Λαζαρίδης: «Θέλω να μείνω αρκεί...»

Λαζαρίδης: «Θέλω να μείνω αρκεί...»

Gazzetta team
Λαζαρίδης: «Θέλω να μείνω αρκεί...»

bet365

Μπορεί οι φήμες να τον φέρνουν εκτός Άρη το καλοκαίρι, ωστόσο ο Νίκος Λαζαρίδης τόνισε πως εφόσον θα πληρώνεται δεν έχει λόγο να φύγει από την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Νίκου Λαζαρίδη «Super Aris»

-Ποια ήταν τα δικά σας συναισθήματα το βράδυ του τελευταίου παιχνιδιού της σεζόν με την Κέρκυρα;

«Όλοι μας ήμασταν πάρα πολύ απογοητευμένοι, γιατί μ’ άλλα όνειρα ξεκίνησε η χρονιά και μ’ άλλα τελείωσε. Όλοι μας πιστεύαμε ότι το λιγότερο που έπρεπε να πετυχαίναμε ήταν να βγαίναμε στην Ευρώπη».

-Ο τρόπος με τον οποίο άρχισε η χρονιά, δεν προμήνυε και το πως θα τελείωνε;

«Ξεκινήσαμε αλλιώς, μ’ άλλα όνειρα και φιλοδοξίες, μ’ ένα προπονητή που μας ήξερε, τον ξέραμε και κάναμε μαζί του τη προηγούμενη περίοδο ένα πολύ επιτυχημένο σερί νικών. Τα πράγματα ,όμως, δεν ήρθαν όπως τα περιμέναμε. Η διοίκηση προχώρησε σε κάποιες αλλαγές στη συνέχεια, χωρίς όμως να είχαν αποτέλεσμα, αφού είχε ήδη χαθεί πολύτιμο έδαφος».

-Ποιος ήταν ο λόγος για αυτό το άσχημο ξεκίνημα, με δεδομένο ότι ήταν και πολύ μεγάλο το διάστημα που είχατε να προετοιμαστείτε και να δείτε και που πονάει η ομάδα;

«Είναι κάτι που κανείς δε μπορεί να εξηγήσει. Ούτε καν εμείς οι ίδιοι. Όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης γι αυτή την εικόνα και φυσικά κι εμείς οι ποδοσφαιριστές που θεωρώ ότι είναι και το μεγαλύτερο όλων. Ίσως έπρεπε να γίνονταν μεγαλύτερη προσπάθεια απ’ όλους μας, ίσως κάποια πράγματα που έγιναν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, να μην έπρεπε, με κάποιους παίκτες που αισθανόμενοι απογοήτευση δε μπόρεσαν να προσφέρουν αυτά που έπρεπε».

-Πως εξηγείς το φαινόμενο που συμβαίνει, μονίμως, εδώ και χρόνια, στον Άρη ν’ αποτελεί νεκροταφείο προπονητών. Όσο επιτυχημένος και να θεωρείτε κάποιος, οπουδήποτε αλλού, απ’ τον Άρη φεύγει μεσάνυχτα. Κάτι που έγινε και στη περίπτωση του Τσιώλη.

«Ίσως είναι επειδή ο Άρης, είναι ένα τεράστιο καράβι που η πίεση του κόσμου και της διοίκησης είναι μεγάλη. Πολλοί μπορεί να μην αντέχουν στη πίεση αυτή, μ’ αποτέλεσμα στο τέλος να μην έχουν τ’ αποτελέσματα που κι οι ίδιοι επιθυμούν».

-Λάθος ή σωστό, που έφυγε;

«Δεν μπορώ να το πω με σιγουριά. Ότι και να λέμε τώρα, άλλωστε, είναι απλές υποθέσεις...»

-Ο ερχομός του Πρόμπιερζ δεν έδειξε να ωφελεί ιδιαίτερα την ομάδα. Ποιά η γνώμη σου για τον συγκεκριμένο;

«Αν και μαζί του, απ’ τα οκτώ παιχνίδια που δώσαμε, στα τέσσερα έμεινα στο πάγκο η άποψη που έχω είναι καλή και δεν έχω κανένα παράπονο. Πιστεύω ότι έκανε ότι μπορούσε. Ότι προσπάθησε...»

-Ο αντικαταστάτης του, ο κ. Μασάδο;

«Με τον κ. Μασάδο άρχισε, επιτέλους, να ρολάρει η ομάδα, έκανε νίκες, ανέβηκε βαθμολογικά και το πιο βασικό άρχισε επιτέλους να βρίσκει ρυθμό. Καλός προπονητής και ήρεμος άνθρωπος, έδωσε πολλά στην ομάδα και σίγουρα δε φταίει αυτός για την απώλεια του στόχου, αφού η ομάδα είχε ήδη χάσει πολύτιμο έδαφος».

-Στο τέλος όμως η ομάδα κλάταρε. Τα ματς με Παναθηναϊκό, Παναιτωλικό και Κέρκυρα χάλασαν τη καλή εικόνα. Γιατί;

«Παίξανε πολλά πράγματα ρόλο γι αυτό. Αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Δε μπόρεσε η ομάδα ν’ αντέξει, ψυχολογικά, είχε φτάσει στα όρια της. Επικρατούσε πολύ μεγάλη απογοήτευση. Ήμασταν αρκετούς μήνες απλήρωτοι και πολλοί από τους συμπαίκτες μας αντιμετώπιζαν ακόμα και πρόβλημα επιβίωσης. Όλα αυτά είναι φυσιολογικό να επηρεάζουν κάθε ποδοσφαιριστή. Το να ‘σαι απλήρωτος δυο και τρεις και τέσσερις μήνες δεν είναι και τόσο σημαντικό. Το να ‘χεις, όμως, να πάρεις χρήματα εδώ κι ένα χρόνο, νομίζω ότι δεν είναι και ότι το καλύτερο. για οποιονδήποτε».

-Από πότε έχεις εσύ να πληρωθείς;

«Ορισμένοι από μας, νομίζω πολλοί περισσότεροι απ’ τους μισούς συμπαίκτες μου, έχουμε να παίρνουμε χρήματα απ’ το περυσινό ακόμα συμβόλαιο. Ούτε λόγος φυσικά για το φετινό… Το ξαναλέω για να το ξεκαθαρίσω, δεν αποτελεί δικαιολογία αυτό, αλλά σκεφτείτε τα συναισθήματα των οικογενειών των παιδιών που θέλουν να φάνε για να ζήσουν. Δε ξέρω τι έφταιξε, ίσως το θέμα της εφορίας που η διοίκηση έδωσε πολύ μεγάλο βάρος εκεί, αλλά νομίζω ότι πρώτο μέλημα έπρεπε να ‘ταν η εξασφάλιση, έστω και κάποιου ποσού για τους ποδοσφαιριστές και τους ανθρώπους που απαρτίζουν την ομάδα, ώστε να ‘ναι πιο ελεύθεροι κι απερίσπαστοι στη δουλεία τους. Ότι και να λέμε, όταν δουλεύει κάποιος κάπου θέλει να πληρώνεται κι ειδικά για κάποιους παίκτες που είναι από μακριά και δεν έχουν την ίδια κουλτούρα και τις ίδιες ανάγκες μ’ εμάς, αυτό είναι ότι χειρότερο. Νομίζω οι στιγμές που περάσαμε, ειδικά, στο πρώτο μισό της χρονιάς ήταν πολύ δύσκολες».

-Ο πολύς κόσμος δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό. Μπορείς να μας εξηγήσεις τι ακριβώς σημαίνει;

«Το ξεκαθαρίζω για μια ακόμη φορά. Όταν μπαίνει να παίξει κάποιος, ξεχνάει τα πάντα και παίζει για τον εαυτό του και την ομάδα. Το θέμα είναι ότι απ’ την επομένη θα συνεχίζει να σκέφτεται, να συζητάει και να τον τρώει το ίδιο ακριβώς πράγμα. Όταν μια αρρωστημένη κατάσταση συνεχίζει να ισχύει σε φθείρει. Χαλάει τη πειθαρχία, τη διάθεση και όλο το γενικότερο κλίμα. Όταν σου λέει κάποιος συμπαίκτης σου ότι δεν έχει να φάει, ή δεν έχει λεφτά να βάλει βενζίνη, να ‘ρθει στη προπόνηση, εκείνη τη στιγμή σε πιάνει απελπισία. Δε μπορείς να βλέπεις το συμπαίκτη σου, να σου ζητά δανεικά να φάει το μεσημεριανό ή το βραδινό του…»

-Υπήρξαν δηλαδή και τέτοια περιστατικά...

«Ναι, υπήρξαν…»

-Με ξένους ή με πιτσιρικάδες;

«Με τους μικρούς, αλλά δεν έχει σημασία. Ότι και να ‘ναι είναι ισότιμα μέλη της ομάδας...»

-Εννοείται αυτό...

«Είναι συνάδελφοι μας και πρέπει να τους βοηθούμε. Ειδικά σ’ αυτούς που παίρνουνε ελάχιστα χρήματα, η διοίκηση έπρεπε να καταβάλει κάποιο μέρος τους. Τέλος πάντων, όλα αυτά πέρασαν, η χρονιά τελείωσε...»

-Μα το θέμα είναι τα συνεπακόλουθα των όσων συνέβησαν και τι προμηνύεται να συμβεί στο μέλλον...

«Έτσι ακριβώς είναι. Κάποια πράγματα πρέπει να ξεκαθαριστούν και να μπουν στη θέση τους...»

-Από τη συμπεριφορά της διοίκησης στο πρόσωπο σας αισθάνεστε εμπαιγμό, απ’ την άποψη ότι λάβατε πολλές υποσχέσεις οι οποίες δε τηρήθηκαν; Έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη σας, πλέον, στο πρόσωπο των ανθρώπων της;

«Ναι, έχει κλονιστεί είναι αλήθεια και νομίζω αυτό δεν είναι ότι καλύτερο. Έχουμε πάρει απ την αρχή της χρονιάς πολλές διαβεβαιώσεις απ’ τη διοίκηση χωρίς όμως καμιά απ’ αυτές να τηρηθεί. Αυτή τη στιγμή, γιατί όλοι μας θέλουμε το καλό της ομάδας κάναμε διακανονισμό θέλοντας να πάρει η ομάδα το πιστοποιητικό συμμετοχής της στο νέο πρωτάθλημα. Βάλαμε κάποιες ημερομηνίες οι οποίες ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά θα τηρηθούν».

-Θεωρείς ότι η δική σας στάση στη δεδομένη οικονομική δυσκολία που αντιμετωπίζει η ΠΑΕ ήταν η θετική και η πρέπουσα;

«Νομίζω ότι όταν για έναν ολόκληρο χρόνο δεν έχεις πάρει ούτε ένα ευρώ απ’ το συμβόλαιο σου, τι άλλο να κάνεις για να κρατήσεις καλύτερη στάση; Παρ’ όλα αυτά νομίζω ότι κάναμε μεγάλη υπομονή. Μπορεί να έγιναν και κάποια λάθη με κάποιες αποχές που κάναμε για 2-3 μέρες...»

-Τις θεωρείς λάθος αυτές;

«Δεν είπα ότι ήταν λάθος, είπα ότι μπορεί να ήτανε λάθος, μπορεί, όμως και σωστές... Εμείς το κάναμε αυτό, απλά, για να καταδείξουμε ποιο είναι το πρόβλημα γιατί πολλοί μπορεί να πίστευαν ότι ήμασταν πληρωμένοι. Ως ένα μέτρο πίεσης δηλαδή»...

-Ο κόσμος κατανοεί απόλυτα το κάθε δίκαιο. Δεν ανέχεται όμως μονάχα στη δική του ομάδα να συμβαίνουν όλα αυτά. Δηλαδή οι άλλες δεν αντιμετώπιζαν παρόμοια προβλήματα; Ούτε αποχές όμως, ούτε τίποτα άλλο δε συνέβη...

«Επειδή το ‘χαμε συζητήσει, πολλές φορές αυτό μεταξύ μας, αλλά και μ’ άλλους συναδέλφους άλλων ομάδων, νομίζω ότι όποιον και να ρωτήσεις απ’ τις άλλες ομάδες κανείς δε θα σου πει ότι απ’ την αρχή της χρονιάς δε πήρε ούτε ευρώ απ’ το συμβόλαιο του. Τέλος πάντων αυτά είναι μόνο για να τα λέμε αυτή τη στιγμή, για να καταλάβει ο κόσμος ότι κι εμείς είμαστε άνθρωποι και περνούσαμε πολύ δύσκολες στιγμές. Σίγουρα κι είναι αλήθεια αυτό, κι η διοίκηση περνούσε δύσκολες στιγμές με το διακανονισμό που έπρεπε να τηρήσει με την εφορία. Εύχομαι τη νέα χρονιά όλοι να ‘ναι πιο σοβαροί και συγκεντρωμένοι. Το πιο βασικό σε μια ομάδα είναι να μη χαλάσουν τα αποδυτήρια. Με άσχημο κλίμα μέσα σ’ αυτά δεν πάς πουθενά. Με καλό κλίμα ότι πρόβλημα κι αν αντιμετωπίσεις στη πορεία μπορεί να λυθεί».

-Ο λόγος που το κλίμα δεν ήταν καλό ήταν λόγω χαρακτήρα κάποιων παικτών που είτε βεντέτιζαν, είτε κάνανε κακή εξωγηπεδική ζωή, ή λόγω των οικονομικών προβλημάτων;

«Όχι, δυστυχώς, δεν ήταν μόνο οικονομικό. Το οικονομικό, απλά, το επιδείνωνε. Καλό θα είναι τη νέα χρονιά κάποιες καταστάσεις ν’ αλλάξουν γιατί αν δεν αλλάξουν θα υπάρξουν σίγουρα κι άλλα προβλήματα».

-Το ρόστερ με το οποίο ξεκίνησε η χρονιά μήπως ήταν υπεράριθμο; Κι αν στη τελική έγινε και σωστή διαχείριση του;

«37 παίκτες σε μια ομάδα νομίζω ότι είναι αριθμός πάρα πολύ μεγάλος. Δε μπορεί ένας προπονητής να δουλέψει με τόσους παίκτες. Το ποιος έχει ευθύνη για αυτό δε ξέρω, όμως είναι πάρα πολλοί για μια ομάδα.25-26 ποδοσφαιριστές το ανώτερο είναι ο ιδανικότερος αριθμός».

-Μετά τον αγώνα στη Κέρκυρα ο Σύνδεσμος εξέδωσε μια ανακοίνωση που στρέφονταν εναντίον σας και μάλιστα με πολύ βαριές εκφράσεις. Τι επίδραση, είχε τελικά;

«Σίγουρα δεν ήταν εικόνα ομάδας αυτή που είχαμε στη Κέρκυρα. Ήταν όντως χάλια, κι ο κόσμος πάνω στα νεύρα του αντέδρασε κάτι που καταλαβαίνω απόλυτα. Η ανακοίνωση όμως χρησιμοποιούσε κάποιες βαριές εκφράσεις που κάποιους παίκτες τους πείραξαν ιδιαίτερα. Κάποιους παίκτες, ίσως, δεν τους άγγιξε καθόλου, αλλά κάποιους άλλους τους πείραξε πάρα πολύ. Κι εννοώ αυτούς που αγαπάνε την ομάδα... Προσωπικά το θέμα απ’ τη πρώτη στιγμή το θεώρησα λήξαν και ειλικρινά σας λέω, ότι για τα υπόλοιπα παιδιά μέτρησε πάρα πολύ η τελευταία συνάντηση που είχαμε με αντιπροσωπεία των οργανωμένων, όπου και μας μίλησαν μεταξύ άλλων και γι αυτό το θέμα. Τόσο εγώ, όσο κι οι συμπαίκτες μου τον αγαπάμε τον κόσμο μας. Χωρίς αυτόν δε θα μπορούσαμε τίποτα να κάνουμε...»

-Ποιο σημείο της χρονιάς, θεωρείς το πιο κομβικό;

«Τον αγώνα με την Τρίπολη που διακόπηκε. Είμαι πεπεισμένος ότι αν συνεχίζονταν θα ανατρέπαμε το σκορ και θα κερδίζαμε. Άλλωστε ήταν κάτι που το χαμε ξανακάνει πολλές φορές στο παρελθόν μέχρι τότε».

-Αισθάνεσαι ότι μας την είχαν στημένη; Ότι η διακοπή ήταν υπερβολική;

«Δεν μπορώ να το ξέρω αυτό και δε μπορώ να καταλάβω γιατί αποφασίστηκε κάτι τέτοιο. Νομίζω ότι ήταν όντως πολύ υπερβολική απόφαση, αφού σε άλλα γήπεδα έχουν συμβεί τρισχειρότερα και τα παιχνίδια συνεχιστήκαν και λήξαν κανονικά. Αν θυμάστε σ’ ένα ματς στη Τρίπολη, του Αστέρα με τον Ατρόμητο, ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου είχε φάει μπουκάλι. Ο αγώνας όμως συνεχίστηκε κι έληξε κανονικά».

-Τη στάση του συνόλου των Μ.Μ.Ε της χώρας πως την κρίνεις; Άλλα μέτρα κι άλλα σταθμά στη δική μας περίπτωση-πταίσμα που επιδιώχθηκε ν’ αναδειχθεί με κάθε δυνατό τρόπο κι έκταση και πλήρης κουκούλωμα στα μεγαλύτερα σ’ έκταση επεισόδια που συνέβησαν ποτέ σ’ ελληνικό γήπεδο, αυτά του ΟΑΚΑ.

«Τελικά όλοι πρέπει να ναι εναντίον μας. Δε μπορώ αλλιώς να το εξηγήσω. Δεν είναι δυνατόν στη περίπτωση του ΟΑΚΑ που κινδύνεψαν ζωές να μη δείχνει απολύτως τίποτα και στη δική μας να προσπαθεί επανειλημμένα να καταδειχθεί ένα μεμονωμένο περιστατικό».

-Μήπως όμως δεν είναι υπερβολικά κι εξοργιστικά παράδοξο και τ’ ότι σ’ ένα ολόκληρο πρωτάθλημα δεν εδέησε ο Άρης να κερδίσει ένα πέναλτι;

«Έλα ντε, δεν είναι κι αυτό ένα απ’ τα παράξενα που μόνο σ’ εμάς συμβαίνουν;»

-Αν, έστω κι έτσι, θελήσουμε να βγάλουμε κάποια κέρδη απ’ τη φετινή τραγική χρονιά αυτή, αυτά, ποια μπορούσε να είναι ;

«Κάποιοι μικροί παίκτες που έδειξαν ότι μπορούν ν’ αγωνιστούν και να πρωταγωνιστήσουν με τη φανέλα του Άρη».

-Ποιον θεωρείς ως τον MVP της χρονιάς;

«Τον Χαβιέ Ούμπιντες. Απ’ τη στιγμή που ήρθε η προσφορά του ήταν τεράστια. Όταν δε βρίσκονταν σε καλή μέρα η ομάδα ήταν κομμένη στα δύο».

-Με τη δική σου περίπτωση τι γίνεται; Το συμβόλαιο σου σε λίγες ημέρες τελειώνει. Τι προτίθεσαι να κάνεις; Ποιά είναι η επιθυμία σου;

«Δεν έχουμε κάνει, ακόμα, κάποια συζήτηση, για να υπάρχει κάτι χειροπιαστό, μου έχουν πει όμως ότι υπάρχει διάθεση να συνεχιστεί η συνεργασία μας. Επιθυμία δική μου, που την έχω εκφράσει πολλές φορές είναι να παραμείνω στην ομάδα. Πρέπει όμως να λυθεί το οικονομικό ζήτημα. Το να οφείλονται σ’ ένα ποδοσφαιριστή τα χρήματα ενός ολόκληρου έτους και να υπογράφει νέο συμβόλαιο είναι σίγουρα κάτι παράδοξο και σίγουρα όχι και το καλύτερο».

-Δεν ξέρουμε αν σε κουράσαμε, αλλά έπρεπε να ειπωθούν κάποια πράγματα ώστε να μάθει ο κόσμος τη πάσα αλήθεια.

«Οπωσδήποτε έπρεπε να ειπωθούν και να ‘στε βέβαιοι, ότι όλα αυτά που είπα, δεν τα είπα κακοπροαίρετα, αλλά με σκοπό να βελτιωθούν ορισμένα πράγματα για να μη ξανασυμβούν τα ίδια λάθη και στο μέλλον».

-Η θέση η δική μας είναι ότι υπάρχουν οι δυνατότητες, υπάρχει η μαγιά των νέων παικτών που μπορεί να βασιστεί και να χτιστεί ο νέος Άρης και δε πρέπει επ’ ουδενί να διαλυθεί ο κορμός αυτής της ομάδας.

«Αν θες να κάνεις κακό σε μια ομάδα, διώχνεις είκοσι παίκτες και παίρνεις άλλους τόσους. Δε χτίζονται, όμως, έτσι οι ομάδες...»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα