Βρετανική συμμαχία για Euro 2020!

Θάνος Σαρρής
Βρετανική συμμαχία για Euro 2020!

bet365

Η Σκωτία, η Ουαλία και πιθανόν η Ιρλανδία, ετοιμάζουν κοινή πρόταση για την ανάληψη του Euro 2020, χωρίς ωστόσο ακόμα να υπάρχει οριστική απόφαση για το αν θα καταθέσουν υποψηφιότητα.


H διορία της UEFA για τις αιτήσεις λήγει τα μεσάνυχτα της 15η Μαΐου και μέχρι στιγμής, μόνο η Τουρκία έχει επισημοποιήσει το ενδιαφέρον της για την διοργάνωση του τουρνουά. Ωστόσο, η Σκωτία και η Ουαλία με πιθανή συμμετοχή της Ιρλανδίας βρίσκονται σε συζητήσεις, προκειμένου να προλάβουν το deadline και να κάνουν την πρότασή τους.

Οι άνθρωποι των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών της Σκωτίας και της Ουαλίας αρνούνται να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν ότι θα κατατεθεί πρόταση, αλλά πηγές από όλες τις πλευρές τονίζουν ότι οι συζητήσεις υπάρχουν και οι πιθανότητες επισημοποίησης του ενδιαφέροντος είναι πολλές.

Ωστόσο, η αύξηση των ομάδων σε 24 προϋποθέτει την ύπαρξη αρκετών γηπέδων... πρώτης κατηγορίας, κάτι που σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί και τρίτη χώρα. Αυτή, αναμένεται να είναι η Ιρλανδία!

Όπως αναφέρει πηγή που δεν θέλει αν αποκαλύψει το όνομά της στο Press Association: «Υπάρχουν συζητήσεις για πρόταση αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας. Ίσως χρειαστεί τρεις χώρες».

Ο Πλατινί τόνισε ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα της Τουρκίας, μόνο αν δεν αναλάβει την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων την ίδια χρονιά. Το Αζερμπαϊτζάν με την Γεωργία από τη μία και το Βέλγιο από την άλλη, είναι πιθανόν επίσης να καταθέσουν προτάσεις.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα