύτερο μέρος σε ένα φάουλ από αριστερά ο Φερέιρα φώναξε «Γιούρκας, Γιούρκας» για να το εκτελέσει ο Σεϊταρίδης.
Η πλάκα στον Λάζαρο
Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος παίζοντας στη φυσική του θέση, πίσω από τον επιθετικό, έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και αν τελειώνε τις φάσεις θα είχε αγγίξει το τέλειο. Την ώρα της αλλαγής του και ενώ είχε σκάσει, ο Φερέιρα τον κοίταξε και χαμογελώντας του έκανε πλάκα για τις χαμένες ευκαιρίες. Εξάλλου οι σχέσεις του Ίβηρα τεχνικού με τον «Λάζο» είναι κάτι παραπάνω από σχέση προπονητή-παίκτη, κάτι που δημιουργήθηκε την περίοδο της αποθεραπείας του διεθνή μεσοεπιθετικού από τον περυσινό τραυματισμό στο γόνατο.
«Campia, campia»
Μία από τις λέξεις που... ακούστηκαν καμιά δεκαριά φορές ήταν και το «campia». Στα πορτογαλικά σημαίνει «άλλαξε» και φυσικά αναφέρεται στην αλλαγή του παιχνιδιού από την μία πλευρά στην άλλη. Ο Φερέιρα το ζητούσε όταν έβλεπε πως η αντίπαλη ομάδα έχει «τραβηχτεί» από την μία πλευρά, αφήνοντας χώρο στην άλλη.
Το «μυαλό» στον Ζέκα
Από κει και πέρα, ο Φερέιρα σε κάθε σχεδόν παιχνίδι έχει ειδική... ενότητα παρατηρήσεων στον Ζέκα. Τον πιστεύει πολύ και για αυτό έχει απαιτήσεις από τον συμπατριώτη του. «Ζέκα την θέση σου», «Ζέκα κλείσε» και «Ζέκα παίξε με μυαλό» ήταν κάποιες από τις εντολές προς τον Πορτογάλο χαφ, ο οποίος ήταν τακτικά άριστος στο διάστημα που αγωνίστηκε εκτελώντας άψογα όσα του είχε ζητήσει ο 66χρονος κόουτς.
 

Τελευταία Νέα