Συνεχόμενα «χτυπήματα» στο ηλεκτρονικό τσιγάρο στις ΗΠΑ

Gazzetta team
Συνεχόμενα «χτυπήματα» στο ηλεκτρονικό τσιγάρο στις ΗΠΑ
Η αλυσίδα καταστημάτων Walmart θα πάψει να διαθέτει ηλεκτρονικά τσιγάρα που περιέχουν νικοτίνη.

Η αλυσίδα καταστημάτων Walmart ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι θα σταματήσει να διαθέτει στα καταστήματά της στις ΗΠΑ ηλεκτρονικά τσιγάρα που περιέχουν νικοτίνη, τα οποία κατηγορούνται ότι ωθούν τους νέους στο άτμισμα με κίνδυνο να εθιστούν στην ουσία αυτή.

Η απόφαση της Walmart θα τεθεί σε ισχύ μόλις εξαντληθεί το απόθεμα των καταστημάτων σε ηλεκτρονικά τσιγάρα, διευκρίνισε η μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων λιανικής.

«Με δεδομένη την περιπλοκότητα και την αυξανόμενη αβεβαιότητα γύρω από το ρυθμιστικό πλαίσιο των ηλεκτρονικών τσιγάρων σε ομοσπονδιακό, πολιτειακό και τοπικό επίπεδο, θα σταματήσουμε την πώληση των ηλεκτρονικών προϊόντων που περιέχουν νικοτίνη στα αμερικανικά καταστήματα Walmart και Sam’s Club», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η απόφαση της Walmart έρχεται δύο ημέρες αφού η πολιτεία της Νέας Υόρκης να απαγορεύσει την πώληση αρωματικών ηλεκτρονικών τσιγάρων, κάτι που πρώτο αποφάσισε το Μίσιγκαν.

Η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε στις 11 Σεπτεμβρίου ότι ανάλογο μέτρο θα υιοθετηθεί τους επόμενους μήνες σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα κατηγορούνται για μια πρόσφατη επιδημία πνευμονικής ασθένειας στις ΗΠΑ.

Συνολικά 530 άνθρωποι έχει επιβεβαιωθεί ότι ασθένησαν από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, ενώ έχουν καταγραφεί και επτά θάνατοι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC). Η ακριβής αιτία της ασθένειας ακόμη δεν έχει καθοριστεί.