5 πράγματα που πρέπει να κάνεις για να πετύχεις τον τέλειο ύπνο

Gazzetta team
5 πράγματα που πρέπει να κάνεις για να πετύχεις τον τέλειο ύπνο
Από το app που σε χαλαρώνει μέχρι το κατάλληλο κλιματιστικό, έχουμε τον τρόπο για να δεις τα πιο γλυκά όνειρα.

Δεν παίζεις ή έστω δεν θα έπρεπε να παίζεις με τον ύπνο. Με εκείνες τις 8 (μάξιμουμ) ώρες του εικοσιτετράωρου που προσπαθείς να πετύχεις την απόλυτη χαλάρωση. Από την στιγμή που κλείνεις τα μάτια προσπαθώντας να αφήσεις την κούραση και τα άγχη της ημέρας στο παρελθόν μέχρι που το ξυπνητήρι σε κάνει να τα ανοίξεις ξανά για να ξεκινήσεις μια νέα μέρα.

Αυτές οι 8 ώρες είναι ιερές και πρέπει να κάνεις το καλύτερο δυνατό ώστε να τις απολαύσεις στο μέγιστο βαθμό. Ευτυχώς υπάρχουν τρόποι να βοηθηθείς για να επιτύχεις τον τέλειο, τον απόλυτο, τον πιο ξεκούραστο ύπνο που είχες ποτέ!

Για αυτό, δημιουργήσαμε μια λίστα με 5 πράγματα που πρέπει να κάνεις για τον πετύχεις:

1. Το κατάλληλο μαξιλάρι

Καλύτερα να μην έχεις μαξιλάρι, παρά να έχεις το λάθος. Ένα λάθος μαξιλάρι εκτός του ότι δεν θα σε αφήσει να κοιμηθείς, αφού θα το αλλάζεις συνεχώς θέση μπας και σε βολέψει, μπορεί να σου προκαλέσει και προβλήματα από τον αυχένα μέχρι ολόκληρη την σπονδυλική στήλη.

2. Το σωστό κλιματιστικό

Ένα κλιματιστικό Carrier το οποίο διαθέτει τη λειτουργία sleep, η οποία αυξομειώνει αυτόματα τη θερμοκρασία του κλιματιστικού ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν κατά τη διάρκεια της νύκτας. Έτσι, δε θα χρειαστεί ποτέ ξανά να ξυπνήσεις μέσα στη νύκτα για να χαμηλώσεις το κλιματιστικό επειδή κρύωσε πολύ το χώρο, αλλά ούτε λόγω θορύβου καθώς η λειτουργία Sleep είναι και αθόρυβη! Επίσης, είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι όλα τα κλιματιστικά Carrier διαθέτουν φίλτρα πενταπλής δράσης, τα οποία καθαρίζουν και βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα του χώρου σου, άρα και του... ύπνου σου!

3. Ένα session yoga

Μερικές φορές η πίεση από τις υποχρεώσεις της ημέρας είναι τέτοια που δεν αρκεί να κλείσεις τα μάτια για να σε πάρει ο ύπνος. Χρειάζεται να έχεις κάνει κάτι από πριν, ώστε όταν ξαπλώσεις να έχεις ήδη χαλαρώσει. Ένα session yoga είναι πάντα ένας καλός τρόπος για να διώξεις τις αγχωτικές σκέψεις. Εξίσου χαλαρωτική και βοηθητική για έναν καλό ύπνο μπορεί να είναι και μια έντονη προπόνηση (π.χ. τρέξιμο, κολύμπι).

4. Τα app ύπνου

Το σκρολάρισμα σε Facebook και Instagram δεν είναι το καταλληλότερο πράγμα που πρέπει να κάνεις αφότου πέσεις στο κρεβάτι προκειμένου να κοιμηθείς βαθιά. Τα κινητά, όμως, δεν αποτελούν πάντα εχθρό του ύπνου. Υπάρχουν δεκάδες εφαρμογές που αναβαθμίζουν την εμπειρία του ύπνου. Από εφαρμογές με φυσικούς ήχους, οι οποίοι δημιουργούν ένα περιβάλλον στο οποίο μπορείς να χαλαρώσεις μέχρι εφαρμογές που μελετούν τους κύκλους του ύπνου σου και βάζουν το ξυπνητήρι να χτυπήσει την ώρα που κοιμάσαι πιο χαλαρά, ώστε να νιώθεις πιο ξεκούραστος.

5. Το ελαφρύ γεύμα

Όσο κουρασμένος και να είσαι και όσο και να νυστάζεις, δεν υπάρχει περίπτωση να κοιμηθείς αν πέσεις με γεμάτο στομάχι. Για αυτό καλό είναι πρώτον να προγραμματίζεις το τελευταίο γεύμα της ημέρας τουλάχιστον 3 ώρες πριν πέσεις για ύπνο και δεύτερον να κανονίζεις να είναι όσο πιο ελαφρύ γίνεται.