Σήκωσέ το, δεν μπορώ να περιμένω!

Σήκωσέ το, δεν μπορώ να περιμένω!

Gazzetta team
Σήκωσέ το, δεν μπορώ να περιμένω!

bet365

Τα «τρομερά μωρά» της εθνικής Νέων... πάτησαν τους «πελάτες», σε όλα τα επίπεδα, Πορτογάλους (3-2) και βρέθηκαν στην 4άδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος! Η Αγγλία αντίπαλος στον ημιτελικό!

Η εθνική στο Euro 2012 βρέθηκε στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και σαφώς κρίνεται επιτυχημένη! Όμως το μέλλον μπορεί να είναι ακόμη καλύτερο και σε αυτό... υπογράφουν ο Κώστας Τσάνας και τα παιδιά του!

Οι παίκτες της εθνικής Νέων που μετά την πρόκριση στο Μουντιάλ του 2013, από το απόγευμα της Δευτέρας βρίσκονται στην 4άδα της Ευρώπης και... στο βάθος βλέπουν κούπα!

Τα «τρομερά μωρά» του Τσάνα με μια εκπληκτική εμφάνιση κέρδισαν με δύο γκολ του Κατίδη και ένα του Γιαννιώτα με 3-2 την Πορτογαλία στην 3η αγωνιστική του ομίλου, πήραν την δεύτερη θέση πίσω από την Ισπανία και βρέθηκαν στα ημιτελικά της διοργάνωσης, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν την Αγγλία την προσεχή Πέμπτη!

Μοναδικό μελανό σημείο η ανόητη κόκκινη του Χάρη Μαυρία όταν η Ελλάδα προηγούνταν με 3-1 και θα χάσει τον αγώνα-πρόκληση προς τον τελικό!

Ξεκίνημα με γκολ-γκολ!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Εθνική μας, με τον Γιαννιώτα να ανοίγει το σκορ στο 18', όμως οι Πορτογάλοι είχαν άμεσα την απάντηση και στο αμέσως επόμενο λεπτό ισοφάρισαν με τον Αντρέ Γκόμες. Ωστόσο, όλα έγιναν στο 37'. Ο Ντάνιελ Μάρτινς αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα του Ελβετού διαιτητή Άλεν Μπιέρι, κάτι που δεν πέρασε ανεκμετάλλευτο από τους παίκτες του Κώστα Τσάνα.

Κατίδης και 1-3

Ο Κατίδης στο 42' μας έβαλε και πάλι σε θέση οδηγού, ενώ με το σκορ αυτό οι δυο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα. Στην επανάληψη δεν άλλαξε κάτι, Διαμαντάκος και Σταφυλλίδης έχασαν κάποιες ευκαιρίες και ο Κατίδης «χτύπησε» εκ νέου στο 69', όταν διαμόρφωσε το 1-3 για την Εθνική μας ομάδα.

Χάνει τον ημιτελικό ο Μαυρίας

Όμως, στο 76' και η Ελλάδα αναγκάστηκε να αγωνιστεί με δέκα παίκτες για το υπόλοιπο του αγώνα, αφού ο Χάρης Μαυρίας αποχώρησε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Έτσι, θα χάσει τον ημιτελικό, με την Αγγλία.

Ακολούθησαν αρκετές φάσεις από τις δυο ομάδες, με το παιχνίδι να έχει ανοίξει, και οι Πορτογάλοι, που ήταν το φαβορί για να φτάσει μέχρι τέλους, κατάφεραν μόνο να μειώσουν σε 2-3 με τον Μπετίνιο στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων. Έτσι, η Εθνική Νέων πήρε την πρόκριση για τους «4» του EURO U-19 κι έκανε υπερήφανους όλους τους Έλληνες δείχνοντας ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μέλλον.

Οι συνθέσεις

Πορτογαλία: Βελόσο, Αλμέιδα (67' Κανσέλο), Φερέιρα, Ιλόρι, Μάρτινς, Κα, Μπρούμα, Μάριο (86' Το-Ζε), Εσγκάιο, Καβαλέιρο (82' Μπετίνιο), Γκόμες.

Ελλάδα: Καπίνο, Σταφυλλίδης, Μπουγαΐδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπάλλας (63' Μπουχαλάκης), Μαυρίας, Φουρλάνος, Διαμαντάκος, Κατίδης (73' Μπακασέτας), Γιαννιώτας, Κουρμπέλης (85' Ρουγγάλας).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα