Πραντέλι: «Θετική ενέργεια και επιθετικά»

Πραντέλι: «Θετική ενέργεια και επιθετικά»

bet365

Η ώρα της κρίσης στο Euro 2012 πλησιάζει και ο Τσέζαρε Πραντέλι στη συνέντευξη Τύπου του Σαββάτου μίλησε μέχρι και για τον... μεσημεριανό ύπνο του!

Η Ιταλία ολοκληρώνει την προετοιμασία της για τον τελικό με την Ισπανία και ο προπονητής της μίλησε για τα πάντα στους εκπροσώπους του Τύπου. Ακολουθούν όσα είπε.

Για την Ισπανία: «Η Ισπανία είναι η καλύτερη ομάδα του κόσμου τα τελευταία χρόνια καθώς έχει καταφέρει να διατηρήσει τα χαρακτηριστικά της. Η δύναμη της δεν είναι μόνο η κατοχή της μπάλας αλλά και η ικανότητα της να την κλέβει γρήγορα όταν τη χάνει. Επίσης η άμυνα της κλείνει γρήγορα τους χώρους. Εμείς, από την πλευρά μας, θα πρέπει να πάρουμε τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου και να μην αφήσουμε καμία ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Δεν είμαστε τόσο αλαζόνες ώστε να πούμε πως θα ελέγξουμε τον αγώνα από την αρχή ως το τέλος καθώς σεβόμαστε πολύ την Ισπανία αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που θέλουμε. Νομίζω ότι έχουν δει όλοι ότι η Ιταλία έχει επιθετική νοοτροπία και παίζει όμορφο ποδόσφαιρο. Τις βαθιές μπαλιές τις χρησιμοποιούμε μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις».

Για τον Αντρέα Πίρλο που πάει για MVP του Euro και πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στον ευρωπαϊκό Τύπο για τη Χρυσή Μπάλα: «Η μεσαία γραμμή μας έχει ποιότητα αυτά τα δύο χρόνια που δουλεύουμε για να βελτιωθούμε. Εχουμε ένα κέντρο που μπορεί να πρεσάρει πάρα πολύ τον αντίπαλο και παράλληλα να επιτεθεί σωστά. Είναι προφανές, βέβαια, ότι όλα είναι πιο εύκολα όταν έχεις τον Πίρλο στην ομάδα σου. Είναι πολύ σημαντική, όμως, η δουλειά των Μαρκίζιο και Ντε Ρόσι επίσης καθώς απελευθερώνουν τον Πίρλο».

Για το αν η Ισπανία είναι... βαρετή: «Δεν είναι βαρετή, βαρετό έχει γίνει το να ξέρεις ότι θα νικήσει σε κάθε αγώνα. Προσωπικά δεν τη θεωρώ βαρετή ως ομάδα αλλά πάρα πολύ δυνατή, όπως έχω πει πάρα πολλές φορές».

Για το πώς θα παραταχθεί η Ιταλία: «Με θετική ενέργεια, επιθετική διάθεση και με πρώτο στόχο να κρατήσουμε την μπάλα στην κατοχή μας. Πρέπει να λειτουργήσουμε πολύ σωστά στο κέντρο και όταν δε θα έχουμε εμείς την μπάλα αλλά η Ισπανία».

Για τον αγώνα του ομίλου που έληξε 1-1: «Για 7-8 λεπτά πριν αρχίσει εκείνο το ματς ήμασταν μπερδεμένοι καθώς βλέπαμε την 11άδα τους και δεν ξέραμε ποιος θα είναι ο επιθετικός τους. Αυτοί έχουν... εφεύρει το να γίνονται επιθετικοί οι μέσοι και ομολογώ ότι μου αρέσει. Θα πρέπει να είμαστε απολύτως συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης».

Για το αν η Ιταλία θα επιστρέψει στο 3-5-2 που χρησιμοποίησε στον αγώνα του ομίλου: «Οχι και σας το λέω με κάθε ειλικρίνεια. Στα τελευταία παιχνίδια έχουμε την κατάλληλη ισορροπία και θα ξεκινήσουμε με το ίδιο σύστημα, αν και κατά τη διάρκεια του αγώνα μπορούμε να γυρίσουμε σε 3-5-2 αν χρειαστεί. Κόντρα σε κάθε ομάδα, σε κάθε αγώνα σε αυτό το Euro, παίξαμε ανοιχτά, επιθετικά και το ίδιο θα κάνουμε και στον τελικό».

Για το πώς προετοιμάστηκε η Ιταλία καθώς δεν είχε πολύ χρόνο: «Παίξαμε με τη Γερμανία την Πέμπτη, την Παρασκευή είχαμε χαλάρωμα και σήμερα, παραμονή του ματς, κάνουμε προπόνηση. Για τον ημιτελικό με τη Γερμανία επειδή δεν είχαμε πολύ χρόνο δουλέψαμε βασικά μέσω βίντεο και κάτι τέτοιο θα γίνει και τώρα. Πρέπει να εξετάσουμε και την παραμικρή λεπτομέρεια».

Για τον Μάριο Μπαλοτέλι: «Ο Μπαλοτέλι είναι σε μια εθνική ομάδα με υπέροχους χαρακτήρες πέρα από σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Οι συμπαίκτες του, του έδωσαν να καταλάβει ότι αυτή είναι η ευκαιρία του και γενικά τον φορτώσαμε με ευθύνες καθώς μόνο έτσι μπορείς να καταλάβεις τι πρέπει να κάνεις. Ποιες πρέπει να είναι οι προτεραιότητες σου. Κατάλαβε, τελικά, ότι δεν είναι κακό να δέχεσαι συμβουλές. Μετά τον αγώνα με την Κροατία μίλησα αρκετά μαζί του, του εξήγησα τι ακριβώς θέλω από αυτόν και δείχνει ότι τα κατάλαβε όλα».

Για την πρόσκληση του προέδρου της ιταλικής Δημοκρατίας, Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο, για δείπνο με την ομάδα ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του τελικού: «Διάβασα την επιστολή του, με άγγιξαν τα όσα έγραψε και ανυπομονώ να τη διαβάσω και στους παίκτες μου. Μιλάει για ενότητα, για όλα όσα πρέπει να κάνουμε ως έθνος και όχι απλά ως ομάδα. Είμαστε υπερήφανοι και ελπίζουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες. Νιώσαμε την παρουσία του Ναπολιτάνο και την υποστήριξη του όταν ήρθε να μας δει από κοντά στην πρεμιέρα του ομίλου κόντρα στην Ισπανία. Εδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη σε εμάς, όταν τα ΜΜΕ μας βομβάρδιζαν...».

Για το αν κοιμήθηκε το μεσημέρι όπως κάνει πάντα πριν τους μεγάλους αγώνες για να χαλαρώνει: «Δεν βρήκα χρόνο αυτή τη φορά καθώς πρέπει να δουλέψω με τα παιδιά πάνω στην παραμικρή λεπτομέρεια».

 

Τελευταία Νέα